Far til fire piger: Om at rejse med børn part 2 – ferien

Vi har altid elsket at rejse, og har været privilegeret ved at kunne se forskellige dele af verdenen. Da vi fik Ava & Smilla og blev en familie, kunne vi stadig, imens de var små, holde samme type ferie med sol, hygge og badning (nu med små babyer), afslapning og sen aftensmad med tøserne i en klapvogn. De næste par ferier forløb således på samme vilkår med pigerne som stødt voksede sig ældre. Da Merle kom til, og pigerne var blevet 3, virkede de tidligere afslapningspauser ikke helt så godt som tidligere – og de kom ikke helt så naturligt mere, da de største piger ville opleve så meget som muligt og gerne hele dagen. Vi havde aftener med komplet nedsmeltnings gråd på restauranter og mega kort lunte hos Ava & Smilla. Det var klart at vi havde ansvaret (og overblikket (min kone)) og behovet for en pause. Merle sov stadig dagligt midt på dagen og vi fandt den perfekte løsning til “tvungen pause”:

Skygge pause!

En time under et palmeblad med en foretrukken underholdningsgenstand. IPad, tegnegrej, musik – eller en lur. Og i den tid havde vi voksne også lige en pause til afslapning og mulighed for at tanke op. Pludselig havde vi ikke nedsmeltningsepisoder og grædende børn, pludselig kunne de overskue aftensmaden og aftenhygge. Win / win for alle! 

“Pludselig havde vi ikke nedsmeltningsepisoder og grædende børn, pludselig kunne de overskue aftensmaden og aftenhygge”


Når vi er på ferie har vi et andet ur end derhjemme. Vi spiser ikke aftensmad på samme tid og tingene er mere afslappede og giver en pause fra dagligdagens tvungne logistik. For alle er det super lækkert, og det gør at vi spiser senere og automatisk også skal senere hjem. Jeg husker at jeg som barn fik sat to stole sammen som jeg så kunne sove på, og den strategi har vi forsøgt at videreføre hos os. Det var super nemt mens vi kunne lægge pigerne i en klapvogn. Men faktisk har vi selv med større børn haft succes med sene aftensmåltider. I Thailand kan vi altid lokke med en TukTuk tur tilbage til hotellet. Men tit var det også rart for alle at gå tilbage til hotellet og se på alle lamperne, templer, sjove butikker og andet på vej hjem.

“Når vi er på ferie har vi et andet ur end derhjemme. Vi spiser ikke aftensmad på samme tid og tingene er mere afslappede og giver en pause fra dagligdagens tvungne logistik”

For os har det også været vigtigt med mindeskabende oplevelser. Vi rejser ikke så meget som mange andre mennesker og vi ønsker at holde minderne fra ferien ved lige længe. Om det er elefanthotellet i Ubud på Bali, hvor vi boede sammen med elefanter og havde en masse fantastiske oplevelser. Vi blev hentet af elefanterne om morgenen og hjalp med at morgenbade dem og hygge om dem. Eller sidste gang i Thailand hvor jeg havde en dag alene med Ava og Smilla på et kæmpe marked med mad og thai dimsedutter som vi gik på opdagelse i bod efter bod. Tøserne snakker stadig om kyllingerne der hang i loftet og var helt gule. Vi fandt lys lanterner som vi købte for at sende ud over havet, og sende en kærlig tanke til dem deroppe i himmelen som forhåbentligt følger med deroppefra. Mine forældre og Chaki – mormor og morfars hund. En smuk afslutning på en fantastisk ferie.
At være på ferie med børn er absolut noget andet end en ego kæreste tur, hvor man bare kan lave hvad man selv vil – det giver jo lidt sig selv… Jeg nyder at være sammen med pigerne hele tiden (med mine små wifi pauser bevares) og nyder at se min kone koble fra og nyde at hun i bare et par uger ikke skal tænke på tøjvask, madlavning, hente og bringe børn og alt det praktiske hendes dag blandt andet er fyldt med. Jeg har ikke travlt med at sende børnene af sted til mormor og morfar, og holde lange ferier uden mine unger. Det skal der tids nok komme mulighed for igen at gøre, når døtrene bliver større, og synes det er vildt kikset at rejse med “de gamle”. Indtil da vil jeg glæde mig til vores næste familie ferieeventyr – ligegyldigt hvor det tager os hen. Bare vi er sammen!

// Allan @Fartilfirepiger

Psst… Læs første del af “Om at rejse med børn” lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være