[single_post_category_name]

Mor med ambitioner: At være management konsulent – og få det hele til at hænge sammen

Lad mig først og fremmest aflive fordommene… Jeg er ikke en sælge-Helge, som ser dollartegn i øjnene, hver gang jeg taler med en af vores kunder. Jeg er heller ikke en slagter-type, som straks øjner chancen for at skære jobs væk og erstatte med robotter. Jeg er nok ikke den typiske management konsulent. En kollega sagde engang om mig:  “Du er en virksomhedsdoktor”. Det er måske en smule overdrevent, men det beskriver egentlig meget godt jobbet som management konsulent meget godt.

“Jeg er heller ikke en slagter-type, som straks øjner chancen for at skære jobs væk og erstatte med robotter”

Som du måske allerede ved, arbejder jeg som management konsulent i det internationale konsulenthus PA Consulting Group. Jeg oplever tit, at folk – ja selv mine nærmeste – ikke har den fjerneste ide om, hvad jeg egentlig laver. I don’t blame them, for når jeg som fx pt.  arbejder på flere projekter samtidig eller skifter projekt hver tredje måned, kan det godt være svært at følge med i. Og mange undrer sig også over, hvordan jeg i alverden får det til at hænge sammen med det at være mor. Det kræver nok lidt forklaring: 

Meget kort sagt, så bliver jeg solgt på projekter 40 timer om ugen og arbejder gerne mere, når vi har travlt. Derudover bruger jeg også tid på internt arbejde, såsom at skrive tilbud, rekruttering, arrangere events og så videre.  Så lidt hurtig hovedregning viser, at jeg arbejder gennemsnitligt ca. 45-50 timer om ugen. Mine projekter er meget varierende, men er typisk hos større danske virksomheder eller offentlige institutioner. Jeg arbejder som regel med programledelse og forandringsledelse gerne med et islæt af it. PA Consulting Group er nemlig også et it-konsulenthus, hvilket også er en af hovedårsagerne til, at jeg gerne ville være en del af PA. Jeg har nemlig en svaghed for at arbejde sammen med super kloge, gerne nørdede, mennesker, som virkelig ved noget om det, de laver. Det er så spændende at skulle arbejde sammen med dem hver dag og for eksempel hjælpe med at oversætte it-projekter til noget kommunikation, som vi andre også kan forstå. Åh jeg kunne skrive side op og side ned om mit arbejde.

“Derudover bruger jeg også tid på internt arbejde, såsom at skrive tilbud, rekruttering, arrangere events og så videre. Så lidt hurtig hovedregning viser, at jeg arbejder gennemsnitligt ca. 45-50 timer om ugen”

Ja, som du nok kan regne ud, så synes jeg, at jeg har et hamrende spændende job, som selvfølgelig også er krævende, da jeg både lægger mange timer og er til rådighed for vores kunder på alle tider af døgnet. Det kunne let være uforeneligt med den mor, som jeg ønsker at være. Jeg synes dog, at jeg har fundet en måde, hvorpå det kan lade sig gøre. Jeg møder gerne ved 8-tiden og er oftest ikke hjemme senere end kl. 17.00, hvis jeg ikke henter. Tidsrummet mellem kl. 17.00-20.00 kalder jeg for ’hellig tid’. Det er så vigtigt for mig at kunne være sammen med Alexandra der. Det kræver selvfølgelig, at jeg arbejder om aftenen, men for mig er det det hele værd. 

“Tidsrummet mellem kl. 17.00-20.00 kalder jeg for ’hellig tid’. Det er så vigtigt for mig at kunne være sammen med Alexandra der”

Når det er sagt, så bliver jeg ofte udfordret på mine principper for en god balance og nogle gange tipper det. Men jeg har helt bevidst valgt, at jeg også bliver en bedre mor af at være management konsulent. Selvfølgelig ikke fordi jeg arbejder mere end gennemsnittet, men fordi jeg er glad for det, jeg laver, og det giver mig overskud. Så dermed en mental f**k finger til, når andre tvivler på, at jeg kan være en god mor med mit arbejde. Det handler vel dybest set bare om at indrette sig sådan, så man er glad, har overskud og kan være den mor, man har lyst til at være. Om du så er hjemmegående, har deltidsjob eller arbejder lidt mere end gennemsnittet er efter min overbevisning fuldkommen ligegyldigt.

“Det handler vel dybest set bare om at indrette sig sådan, så man er glad, har overskud og kan være den mor, man har lyst til at være. Om du så er hjemmegående, har deltidsjob eller arbejder lidt mere end gennemsnittet er efter min overbevisning fuldkommen ligegyldigt”

For lige at runde af med en reference til min sidste klumme: Sidst men ikke mindst, havde vi endnu et godt nytårsritual dette år – hvad der lå i kortene, skal I nok få af vide. Jeg håber i hvert fald, at du har haft en skøn jul og hoppede godt ind i det nye år – med eller uden tarotkort 🙂

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide