[single_post_category_name]

WeyWey’s Column: Nej betyder stadig – og vil altid betyde nej!

Vi må aldrig stoppe med at tale om, hvad der skete i Køln nytårsaften. Det har været så svært for mig overhovedet at forstå – at få min hjerne til at forstå – at sådan noget kunne ske. Og jeg har været forvirret, bange og rådvild. Jeg har haft den tanke, at hvis jeg fordømmer det, så betyder det også, at jeg ikke vil have flygtninge til at komme til Danmark, at jeg er racist, at jeg stemmer på DF og synes Inger Støjberg er sej. 

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Kvinder er bare kvinder værst

Men nej! Det betyder hverken, at jeg nu skal til at stemme på DF eller på Inger Støjberg. Det betyder helt enkelt, at jeg fordømmer ethvert overgreb på kvinder. Og så er det sgu lige meget, hvem der begår det. Det er super nemt at forstå, hvornår det ikke er ok, at have sex med eller seksuelt antaste en kvinde. Det er super nemt! Man skal aldrig gøre noget som helst, med mindre hun har sagt: Ja tak! Hvad der er super svært at forstå, er at kvinder ofte bliver mistænkeliggjort, når de fortæller, de er blevet krænket eller endnu værre voldtaget. Hvorfor havde du en kort kjole på? Hvorfor var du nedringet? Lagde du ikke selv op til det? Du gik da med ham hjem, gjorde du ikke? Du sagde ja til den drink? Ingen af de ting burde fortælle en mand, at det er ok at gramse, slå, verbalt antaste eller voldtage! Færdig slut. Og det er så svært at forstå, at det er kvinder, der skal have af vide, hvordan vi skal opfører og klæde os, når det er mændene, der helt klart burde undervises. Alle mænd!

“Det er super nemt at forstå, hvornår det ikke er ok, at have sex med eller seksuelt antaste en kvinde. Det er super nemt!”
 

Jeg har en bekendt, der var gået med en date med hjem. Det var deres 4. date. Hun sagde ja, for han er en supermand med en god karriere, han er flot og han er kridhvid – han er det man kalder en succes. Hun havde inden de gik hjem sagt, at der ikke blev noget sex primært fordi hun havde sin menstruation. Hun ville gerne have sex med ham – på et tidspunkt, bare ikke lige den her aften. Alligevel vågnede hun op, ved han var i gang med at trænge ind i hende analt. Hun reagerede, og han holdt hende fast. Hvad fanden? Hans ’undskyldning’ var, at hun jo lå der, og det måtte betyde hun ville. Hun havde sagt nej inden, og hun sov! Hun sov!

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Det er en sex-ting

Jeg har selv to gange oplevet seksuelle overgreb. Den ene gang var på Roskilde Festival, hvor jeg lå sammen med min daværende kæreste og sov. Det var en varm festival, og vores telt stod åbent. Vi havde vist knaldet lidt om natten, jeg havde i hvert fald ikke trusser på, men en kjole. Jeg vågnede op ved, der sad en mand i teltåbningen, som var i fuld gang med at give mig finger. Hvad? Jeg råbte: ’Hvad fanden laver du?’ og så spænede han af sted. Den anden gang var en anden kæreste end ham i teltet. Ham her havde en seksuel fantasi, han gerne ville føre ud i livet. Jeg havde sagt, at den var jeg ikke med på. Den var lidt for grænseoverskridende til mig. Men en aften vi havde sex, valgte han alligevel at føre den ud i livet. Jeg sagde nej, men han stoppede ikke. Jeg valgte at slå alt fra, og lade ham fuldføre, det han havde gang i. Jeg sov der, spiste morgenmad med ham og tog hjem. Sendte ham en besked, at det var SÅ slut mellem os.

“Jeg vågnede op ved, der sad en mand i teltåbningen, som var i fuld gang med at give mig finger. Hvad? Jeg råbte: ’Hvad fanden laver du?’ og så spænede han af sted.”
 

De her overgreb, har ikke ødelagt mit liv eller mit forhold til mænd eller mennesker generelt. Det her er ingenting i forhold til, hvad andre oplever. Men det er stadig episoder, jeg tænker på jævnligt.  

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Elsk dine fejl & dumheder

Det er svært at forstå, hvordan mænd kan tro, at de har krav på kvinders kroppe. Men så igen, for jeg så Aftenshowet forleden aften. Den selvproklamerede etikette-mand Mads Christensen fortalte her i en snak om hverdagssexisme, at selvom han havde lyst, havde han ikke kommenteret et kvindes numse i et par stramme bukser, mens han sad og ventede på, at skulle ind i studiet. Og han havde jo ellers været professionel charmetrold, siden han blev født, som han understregede. Hvordan kan han tro, han er en charmetrold, når han kommenterer en kvindenumse i et par stramme bukser? Og kvinder oplever jo dagligt, at det er ok at give deres kroppe ’komplimenter’. Aj, hold op med at være sart, siger mændene så. Det er jo fordi, du er smuk og sexet og dejlig.

“Hvordan kan han tro, han er en charmetrold, når han kommenterer en kvindenumse i et par stramme bukser?”

Men ved du hvad, mand? Du kan slet ikke forstå det her. For du har aldrig gået alene på en mørk vej, og vurderet hvordan dit nøglebundt bedst kan blive til et våben. Hvordan de skal ligge i hånden, for at du kan slå fra dig, hvis du bliver overfaldet. Du har aldrig haft din mobil fremme og har trykket 112 ind, klar til at trykke på det grønne telefonrør, hvis der pludselig skulle komme nogen bagfra. Du har aldrig krydset en vej, fordi der gik en mand imod dig, bare for at være på den sikre side. Det er noget vi gør hele tiden. Og med den i bagtanken og alle de klap, man skal lægge mås til på diverse barer og clubber – ja, så er dit numse-kompliment bare dråben. Så ellers tak for komplimentet, Mads Christensen og alle andre professionelle charmetrolde. 

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Her er mine drømme

Du skal sige fra, hvis du føler dig krænket af noget en mand siger til dig. Du skal sige fra, hvis du føler han overskrider dine grænser, ved at tage dig på numsen eller brysterne. Man mener, at der er 2000 seksuelle overgreb på kvinder hvert eneste år i Danmark. Hvis du oplever det, skal du gå til politiet med det samme. Eller du kan gå herhen: voldmodkvinder.dk. Der er centre 8 steder i Danmark.

Og så send denne her video til alle mænd! Det er nemlig ikke så svært at forstå

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide