[single_post_category_name]

Mor med ambitioner: Har du styr på din tid?

Jeg prøver at have styr på min. Altså min tid, for det er gået op for mig, her halvandet år efter min start i PA Consulting Group som managementkonsulent og efter at have fået et barn, at min fritid er dyrebar. Jeg har helt bevidst truffet nogle valg om, hvad jeg skal bruge min tid på, og det skal være på de personer og aktiviteter, som giver mig god energi. Punktum. 

“Jeg har helt bevidst truffet nogle valg om, hvad jeg skal bruge min tid på, og det skal være på de personer og aktiviteter, som giver mig god energi. Punktum”

Kender du ikke det med at komme hjem helt høj af energi og med et smil på læben, når du har været sammen med nogen, du holder af? Sådan har jeg det med mine venner og veninder. Jeg har ikke en kæmpe omgangskreds i dag, som jeg dyrker, men prioriterer de nære venskaber. Da jeg skrev speciale med et fuldtidsjob on the side og en baby on the inside indså jeg, at jeg hellere ville fokusere på min allertætteste venner og veninder i stedet for at kæmpe med at tilrettelægge kalenderen, så jeg kunne dyrke alt og alle. Det er jo ikke, fordi man slår op med sine venner, men flere af mine venskaber er sevet ud i sandet siden studietiden. Det er et bevidst valg, som jeg har truffet, og som jeg tænker, at man i en eller anden grad må træffe flere gange i livet, når der sker store ændringer, såsom at starte fuldtidsjob eller få et barn.

“Det er jo ikke, fordi man slår op med sine venner, men flere af mine venskaber er sevet ud i sandet siden studietiden”

At have fået Alexandra har ændret måden, jeg skelner mellem fritid og arbejdstid på. Jeg forsøger virkelig at værne om familietiden ved eksempelvis at holde helt fri mellem kl. 17.00-20.00 i hverdagene. Derudover har jeg to telefoner, en til arbejde og en til privat, for jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg ikke kan lade være med konstant at tjekke min arbejdsmail. Nu lægger jeg telefonen ned i tasken i weekenden og tjekker den kun, når jeg aktivt vælger det. Derudover prøver vi altid at have en weekenddag, hvor vi ikke har nogen planer, så vi spontant kan tage i svømmehallen eller bare være derhjemme, hvis vi har behov for bare at slappe af. Afslapning og til dels også kærestehygge skal planlægges efter at være startet som managementkonsulent og have fået Alexandra.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Jeg ved, hvad der skal stå i min dødsannonce – gør du?

Men vi kender det nok allesammen. De mange små ting, der hele tiden skal holdes styr på, kan ofte blive ret uoverskuelige. Det har for mig bl.a. betydet, at jeg seks måneder for sent bestilte

2-års undersøgelsen af min datter, og det tog mig fem måneder at bestille en tandlægetid til hende. Jeg ved, det ikke gør mig til en dårlig mor, men måske mere en der ikke altid er god til at planlægge, og som i hvert fald hellere vil bruge tiden sammen med sit barn. Det er også derfor, at vi i dag har rengøringshjælp hver fredag. Det betyder, at jeg ikke bruger for meget af min fritid på at gøre rent, og det er seriøst en gave fra himlen at komme hjem hver fredag, og så er der bare rent og lækkert. I love it! Samtidig betyder det også, at det giver os tre timer ekstra at være sammen med Alexandra. Netop derfor håber jeg også, at vi engang i fremtiden får råd til et hus med plads til au-pair. Så vi på den måde kan blive aflastet mest muligt, når det kommer til huslige pligter og dermed får mere tid sammen som familie. 

“Jeg ved, det ikke gør mig til en dårlig mor, men måske mere en der ikke altid er god til at planlægge, og som i hvert fald hellere vil bruge tiden sammen med sit barn”

Det med motion (eller manglen på samme) har også noget at gøre med tid – og prioriteringen af den. Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive, at jeg to gange om ugen løber en frisk lille morgentur på 10 km og elsker at bruge min fritid på det. Men ak og ve, det er godt nok langt fra sandheden. Lige for tiden består min motion af turen op og ned af trappen til 3. sal derhjemme. Sidst jeg var gravid dyrkede jeg crossfit, indtil jeg var fem måneder henne, cyklede 10 km hver dag og tog kun 9 kg på. Nu er min røv i fare for at blive flad af at sidde så meget ned, men jeg krydser fingre for, at jeg på magisk vis tager lige så lidt på denne gang. Heldigvis er der lys for enden at tunnelen. 2017 er nemlig året, hvor Anders og jeg skal giftes cirka et år efter baby nummer to. Så jeg planlægger, at gå i skarp bryllupsforberedelsestræning under min barsel, da jeg vil være smuk og lækker på dagen. Hmm måske Anders har planlagt det sådan fra starten for at sikre sig, at jeg taber babyvægten efter barn nummer to? Det ville være snedigt!

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Spontan abort – hvorfor er det et tabu? 

Hele min pointe er, at jeg gør alt, hvad jeg kan for at prioritere min tid og bruge den på det, JEG synes, er vigtigst. Det lykkes ikke altid, men jeg gør mit bedste, og jeg bilder mig selv ind, at det gør mig til en bedre managementkonsulent, en bedre veninde, en bedre kæreste og ikke mindst en bedre mor.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide