Far til fire piger: Arbejde & børnefester

Jeg har en kreativ hverdag, og går meget op i selv de mindste detaljer. Nu hvor mine fantastiske døtre er kommet ind i mit liv, er der ekstra mange ting at fejre. Det ender lidt ud i nogle projekter, som er lidt småstore engang imellem – faktisk ender fødselsdage og dåbsfester altid med at være lidt småstore, men det er jo en stor dag hjemme hos os. Når vi fejrer fødselsdag holder vi fri og har en dejlig dag. Vi er som voksne også begyndt at fejre hinanden lidt mere, nu hvor skrubberne er kommet til.

Jeg arbejder som Visual Merchandising Manager. Jeg ser derfor visuelle tendenser indenfor de brands, jeg arbejder med og finder stor inspiration til vores fester derfra. Såsom Mulberry som gør meget brug af balloner hver gang de fejrer. Den idé tog jeg med, da vi skulle holde barnedåb for Ava & Smilla. Vi fejrede dåben med et pastel tema, hvor vi fik lavet en special lavet kage, der selvfølgelig var koordineret med farverne på ballonerne.

Jeg stod hele aftenen før og pustede hjerteballoner op med helium, satte snor på dem og satte dem sammen i de farver, jeg havde bestemt på forhånd. Mine svigerforældres stue var proppet med balloner! Ejeren af stedet hvor vi holdt dåben (og har holdt alle vores dåbsfester siden) så lidt sjov ud i ansigtet, da jeg kom væltende ind med en masse balloner. Siden har de vænnet sig til, at jeg er lidt skør med oppyntningen. Det er ikke just droslet ned med idéer og temaer, siden der er kommet flere døtre i sidevognen – tvært imod faktisk. Vi har holdt alt fra sommerfugletema med metal sommerfugle rundt i hele haven og med flerlagskage med sommerfugle på, til en fest hvor temaet var Merles yndlingsfrugt; blåbær, og her var alt med blåbær! Jeg elsker deres blikke og eventyrlige tanker, når vi snakker med dem om festlighederne, og det smitter af på dem i en grad, at de går rundt og pynter op i huset hele tiden.
Første børnehavefødselsdag var også en stor ting. Jeg havde en idé om at ungerne skulle holde picnic inde i stuen. Jeg hoppede i en tæppebutik, og købte falsk græs og rullede det over gulvet. Hang papir pompon’er op i loftet, og pustede igen en masse balloner op og satte på pinde. Vi serverede børnebrunch og ungerne hyggede sig. De mange fødselsdage vi har holdt og fremadrettet skal holde, kommer til at få samme tanker bag. Jeg tror ikke, jeg kan holde en fest uden nogle tanker om farver og temaer.

Vi bruger gerne tid på at forberede os og på at lave ting selv, såsom de pompon’er og flagvimpler vi lavede til Noomis dåb for nogle måneder siden. Der sad vi igen et par sene nattetimer og arbejdede sammen om projekterne. Jeg synes sgu det er ret sejt, at man selv kan lave nogle ting også, og med nettets uendelige DIY-sider, så kan man nemt gå igang. Nogen gange ender vi da ud i nogle ting, hvor jeg måske er på dybt vand – men vi ender altid i mål. Jeg syntes tit at der er en endnu større glæde i at holde en fest, hvor vi selv har lavet tingene og pynten i stedet for at købe det ind.
Mine kollegaer er efterhånden vant til, at jeg midt under en rejse med arbejdet hopper ind i en butik, fordi jeg ser nogle sugerør eller kopper, som lige passer til temaet. Temaet som jeg har i mine tanker, og sjældent vil afvige fra. Min kære hustru støtter op med fantastisk kager/mad og kommer med tanker, som jeg til tider (modvilligt) tager med i mine overvejelser. Måske passer de ind i konceptet….måske!

Men hvorfor tager jeg “mit arbejde med hjem” på den måde? Og er det nødvendigt? Jeg tænker ikke så meget over, om det virker for meget for nogen. Jeg elsker at vi gør familiemærkedage til en fest – også visuelt. Jeg tror at man automatisk har en tendens til at tænke sit arbejde ind i sit hverdagsliv. Mit kreative sind suger alle inspirationer, jeg snubler over, til sig. Dog er næste problem så, at holde lidt igen. Jeg mener, det er jo virkelig mange familie mærkedage for tøserne, som vi skal holde. Og på et tidspunkt er de sikkert ovre alle mine dippedutter og idéer. Men indtil da, er der lige en fødselsdagsfest for Ava & Smilla liiiige om hjørnet, og den skal have et tema!

// Allan – @Mrallanstage

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og