[single_post_category_name]

WeyWey’s Column: Body-loving ikke body-shaming

For nogle måneder siden var der en britisk kvinde Michelle Thomas, der fra den ene dag til den anden pludselig trendede på alle de sociale medier og for den sags skyld alle i medier i England. Hun havde været på en Tinderdate med en mand og det havde efter Michelles eget udsagn, været en ’rigtig hyggelig aften’, der endte med et godnatkys. Dagen efter modtog hun et 400 ord langt afslag.
I afslaget skriver han, at han er vild med hende og han ville gifte sig med hende, hvis hun bare havde været en lille petit kvinde. Han mente, hun intellektuelt var kvinden for ham – men det kunne aldrig blive til noget, fordi hun var alt for tyk. Hun smed hans svar på nettet, og er nu blevet en slags rollemodel for alle kvinder med lidt former derude, der er udsat for hvad det her nemlig er: BODY-SHAMING.

“Han mente, hun intellektuelt var kvinden for ham – men det kunne aldrig blive til noget, fordi hun var alt for tyk”

I 2014 blev body-shaming registreret som et ord. Men jeg oplevede det første gang lang tid før 2014. Det var en mand, Jais, jeg havde datet on/off i mere end to år, der en morgen, jeg endda lå nøgen i hans seng, valgte at starte dagen med følgende udbasunering: ’Du er muligvis den mest perfekte kvinde for mig, men vi kan aldrig blive kærester, for jeg ville synes, det var pinligt at præsentere dig for mine venner, fordi du er tyk’. I bund og grund det samme som Michelle Thomas’ charmerende date skrev til hende.
Og i juli måned i år fik den heller ikke for lidt, da Robert jeg havde været på to dates med og havde meget høje forventninger til, valgte at sige, at jeg var skøn og sjov og sød og han ville ikke undvære mig i sit liv. Men det kunne ikke blive til så meget mere, fordi jeg jo ikke havde sådan en lille fin krop, sådan som man ofte ser det hos asiater – og Robert var jo til asiater, som han forklarede. Jeg er stadig ikke helt sikker på, om han ikke havde opdaget på vores første date, at jeg rent faktisk er en ret så lyserød skandinav med former.

“Men det kunne ikke blive til så meget mere, fordi jeg jo ikke havde sådan en lille fin krop, sådan som man ofte ser det hos asiater – og Robert var jo til asiater, som han forklarede”

Roberts udtalelser slog mig ret meget ud. Jeg gik i seng i tre dage og tudede ret meget. For gennem året her, har jeg tabt mig ret meget. Ja, jeg er stadig en kvinde med rigtig mange former – men.. Jeg er ikke fed. Og man kan måske bortforklare Jais’ udtalelse med, at vi var 10 år yngre end nu og hvad fanden ved man, når man er i midten af 20’erne – men Robert er altså 35 år og hvad endnu værre er, så er han far til en søn. Jeg håber virkelig ikke, han fører samme værdier videre til den dreng. Ja, jeg er stadig bitter over det! Du læser ganske korrekt, mellem linjerne; er jeg stadig pisse sur.

“Jeg har ingen idé om, hvorfor body-shaming er en ok måde at droppe en date her i 2015. Men måske handler det om, at det er overalt i mediebilledet og i vores hverdag”

Jeg har ingen idé om, hvorfor body-shaming er en ok måde at droppe en date her i 2015. Men måske handler det om, at det er overalt i mediebilledet og i vores hverdag. Hvis du har en Instagram profil, kunne du i en uge i år ikke bruge hashtagget curvy. Instagram-folkene valgte at blokere hashtagget, var ikke på grund af det hashtagget kunne bruges til, nemlig fotos af #curvy kvinder. Men det var fordi, det blev brugt til ’ligegyldig’ pornografiske billeder. Hmm, ja selvfølgelig, Instagram-mennesker. Men efter en uges heftig debat mod Instagram, åbnede de op for brugen af hashtagget igen. Og både på Instagram og på Facebook er kvindelige brystvorter ikke velkomne – men de mandlige er. Hvad er det for noget mærkeligt noget? Hvorfor skal der være forskel?

En 19 årig amerikansk college-studerende Samm Newman fik slettet hele sin Instagram profil efter hun postede et selfie. Det er et billede hun har taget af sig selv i undertøj. Og du har gættet rigtigt, Samm er overvægtig. Hun kunne ikke, og det kan jeg egentlig heller ikke, forstå hvorfor hun ikke må poste undertøjsbilleder, når tynde kvinder godt må.

“En 19 årig amerikansk college-studerende Samm Newman fik slettet hele sin Instagram profil efter hun postede et selfie. Det er et billede hun har taget af sig selv i undertøj. Og du har gættet rigtigt, Samm er overvægtig”

Eksemplerne fra Instagram er bare er bare toppen af isbjerget. Vi kvinder bliver kontant bedømt på vores udseende, ikke hvad vi ellers kan tilbyde. Se bare hvor mange smukke tv-værtinder der er derude, og hvor mange mænd i samme erhverv, der er ditto smukke. Kan vi blive enige om, det kun er Pelle Hvenegaard der falder i den kategori? 

En af de ufattelig mange ting, jeg godt kan lide ved mænd, er deres selvopfattelse. Lige meget hvordan de ser ud, kan de stille sig foran et spejl i en wife-beater med ketchup pletter og stadig blinke til dem selv, slå på ølmaven og fastslå for dem selv, at det ikke ville være helt umuligt at score Eva Mendez. Deres selvtillid fejler absolut intet. Hvis bare de kunne se på os kvinder, som de ser på dem selv. Så ville hele verdenen være et meget smukkere sted – i deres øjne i hvert fald.

“En af de ufattelig mange ting, jeg godt kan lide ved mænd, er deres selvopfattelse. Lige meget hvordan de ser ud, kan de stille sig foran et spejl i en wife-beater med ketchup pletter og stadig blinke til dem selv”

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide