[single_post_category_name]

WeyWey’s Column: Overspringshandlinger

Jeg er virkelig god til overspringshandlinger. Altså virkelig god. Jeg kan altid finde en god undskyldning for at lave noget andet, end det jeg rent faktisk skulle lave. Internettet har helt klart en kæmpe del af skylden, for inden internettet – og ja, det kan jeg godt huske lidt – var det lidt sværere at lave andet end at arbejde, når man skulle arbejde.

I denne uge har jeg virkelig lavet meget andet end arbejde. Jeg har set alt fra youtube videoer med Jimmy Fallon og Claire Danes, der spiller Tegn og Gæt, til videooptagelser af confessions fra seriemordere. Jeg er mærkelig, jeg ved det, men det fascinerer mig. 

“Har man levet et helligt og godt liv, nok til at få tildelt titlen Saint? Men det skider den hellige gud Kanye West højt og flot på”

En ting, jeg virkelig holder mig opdateret på er The Kardashians. Og i denne uge fødte Kim Kardashian endelig. Det har lidt føltes som om, hun har været gravid i flere år. Vi har altid vidst, at Kanye West har et gudekompleks. Men ligefrem at kalde sin søn – født i december – for SAINT! SAINT? Saint West er jo bordeline mega crazy. Saint? Ahmen for helvede. Jeg måtte lige finde ud af, hvad det egentlig kræver at opnå sainthood ifølge den katolske kirke – og ja, det kan man finde på nettet. For at blive en saint, skal man have været død i mindst 5 år. Derefter skal den siddende pave godkende det,  og derefter går en biskop i det område man døde i gang med en efterforskning af den afdødes liv. Har man levet et helligt og godt liv, nok til at få tildelt titlen Saint? Men det skider den hellige gud Kanye West højt og flot på – for han er jo guden over ikke særlig inspirerende musik og virkelig grimme sneakers, små drenge fra Jylland og celebs i hele verden er blevet hjernevasket til at tro, er pæne – så han beslutter da bare, at barnet der lige er født skal være Saint West. Han kan jo ikke selv blive det, og jeg tror ikke, en biskop i verden vil finde hans liv for helligt og godt nok til sainthood. 

“Vi har altid vidst, at Kanye West har et gudekompleks. Men ligefrem at kalde sin søn – født i december – for SAINT! SAINT? Saint West er jo bordeline mega crazy. Saint?”

Se, det har været en af mine overspringshandlinger denne uge. At hade på Kanye Wests nye baby. For ja, jeg kan godt hade en baby. Det er ikke noget problem. Jeg bliver også helt vildt sur på nybagte mødre, der tror at fortovet er deres, fordi de går med en barnevogn. Nej, dame, du har bare født et barn. 94% af mine veninder har født et barn. Et barn er ikke unikt, bare fordi det er blevet født – og det er dit heller ikke, Kanye West. Jeg undrer mig for resten tit over, om forældre kan se, når deres babyer er grimme? Størstedelen af babyer er ikke kønne. Men kan de selv se det? Det kan de, ikke? Jeg var et meget kønt barn, men blev ikke den kønneste voksen. Det kan jeg sagtens se, så nybagte mor med kæmpe barnevogn: Bare fordi dit barn er kønt, er det ikke ensbetydende med, det bliver ved sådan – eller at de barn for den sags skyld går hen og bliver en saint. Tankestrømmen om virkelig ligegyldige ting, kan jeg også få meget tid at gå med. Der er vildt mange overspringshandlinger i tankestrømme. I denne uge har det bl.a. været hvor tørsten sidder? Altså kan man slukke tørsten ved at sluge en isterning? Eller skal det ramme det der sted i halsen, hvor man føler tørsten? Jeg har stadig ikke fundet ud af det. Internettet kan trods utallige google-søgninger ikke hjælpe mig. 

“For ja, jeg kan godt hade en baby. Det er ikke noget problem. Jeg bliver også helt vildt sur på nybagte mødre, der tror at fortovet er deres, fordi de går med en barnevogn”

Så har jeg været meget optaget af mareridt. Jeg har haft latterligt mange mareridt over det sidste halve år. Men forleden vågnede jeg op fra et mareridt, af jeg lå og græd. Jeg hulkede, med tårer og det hele, i søvne. Det var så bizart, og jeg har været bange for at gå i seng om aftenen lige siden. Det mareridt sidder så meget fast i mig, så jeg har forsøgt at finde ud af, hvorfor man har mareridt.

“Jeg undrer mig for resten tit over, om forældre kan se, når deres babyer er grimme? Størstedelen af babyer er ikke kønne. Men kan de selv se det? Det kan de, ikke? Jeg var et meget kønt barn, men blev ikke den kønneste voksen.”

TV mæssigt har en anden overspringshandling i denne uge er, været TV2s julekalender Juleønsket. Og jeg må sige, at jeg kan lide den. Der skete et eller andet med TV2s julekalendere, der bare blev bedre end DRs. Hvis de bare holder op med at genudsende stakkels Pyrus. Den mand må være så røvtræt af Pyrus. Har han overhovedet haft et andet job siden? Kan han være andet end Pyrus?

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Julefrokost–tid wuhuuu

Så har jeg set ’Skam dig, Emma’ på DR2. Om Emma Holten der fik lagt sine nøgenbilleder ud på nettet. Hendes computer blev hacket, og billeder hun havde taget af sig selv helt privat til en ex-kæreste, blev nu hver eneste liderlig mands eje. Emma Holten er nu blevet et forbillede for en ny generation af feminister, og i denne uge har jeg brugt virkelig meget tid på, at finde min indre feminist. Hende kan jeg meget godt lide. Men jeg kom så også til at tænke på, den der sexisme, der foregår i det helt små. Som forleden på mit job, var der en der præsenterede mig således: ’Det er Marlene. Har du aldrig hørt om Marlene. Man kan ellers sige om hende, at hun er virkelig god til at gøre opmærksom på sig selv’. Først slog jeg det hen, men kom til at tænke ret meget over det dagen efter. For man ville ALDRIG præsentere en mand på den måde. Aldrig! Hvad fanden er det for noget? Men det er et helt andet klummeindlæg.

“Det er Marlene. Har du aldrig hørt om Marlene. Man kan ellers sige om hende, at hun er virkelig god til at gøre opmærksom på sig selv”

Jeg elsker internettet – og jeg elsker mine overspringshandlinger. Jeg lærer noget hver dag, bliver fan af nye mennesker. I denne uge har jeg lært Harry Styles rigtig meget at kende. Så meget, at jeg helt ærligt godt tør indrømme, at jeg har en kendis crush på en 21-årig langhåret britisk sanger. 

Det var bare det jeg ville. Hej – og rigtig god jul. WeyWey’s klumme holder juleferie, men jeg er tilbage mellem jul og nytår med min første Året der gik klumme. Den glæder jeg mig til.

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Det er en sex-ting

%MCEPASTEBIN%

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide