Tre gode råd inden du bliver boligejer

Dette er et uddrag fra artiklen ‘Sådan får du styr på økonomien til dit første boligkøb’, som du finder i ChriChri Magasinet The Home Issue.

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål, du skal stille din date for at få gang i samtalen

Pernille Oldgaard er filialdirektør i Nordea og driver hjemmesiden moneymum.dk og Instagramprofilen af samme navn. Her kommer hun med tre gode råd til dig, der står over for at blive boligejer i den nærmeste fremtid.

  • Køb aldrig en bolig, der er for dyr for dig. Det skal være sjovt at leve og du skal være ærlig omkring, hvad du vægter i din hverdag. Det er ikke lykken kun at have råd til at sidde i sin bolig. Det bliver kedeligt i længden.
  • Når du skal forhandle prisen på boligen, er det en god idé at tjekke salgspriserne i området. Det kan man f.eks. gøre via Boliga.dk. Så kan du se, hvad boligerne i området er solgt for. Hvis du ikke kan forhandle mere på prisen, så kan man typisk forhandle omkring overtagelse. Det er nemlig muligt at få nøglerne til din nye bolig nogle måneder før, du overtager den på papiret. Det hedder dispositionsret og betyder, at du får nogle måneders ”gratis” husleje.
  • Forsikringer og pension er vigtigt. Mange ser en bolig, som en investering og det er det selvfølgelig også. Men det er en god idé at have plads til både pensionsopsparing og forsikringer i budgettet. Det er vigtigt, at du/I er godt dækket, hvis en af jer dør og den anden skal have mulighed for at blive i boligen, hvis det ønskes. Derudover skal der også være plads til, at man kan blive boende som pensionist, hvis det er drømmen. Mange glemmer dette, når de køber hus, fordi det jo er en investering i sig selv. Jeg vil dog bare opfordre til, at man har det med i sine overvejelser, så drømmen også er langsigtet.

Læs resten af artiklen i ‘The Home Issue’, som du køber HER.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være