Mor med ambitioner: Jeg ved, hvad der skal stå i min dødsannonce – gør du?

Facts


Cathrine Louise Buhl

27 år, Management konsulent i PA Consulting Group. Cathrine er forlovet med Anders og de har sammen Alexandra på 2 år.

En af de bedste ting, jeg gør for mig selv karrieremæssigt, er at bruge tid sammen med min mentor. Hun hedder Louise Ellekilde Fogstrup, og har været i PA i 8 år, så hun har en masse erfaring, der kommer mig til gode. En af de ting, jeg bruger Louise til, er at reflektere over min karriere og mit liv, og Louise har en lidt speciel men meget effektiv metode, hun har introduceret mig for: Overvej, hvad der skal stå i din dødsannonce, når du ikke er her længere! Måske lyder det morbidt, men der er en dybere mening med galskaben. Det har fået mig til at tænke over fremtiden (måske ikke lige min egen bortgang, endnu) og ja, et af spørgsmålene lyder da også, hvor jeg ser jeg mig selv om fem år.

“En af de ting, jeg bruger Louise til, er at reflektere over min karriere og mit liv, og Louise har en lidt speciel men meget effektiv metode, hun har introduceret mig for: Overvej, hvad der skal stå i din dødsannonce”

Det klassiske svar ville være, at jeg så i hvert fald har fået to forfremmelser mere i PA, og allerede er eller er på vej til at blive Managing Consultant. Og nå ja, så har jeg to børn, er gift og bor måske i et hus, hvis jeg da nogensinde får mod på at blive havemenneske, og har råd til et hus, hvor der kan bo en au-pair pige. Jeg har dog været så heldig at få en mentor, som kan hjælpe mig med at tænke lidt mere ud af boksen og åbne mine øjne for muligheder, som jeg ikke selv ser. Som person er jeg meget målrettet – nogle gange nok lidt for meget, da jeg nogle gange glemmer, at se det jeg løber efter i et større perspektiv. Derudover får jeg tit bedst klarhed over muligheder og udfordringer, når jeg har talt med andre først.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Spontan abort – hvorfor er det et tabu? 

Helt konkret mødes min mentor Louise Fogstrup og jeg cirka hver anden måned over en kop kaffe typisk på Lyngby Hovedgade. Vi taler primært om min faglige og professionelle udvikling – men hele tiden i relation til mine ønsker på hjemmefronten. Emnerne, vi taler om, varierer meget – det er alt fra besværlige kolleger, forfremmelse, udenlandsophold og langsigtede ambitioner. At være klummeskribent for ChriChri er et meget godt eksempel på noget, som vi har talt om. For da jeg blev spurgt, syntes jeg, det var en super spændende mulighed, selvom jeg aldrig før havde overvejet at skulle være klummeskribent, og jeg havde da også betænkeligheder ved at forpligte mig til at skulle skrive hver anden uge.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Byg et netværk omkring dit barn 

Min snak med Louise satte det i et andet perspektiv, da vi talte om, at det vil være en rigtig god personlig udviklingsmulighed, fordi jeg jo helt naturligt er nødt til at overveje det liv, jeg lever, når jeg skal skrive om det. Og jeg skal da love for, at det at skrive en klumme sætter tankerne i gang! Tænk, hvis jeg uden at vide det kommer til at portrættere mig selv som en iskold working-mom eller måske fornærmer nogen ved skrive om mine opfattelser og måder at gøre tingene på.

“Tænk, hvis jeg uden at vide det kommer til at portrættere mig selv som en iskold working-mom eller måske fornærmer nogen ved skrive om mine opfattelser og måder at gøre tingene på”

Et andet og mere langsigtet emne, vi taler om, er mit ønske om en dag at prøve kræfter med ledelsesdisciplinen. I jobbet som management konsulent prøver jeg kræfter med mange forskellige industrier og sektorer, og får også et stort indblik i forskellige fagligheder. Jeg kommer på sigt også til at få muligheden for at lede andres arbejde på projekter og en dag være Line Manager (ens nærmeste leder i PA). Så det vi taler om, er hvordan jeg på nuværende tidspunkt og i fremtiden, får udviklet mig som leder mest muligt (og nej, leder derhjemme tæller ikke).

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Nytår – tid til bobler & refleksioner

Hvordan finder man en god mentor, der passer lige netop til ens personlighed, og hvad skal man lede efter? Louise og jeg er tidligere kolleger, og da det er obligatorisk i PA at vælge en mentor, så jeg mig omkring efter en, som jeg havde en god kemi med, en som havde nogenlunde samme værdier, og en der kunne inspirere mig og rykke mine grænser. Da Louise fik tilbudt at være med til at udvikle en anden virksomhed, ville hun heldigvis gerne fortsætte i mentorrollen. Nu da Louise ikke længere er i PA, må jeg sige, at det er mere værdiskabende for mig, fordi vi udelukkende taler om mine interesser, og ikke er nødt til at tage hensyn til, hvad PA måtte have af interesser. Derudover tror jeg også, at de fleste ville takke ja til at være mentor – for det er da noget af et skulderklap.

Og hvad der skal stå i min dødsannonce, når jeg dør?

Ja, med fare for at det skal lyde for navlepillende, måtte der da gerne stå noget i retning af: ”I minde om Cathrine Louise Buhl Schultzer, en elsket hustru, mor, mormor (måske farmor), svigermor og søster, som havde en positiv ånd lige til det sidste”. For hvis der er noget, jeg ikke gider, så er det at blive en gammel sur dame og spilde mit liv på negative tanker. Der skal umiddelbart ikke stå noget om min karriere, men jeg regner dog med, at jeg kan se tilbage med stolthed på det, som jeg har opnået karrieremæssigt, og hvad jeg har stået for som person.

“For hvis der er noget, jeg ikke gider, så er det at blive en gammel sur dame og spilde mit liv på negative tanker”

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive