[single_post_category_name]

WeyWey’s Column: Nytårsforsæt eller nytårs-forsæt-bare-som-du-er

Godt nytår til jer alle derude! Jeg håber, I kom godt og sikkert ind i det. Nu er alle i gang med at blive bedre mennesker. Alle har meldt sig ind i et træningscenter, laver detoxkure, holder op med at ryge. Medierne er fyldt med gode råd til, hvordan du bliver et bedre menneske – og som altid, når vi kommer til midt marts, så er alle tilbage i de gode gamle rutiner. Så kan vi ikke lave en aftale, piger?

Kan vi ikke aftale, at vi holder op med at have det her perfekte billede af, hvordan en kvinde skal være? Jeg er så træt af det! Jeg er træt – og det er en lidt kedelig måde at starte 2016 på. Jeg orker ikke at starte træt. Det er selvfølgelig en træthed, der har ophobet sig igennem 2015, så nu er jeg vel nået dertil, at det føles, som om jeg ikke har sovet en lille uges tid.

“Medierne er fyldt med gode råd til, hvordan du bliver et bedre menneske – og som altid, når vi kommer til midt marts, så er alle tilbage i de gode gamle rutiner”

Jeg er træt af, at hver gang, jeg tænder for fjernsynet, så ligger der en eller anden personlig fitnesstræner og laver øvelser på et eller andet gulv foran en eller anden perfekt formet tv-vært. Jeg undrer mig over, hvorfor det stadig koster en mindre formue at få en personlig træner, for det ser ud til, at der er en personlig træner for hver anden usikker kvinde, der er derude. Jeg er træt af kendisser, der udgiver slankebøger: Sådan gik jeg fra 57 kg til 52 kg og fik et liv, der var 100 % bedre end mit i forvejen perfekte liv. Ved du hvad, hvis du vejer 57 kg, så er du røvgodt skåret. Desuden; ingen har det perfekte liv. De bøger hjælper ikke. Det eneste, de gør, er at gøre os andre pisse kede af os selv. Tak for søstersolidaritet!

“Sådan gik jeg fra 57 kg til 52 kg og fik et liv, der var 100 % bedre end mit i forvejen perfekte liv. Ved du hvad, hvis du vejer 57 kg, så er du røvgodt skåret. Desuden; ingen har det perfekte liv”

Jeg er træt af, at alle Instagram-profiler er perfekte morgenmadsbilleder, der viser, at du er på den her skønne detoxkur. Jeg ved, du tuder hver aften af sult, for jeg har været der. Eller et billede retoucheret i en app, man har hentet gratis. Hør her en gang, alle kan se, det er retoucheret. Hvis en app, der er gratis, kan retouchere dig, så må du da vide, det er noget, alle kan se, ikke?

“Jeg er træt af, at alle Instagram-profiler er perfekte morgenmadsbilleder, der viser, at du er på den her skønne detoxkur. Jeg ved, du tuder hver aften af sult, for jeg har været der”

Jeg får lidt kvalme. Derfor har jeg besluttet mig for at poste grimme og usexede billeder af mig selv hele året. Det bliver ikke de der #iwokeuplikethis (men ups! Mellem mig selv og min iPhone #jegharligetagetlidtpåkinderneellerlagtetlillefilterpå). Det bliver de helt akavede og grimme. Dem hvor man ikke lige har fundet det rigtige lys eller sat kaffekoppen på den helt rigtige måde. For lige at se lidt casual ud på den super casual og lækre måde. Jeg er træt af helvedes til af opstillede billeder.

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Overspringshandlinger

Jeg er træt af, at vi kvinder prøver at være så skide perfekte. Jeg ved da godt, at jeg er en af dem, der har troet, at hvis jeg bare tabte mig 10 kg, så ville jeg blive lykkelig, finde manden i mit liv og den perfekte lejlighed til billige penge. Jeg ville også få et vildt tykt og langt hår, og alt ville bare blive skønno. Men realitytjek her, for jeg tabte 10 kg og fik ingen af delene. Det hele fortsatte bare med at være helt normalt. Og alligevel købte jeg forleden en masse grøntsager til min kommende detoxkur. Jeg bliver også ved med at narre mig selv og håber stadig, at det hele ender perfekt. Det gør jeg, fordi der ligger en eller anden fitnessinstruktør sammen med en kendis på et gulv på alle tv-stationer, og de fortæller mig, at jeg først får deres perfekte (på overfladen) liv, når jeg vejer 52 kg.

“Jeg er træt af, at vi kvinder prøver at være så skide perfekte. Jeg ved da godt, at jeg er en af dem, der har troet, at hvis jeg bare tabte mig 10 kg, så ville jeg blive lykkelig, finde manden i mit liv og den perfekte lejlighed til billige penge”

Så tilbage til den her aftale, jeg synes, vi skal lave. Skal vi ikke bare aftale, at 2016 bliver det år, hvor vi ikke falder for alt det bullshit, der er derude. Og det bliver også året, hvor vi bare er skide glade for, hvem vi er, hvor vi er, og hvordan vi ser ud? Jeg skal helt sikkert også bryde en vane. Det bliver ikke nemt, men vi kan, hvis vi står sammen, og i det små starter med at uploade det uperfekte billede af os selv og vores morgenmad. Hvis vi alle sammen accepterer, at vi aldrig får det perfekte liv! Det er der ingen, der har. Hvis vi finder nogle nye rollemodeller, der ikke er The Kardashians. Der er masser af fucking seje kvinder derude. Jeg har nævnt dem før og nævner dem gerne igen: Amy Schumer og Tina Fey – der er Rebel Wilson og helt lokalt Sofie Hagen. Der er den unge Malala, der som 17-årig vandt Nobels Fredspris. Emma Holten der efter at være blevet krænket på nettet vendte hele lortet til sin egen fordel – og som jeg skrev min første fan-Facebookmail til nogensinde i julen. Der er også typer som Angela Merkel – rimelig sej forbundskansler i Tyskland og kvinde! Der er masser af muligheder for andre forbilleder, der ikke fortæller os, at det handler om at være smuk og tynd, for ellers får du ikke det perfekte liv – på Instagram i hvert fald.

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Elsk dine fejl & dumheder

Ok, jeg lægger ud. I dag uploader jeg det første ægte #iwokeuplikethis-billede. Der kommer også et billede af min morgenmad uden filter også. For jeg gider altså ikke være træt i 2016 også.
Så kan vores nytårsfortsæt ikke være: Nyd din lækre krop. Dyrk motion, når DU har lyst. Spis det, du har lyst til. Knald de mænd, du har lyst til. Drik dig fuld. Lad være med at tro, dit liv bliver perfekt, hvis bare lige… For det gør det ikke.

Godt 2016!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide