[single_post_category_name]

WeyWey’s Column: Juicekuren fra helvede

De sidste 14 dage har været et levende helvede for mig. Jeg har pint mig selv i sådan en grad, jeg rent faktisk er i tvivl om, jeg egentlig kan lide mig selv. For jeg kender ikke nogen andre, der har behandlet mig på samme måde, som jeg behandler mig selv på. Jeg har været på juicekur! Her er en gennemgang af de pinsler, jeg har været igennem –  alt det jeg har savnet.

Sult

Jeg har godt nok været sulten hele mit liv, fordi jeg aldrig rigtig har givet mig selv lov til at spise, fordi jeg altid gerne lige ville tabe mig. Men i det øjeblik man går rigtig på kur, er man pludselig meget bevidst om de ting, man IKKE må spise. Jeg anede fx ikke, at jeg sådan set er altædende. For jeg har haft lyst til ALT. Det har været umuligt at gå ud og handle, fordi jeg bryder grædende sammen ovre ved dåserne med kippers.

Jeg vil have kippers nu! Ligger hulkende på mine knæ og råber: ’KIIIPPPPPPERRRRSSSS’. Og kage naturligvis – men egentlig bare alt, der kan tygges. For når man er på juicekur, er der ikke noget at tygge på. På dag 9 var jeg så sulten efter at tygge noget, jeg kogte 6 gulerødder. Anrettede dem fint på en tallerken, og spiste dem i små bidder, jeg tyggede 100 gange, mens jeg sukkede af lykke. 

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Nej betyder stadig – og vil altid betyde nej!

Socialt samvær 

Jeg har ikke set et menneske nu i 14 dage. Ikke mere end 2 timer af gangen i hvert fald. Den ene dag var der en veninde, der sagde til mig, efter jeg havde drukket en kop grøn te sammen med hende, at hun ikke gad se mig igen, før efter min kur var overstået. Jeg har ikke kunne gå til nogle arrangementer, for vi ved jo godt alle sammen, at når vi laver noget i fællesskab, så er det med garanti, at der bliver indtaget et eller andet. Vin, snacks, kage, mad. Og jeg har frarøvet mig selv alle de ting. Til gengæld har jeg set en masse fjernsyn og en masse film. Det betyder ikke, at jeg ikke har ligget i fosterstilling og set de film, mens jeg har messet: ’FOMO. FOMO. FOMO. FOMO. FOMO. FOMO. FOMO’.

Vin

Jeg elsker vin! Jeg knuselsker hvidvin og champagne. Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst er gået 14 dage, hvor jeg ikke har indtaget alkohol. Jeg er typen, der sagtens kan købe en flaske vin med hjem til at dele med mig selv. Og så danse til Beyoncé, og/eller tude til Adele mens jeg fulde-tekste alle mulige på Facebook og mobil. Men hey, det er forbudt at drikke andet end juice, så lad mig bare sige det sådan her og så har jeg ikke sagt for meget: Jeg er gået i seng kl. ca. 22:00 hver eneste aften – også i weekenderne – og jeg har sovet i gennemsnit 9 timer hver nat.

“Jeg vil sige, at når man tænker på hvor meget lort og hvor kedeligt de sidste 14 dage har været, så er det meget lidt, jeg har tabt mig”

Og vi kan lynhurtigt slå fast, at Melodi Grand Prix er virkelig ikke sjovt, hvis du ikke har indtaget i hvert fald tre glas vin, inden der bliver budt velkommen. Det er sidste gang jeg ser Grand Prix, uden at være beruset, så hellere lade være. Det samme gælder i den grad også MGP – men det er nok fordi, jeg ikke har børn. Og havde jeg måtte drikke alkohol, havde jeg nok heller ikke været hjemme den aften, det var i fjernsynet.

Vægttab

Jeg vil sige, at når man tænker på hvor meget lort og hvor kedeligt de sidste 14 dage har været, så er det meget lidt, jeg har tabt mig. Jeg går ikke på vægten, for… Er du rigtig klog, jeg skal fandme ikke vide, hvad jeg vejer. Men jeg har målt mig – og det startede jeg kun med, fordi jeg regnede med, at centimeterne ville rasle af mig. Og det bare ville være en fest at følge med i, hvis man overhovedet kunne. Hov, tabte jeg lige en centimeter mere, mens jeg stod her med målebåndet i hånden? Men her efter de her 2 uger, har jeg smidt 3 cm i taljen og 2 cm om hofterne. Og så har jeg har smidt 4 cm om brysterne (selvfølgelig). Så nu er babserne endnu mere sjaskede. Hvorfor fanden er der ikke noget vægttab. Jeg har indtaget 1200 kalorier om dagen.

Energi

Jeg har måtte sove til middag nærmest hver eneste dag. Jeg er så træt i kroppen hele tiden. Mellem kl. 8:00 og ca. 13:30 kan jeg arbejde. Resten af tiden, er jeg så træt, jeg taber tråden når jeg taler. Glemmer fuldstændig hvad samtalen drejede sig om. Jeg tuder over ingenting, fordi jeg er træt og udmattet og ikke har lyst til andet end at sove. Og om aftenen, når jeg endelig kan lægge mig til at sove, er jeg så træt, og min vejrtrækning er så tung, at jeg ikke tør lægge mig til at sove, fordi jeg er bange for, jeg dør om natten. Jeg har ikke energi til meget andet end at spille Candy Crush og se fjernsyn. Og fordi jeg er så træt, opdagede jeg den ene dag på min telefon, at jeg havde taget det latterligt lille antal af 299 skridt på en hel dag. 299! Tænk lige over, hvor lidt det er.

“Resten af tiden, er jeg så træt, jeg taber tråden når jeg taler. Glemmer fuldstændig hvad samtalen drejede sig om. Jeg tuder over ingenting, fordi jeg er træt og udmattet og ikke har lyst til andet end at sove”

Fik jeg sagt, at jeg har en uge tilbage endnu? Det har jeg. Næste torsdag er sidste dag. Gæt hvem der har taget alle tre cm på dagen efter, efter indtagelse af en spand hvidvin? Det er mig – for det her kan ikke være sundt for nogen. Og det hele er bare falske kilo og falske centimeter, der er røget. 

Jeg vil ikke anbefale en juicekur til min værste fjende. Men hvis du har lyst – for hey, jeg skal ikke tage torturen fra dig, så kan du se filmen Fat, Sick and Nearly Dead på Netflix. Her er skaberen af det her helvede af en kur Joe Cross på tour i USA, mens han kun indtager juice i 60 dage. Jeg hader Joe Cross – men det er kun fordi, jeg er irrationel og meget sulten.

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Fuck Valentinsdag – men elsk mig lige lidt ikk’?

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide