[single_post_category_name]

Mor med ambitioner: I år har jeg valgt at nyde julen

Cathrine er klummeskribent her på ChriChri.dk og kommer med sin faste klumme hver 14. dag. Hun skriver frit fra leveren om sine høje ambitioner som ung mor og selvudnævnt karrierekvinde. Hun har nemlig en fast tro på, at hun (læs: man) kan begge dele samtidig. Cathrines ambition er, at have en velfungerende familie, en lykkelig datter og en succesfuld karriere – og alt dette kræver en konstant prioritering og faste principper om at finde en balance.

____

I år har jeg valgt at nyde julen – har du taget dig tid til det? 

December, here we come! December er måneden, hvor vi tilbringer ekstra meget tid med vores kære og hygger, indtil gløggen står ud af ørene. Jeg elsker det! Som den sidste måned i året tegner december også en naturlig afslutning for mange projekter, og arbejdspresset er derfor højt. Derfor er december også måneden, hvor management konsulentens højeste ønske er, at der er styr på, hvilket projekt man skal arbejde på, når julehyggen og nytårsfejringen er forbi.

“I år bliver vores tredje jul med barn, og jeg må sige, at julen er blevet genopfundet med sådan en lille en”

Min december er præcis sådan. Med et højt arbejdspres, da jeg ruller af et projekt over til et andet, julearrangementer, gaveræs, og et ønske om at være den perfekte jule-mor, kan december let blive en stressende måned. For at undgå dette har jeg to december-kæpheste (som jo egentligt gælder resten af året også): ”Fake it ’til you make it” og benhård prioritering – og det virker!

Vores december er en prioriteringsøvelse af rang. Blandt andet besluttede vi, at min kæreste skulle deltage i julearrangementet i Alexandras vuggestue, så jeg kunne tage mig en sen dag på work. Ligesom at vi også har fravalgt julearrangementerne for børn på arbejdet. Til gengæld giver vi den fuld spade til julefrokosterne! Vi gør plads til de udvalgte arrangementer (og tømmermændene dagen efter, hvis nødvendigt), så vi kan gå all in på fest og hygge.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner

I forhold til julegaveshopping har jeg nok en lille arbejdsskade og er derfor glad for struktur og planlægning. Jeg ser efter julegaver på nettet, så jeg ved præcis hvilke butikker, vi skal i efter hvad. Julegaverne er mit domæne, og så står Anders for nissegaverne til Alexandra. Sidst, men ikke mindst, når vi arbejder om aftenen sørger vi for at julehygge imens. Opskriften herhjemme er (mindst) 4 æbleskiver, julete til mig og whisky til Anders. 

“Sidst, men ikke mindst, når vi arbejder om aftenen sørger vi for at julehygge imens. Opskriften herhjemme er (mindst) 4 æbleskiver, julete til mig og whisky til Anders”

I år bliver vores tredje jul med barn, og jeg må sige, at julen er blevet genopfundet med sådan en lille en. Ironisk nok gør det ikke julen mere stressende at have et barn, tværtimod. Alexandras daglige glæde over juletræ, nissegaver, og kliché julemusik gør det uendeligt meget lettere at nyde julen selv.

Desuden giver julen anledning til, at vi som familie finder på vores egne traditioner eller i hvert fald måder at være sammen på i juletiden. Jeg er ikke den vildeste småkage-bagende-og-lad-os-lave-kreative-juledekorationer-mor, men jeg er god til at skrue op for julehyggen og være en god jule-mor på min egen måde ved at skråle julesange sammen, læse julebøger højt, pynte juletræ sammen, lege med nissegaverne og glemme arbejdstelefonen. 

“Jeg er ikke den vildeste småkage-bagende-og-lad-os-lave-kreative-juledekorationer-mor, men jeg er god til at skrue op for julehyggen og være en god jule-mor på min egen måde..”

Så ja, december er en travl tid, hvor det er nemt at glemme, hvad det egentlig handler om: nemlig at tage sig tid til dem, man holder af, nyde smagen af æbleskiverne (og huske på at træningscentret stadig er der i januar) og ikke mindst bare være sammen. Men jeg har besluttet mig for ikke at være stresset, tage en dag ad gangen og prioritere benhårdt imellem julearrangementerne, så der er plads til at nyde øjeblikket.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul til alle!

Vil du opleve mere af Mor med Ambitioner, kan du følge hende på Instagram @cathrinebuhl

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide