Kærlighedsbrevkassen: Kan man blive tiltrukket af en anden, selvom man er glad i sit parforhold?

info

Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

I vores kærlighedsbrevkasse kan du stille vores kærlighedscoach, Stine Gram, spørgsmål om alt fra håndtering af et knust hjerte, til gode råd om, hvordan du bliver bedre til at date. I denne uge undrer en læser sig over, om man i et velfungerende forhold godt kan blive tiltrukket af en anden. Har du selv spørgsmål til Stine kan du skrive til hendes mail: mail@love-coach.dk eller en DM til @kaerlighedscoach på Instagram. Alle breve vil selvfølgelig fremgå som anonyme.

Spørgsmål:

Er det muligt at blive forelsket i en anden, hvis man er i et velfungerende og harmonisk forhold? Eller betyder det at blive forelsket i en anden, at parforholdet ikke er godt? Det er selvfølgelig naturligt at blive tiltrukket af en anden end ens partner, men hvis man oplever, at tiltrækningen udvikler sig og fylder i ens hoved, hvad er det så et tegn på? Jeg håber, du kan forklare nogle af de mekanismer, der er på spil i sådan en situation.

Kh. Anne-Mette

 

Svar:

Kære Anne-Mette

Det korte svar er ja. Ja, jeg tror, det er muligt at blive forelsket i en anden, selvom man er i et velfungerende og harmonisk forhold. Hvorfor tror jeg, at det er muligt at blive forelsket i en anden trods et godt forhold? Fordi det sker. Det vil sige, at vi jo bare må konstatere, at det sker – også uden at vi nødvendigvis kan svare på, hvorfor det sker. Kærlighedens veje er uransagelige – måske.

Men her er nogle spørgsmål, du med fordel kan tænke lidt over.

Er der noget ved den anden, som udfylder nogle huller i dit forhold? Det kunne være, at ham den nye måske repræsenterer en lidenskab, som du ikke længere oplever i samme grad i dit forhold? Eller at han giver dig en anden følelse, som du ikke har adgang til med din nuværende partner? Det kunne være en følelse af at blive set som den, du er. Måske føler du dig mere attraktiv i hans øjne end i din partners øjne? Bliv nysgerrig på, hvad det er. Uanset hvad det er, du får fra ham (eller ved tanken om ham), som du ikke får i dit forhold, så bliv bevidst om det, for det, du ikke er bevidst om, kan du ikke ændre. For at vi føler fuld tilfredsstillelse i vores forhold, skal der være nogle parametre, der er opfyldt på det seksuelle, følelsesmæssige, mentale og spirituelle plan. Klikker du med din partner på disse planer?

Dernæst kan du sammen med din partner kigge på det, du mangler i dit forhold. Fortæl ham ærligt om dine behov, og spørg ham, om det er noget, han vil være villig til at kigge på og gøre noget ved sammen med dig? Det kan jo sagtens være, at der faktisk ER noget, du reelt føler, at du mangler i dit forhold, når du overvejer de her spørgsmål, selvom dit forhold som udgangspunkt er harmonisk og velfungerende.

Hvis vi så siger, at der IKKE er noget, du mangler i dit forhold, for du får alle dine behov stillet, hvad kunne det så skyldes, at en anden mand pludselig vækker din interesse? Her skal du ikke kigge på dit forhold, men på dig selv. Er du inde i en periode, hvor du keder dig eller er presset? I så fald kan fokus på en ny mand skabe henholdsvis spænding i en kedelig hverdag eller have en dulmende effekt på en stresset hverdag. Det kan også være, at du fra starten har gjort tiltrækningen så forbudt, at det nærmest bliver en tvangstanke at tænke mere og mere på ’det forbudte’? Men hvis det ikke var forbudt, ville der måske ikke være nogen tiltrækning.

Og sidst, jamen så kan det være, at ham den nye er ham, du skal være sammen med. Men før du konkluderer det, så prøv at reflektere over alle disse spørgsmål, og se, hvad der dukker op. Husk at være helt ærlig over for dig selv, når du svarer på dem, og skriv gerne igen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og