[single_post_category_name]

Mor med ambitioner: Byg et netværk omkring dit barn

”Jeg vil ha’ flere æbleskiver, mor”, skriger hun højlydt og lægger sig ned på maven. Normalt tager jeg kampen, men vi er til juleafslutning på mit arbejde (den uden børn). Så jeg vader i stedet – med undskyld-smilet på – tværs forbi partneren, som er i gang med at uddele salgsbonusser for at komme over til æbleskive nummer fem og seks til Alexandra. ”Great” tænker jeg, ”der røg jeg-er-mor-med-styr-på-det-hele-facaden”. Men det bliver nu ikke sidste gang, at jeg gør det, for ved at hente hende tidligt kunne jeg også nå at være med til juleafslutningen på mit arbejde


“”Great,” tænker jeg, ”der røg jeg-er-mor-med-styr-på-det-hele- facaden””

Dette er et super eksempel på en dag, hvor det ville have været virkelig fedt, hvis vi kunne have fået hjælp til at hente Alexandra fra vuggestuen. Vi er ellers så heldige at have familie, der henter ca. to gange om ugen. Det er en luksus, som gør, at vi kan blive længere på arbejdet og endda med god samvittighed, fordi hun er sammen med nogle af de mennesker, hun elsker, nemlig hendes bedsteforældre, faster eller mostre. Vi har sågar også tætte venner, som passer Alexandra en gang imellem, så vi kan tage i biffen eller bare nyde noget kærestetid. Klummen i dag handler derfor om den afgørende rolle, vi som forældre spiller i, at Alexandra ved, at der er andre personer ud over os, der elsker hende højt, og som sidegevinst gør vores hverdag meget nemmere.

LÆS OGSÅ: At være management konsulent – og få det hele til at hænge sammen

Alexandra er blevet passet, siden hun var ca. tre måneder gammel. I starten var det selvfølgelig bare nogle timer ad gangen, hvor vi havde kærestetid uden barn. Jeg havde ikke de store skrupler ved at lade hende blive passet. Der var dog én ting, som bekymrede mig, og det handlede ikke om Alexandra, men om de skønne mennesker, som hjalp med at passe hende. Jeg var bekymret for, om de blev udkørte og frustrerede, hvis hun nu græd for meget eller bare generelt var for stor en belastning. Det har jeg siden pakket sammen.

“Jeg var bekymret for, om de blev udkørte og frustrerede, hvis hun nu græd for meget eller bare generelt var for stor en belastning. Det har jeg siden pakket sammen.”

For os fungerer det rigtig godt, at vi deler Alexandras rutiner med andre og trapper løbende op i forhold til at lade andre passe hende. Anders, min kæreste, rejste ca. en gang om måneden, indtil Alexandra var et år gammel, hvilket jeg benyttede som lejlighed til at overnatte hos min far og mor. Det gav mine forældre en rigtig god mulighed for at lure gode tricks af og lære Alexandra at kende. Det er jo ikke, fordi de – eller nogen af de andre bedsteforældre – skulle lære, hvordan man tager sig af en baby. Med mine to søskende og Anders’ tre søskende er de rimelig meget på hjemmebane. Men der skal jo stadig opbygges en relation, som gør, at de er komfortable, og Alexandra er tryg ved, at hun er hos dem og overnatter.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner

En af Anders’ bedste venner er gudfar til Alexandra, og han har netop passet hende for første gang. De tog en tur i zoo, mens Anders og jeg nød en tur i biffen. Det gik virkelig godt på trods af, at Alexandra fik tynd mave i zoo – men det klarede gudfar med oprejst pande. Vi måtte efterfølgende forklare, at det ikke altid har den konsistens eller lugter så grimt. Derudover har han været hjemme her til middag nogle gange nu, hvor vi har puttet hende. Så vi stiller snart med endnu en super-putter til Alexandra. Yay!

“Det gik virkelig godt på trods af, at Alexandra fik tynd mave i zoo – men det klarede gudfar med oprejst pande.”

Vores super familie og venner gør, at vi med god samvittighed kan tage os nogle lange dage på arbejdet og tage på dates – ja hele tre ture i biffen blev det til i december. I starten af februar skal vi på ”storbyferie” til Århus (bare en enkelt overnatning) uden barn – hvilket er et initiativ, som vi har planer om at gentage årligt. Vi er så dygtige til at skabe relationer og netværk på vores arbejde – gør det samme omkring dit barn! Det styrker dit barns forhold til andre voksne, du har bedre og mere samvittighedsfuld tid til dit job, og du får samtidig tid til at pleje dit parforhold. Det virker i hvert fald for mig. Du skulle tage at prøve det.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide