[single_post_category_name]

Sådan skaber du en luksuriøs hotelstil derhjemme

Indeholder affliatelinks

Hotelstilen vinder stadig mere og mere frem i de danske hjem, og vi drømmer om at vågne op i senge, fyldt med puder og indrammet af en sengegavl. Hotellerne ved nemlig godt, hvad der skal til for at få deres gæster til at føle sig tilpasse og føle sig forkælet i luksuriøse og hyggelige omgivelser.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan får du den bedste rumbelysning

De chikke Boutique-hoteller har i den grad fået hotelstilen til at flytte ind hos flere og flere af os. Stilen har eksisteret længe i udlandet, og er altså nu kommet og giver konkurrence til vores lette og luftige nordiske soveværelser. Men hvad skal der til for at skabe den hyggelige og intime stil? Og hvordan skaber man den uden at det hele kommer til at virke alt for tungt og mørkt. Hemmeligheden er leg med materialer, teksturer og farver.

Det er dog relativt nemt, at gøre hotellerne kunsten efter, og skabe den samme stemning derhjemme. Og stadig få det hele til at passe sammen med vores nordiske stil. Se her hvad du kan gøre for at få stilen.

Intimitet og struktur
Giv rummet intimitet og struktur, ved at vælge at male eller tapetsere i en mørkere nuance. Hvis du tapetserer, så vælg den væg hvor din sengs hovedgærde er.

Tapet fra Ferm Living

Skab kontraster
Vores nordiske lyse gulve og vægge skal have modspil af mørkere møbler for at skabe en mere international stil. Så vælg gerne skab, sengebord eller kommode i en mørk træsort eller malet i en mørk nuance.

Natbord fra Montana

Tilfør puder
Puder er vigtige for at skabe hotelstilen! Og her må man gerne gå All In. Puderne skal gerne stå i flere rækker ved hovedenden, og de skal derfor have en vis størrelse. 60 x 60, 40 x 60 osv. Pøller gør sig også rigtig godt, når der arrangeres puder.

1: pude fra House Doctor – 2: pude fra &tradition 3: pude fra Bungalow – 4: pude fra Christina Lundsteen – 5: pude fra Christina Lundsteen

Gardiner i spændende materiale
Lange gardiner er svære at komme uden om, når der tales om hotelstil. Og de må gerne være i et lidt spændende materiale som hør med struktur eller velour. Det er dog ikke essentielt at de er tunge. Lette, gulvlange lyse gardiner kan stadig sagtens være med til at skabe stilen. Og en gardinstang, behøver ikke at være grim! Der findes rigtig mange fine, elegante og samtidig rå gardinstænger på markedet. Evt. i bruneret messing.

Velourgardin fra Ilva

For at give ens lange gardiner ekstra liv og luksuriøsitet, kan man investere i et par ”Tie Backs” som er de bånd der holder gardinerne tilbage. De findes i de smukkeste afskygninger, og løfter budgetvenlige gardiner op på niveau med det vi kender fra hoteller. Tit er det detaljerne der afgør tingene, og her er der virkelig meget effekt at hente i detaljen.

Sengegavl
Sengegavlen er også et vigtigt element i hotelstilen. De fleste af os danskere har en klassisk boksmadras, som vi kæmper med at gøre elegant og sidde behageligt i den og læse. Det er altså her, en sengegavl kan gøre meget. For pludselig kan puderne rent faktisk stå op, og du kan sidde og læse en bog med god støtte i ryggen. Kraftigt hør er en klassiker, ligesom velour. Så her er det bare med at vælge sin favorit. Grå, sort, brun og beige er klassikere, mens støvet grøn og blå er mere modige valg, men bestemt smukke, og de frisker rummet op, på en rolig og behagelig måde.

Sengegavl fra Ilva

LÆS OGSÅ: Moderne nybyggeri med nordisk design & unikke løsninger

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide