[single_post_category_name]

Mor med ambitioner: Nytår – tid til bobler & refleksioner

Cathrine er klummeskribent her på ChriChri.dk og kommer med sin faste klumme hver 14. dag. Hun skriver frit fra leveren om sine høje ambitioner som ung mor og selvudnævnt karrierekvinde. Hun har nemlig en fast tro på, at hun (læs: man) kan begge dele samtidig. Cathrines ambition er, at have en velfungerende familie, en lykkelig datter og en succesfuld karriere – og alt dette kræver en konstant prioritering og faste principper om at finde en balance.

____

På en dag hvor jeg har sovet over mig, trådt i en kæmpe hundelort, lavet en bule i min bedste vens bil, kommet for sent til workshop og tabt min ene nye ørering, så synes jeg, det er nærliggende at flytte fokus til noget, som er en del sjovere: nytår!

”Så er det slut med at feste og hoppe champagneglad ind i det nye år”. Det var min første tanke sidste nytår, efter jeg havde fået Alexandra, og hun kun var 3,5 måned gammel. Nytår med baby er dog stadig en fest. Det er dagen derpå, som er blevet hårdere! Nytår har også fået en mere praktisk betydning. Det er det tidspunkt på året, hvor vi ser tilbage for at evaluere det forgangne år, og fremad for at komme nærmere livs- og karrieremål og ikke mindst dele vores store drømme.

“Det var min første tanke sidste nytår, efter jeg havde fået Alexandra, og hun kun var 3,5 måned gammel. Nytår med baby er dog stadig en fest.”

På vores første nytårsaften med Alexandra var vi til fest på Rigshospitalets Kollegium. Selve festen foregik i et fælleskøkken, og Alexandra sov med babyalarm inde på hendes gudfars kollegieværelse, som både fungerede som garderobe og toilet. Fyrværkeriet nød vi udenfor, mens Alexandra sov i min kærestes arme med kæmpe høreværn på. Okay, det var måske lige at strække den i forhold til at forene ungdomsfest og parenthood. MEN det var så pokkers vigtigt at bevise over for mig selv, at jeg ikke er en hysterisk mor, som ikke kan klare, at verden ikke kun drejer sig om min baby og også for at bevise, at vores liv ikke var gået i stå, bare fordi vi havde fået et barn. 

“MEN det var så pokkers vigtigt at bevise over for mig selv, at jeg ikke er en hysterisk mor, som ikke kan klare, at verden ikke kun drejer sig om min baby og også for at bevise, at vores liv ikke var gået i stå, bare fordi vi havde fået et barn.”

I år holder vi festen hjemme hos os selv, og får cirka 10-15 venner samt en af Alexandras legekammerater til middag og P-A-R-T-Y. På den måde kan vi feste (med lidt bedre samvittighed end første år), mens pigerne sover. Vi kan endda se fyrværkeri nede på vejen, når vi tager babyalarmerne med os. Så jeg føler, at vi stadig er lykkedes med at give frygten om at være kedelige forældre baghjul!

“Måske tænker du: ”Hvornår kommer der noget karriererelevant?” Jo, det kommer her med en lille frygt for, at du måske synes, vi er helt ude i skoven”

Måske tænker du: ”Hvornår kommer der noget karriererelevant?” Jo, det kommer her med en lille frygt for, at du måske synes, vi er helt ude i skoven. Vi har taget en nytårstradition fra min svigerfamilie til os. Vi trækker tarotkort, hvilket er et gammelt spådomsredskab. Det kan lyde lidt fjollet, men det er et godt redskab til at komme helt op i helikopteren og tale om vores karriereambitioner og vores ønsker for familien. Vi får taget nogle af de mere komplicerede snakke, såsom hvorvidt vi skal flytte til udlandet eller ej, have en baby til eller ej, og hvordan vi lykkes med begge at have høje ambitioner og en karriere med lange dage, rejser osv. Det er snakke, som vi engang imellem tager i løbet af året, men her får vi virkelig talt sammen og forventningsafstemt året og tiden, der kommer.

Jeg håber, I alle får en fantastisk jul og et godt og lykkebringende nytår – uanset om I fester igennem til kl. fem om morgenen, eller om I nyder en stille aften med jeres familie.

Det var det herfra. Skål i champagne og godt nytår til alle – og vi ses i 2016.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide