[single_post_category_name]

WeyWey’s column: Love me Tinder

Mine veninder har altid sagt til mig, at der er en eneste ene til hver og én. At jeg nok også skal finde min drømmemand på den hvide fixiebike på et tidspunkt. Så da vi allesammen pludselig kunne date via vores smartphone, så var jeg da også en af de første optimister, der skyndte mig at downloade appen tinder sidste sommer.

Optimisme blev hurtigt vendt til decideret tinder-angst og en mindre depression. For i de her sociale medietider, hvor vi alle hungrer efter matches, likes og hjerter, var der ingen, der swipede til højre og ville matches med mig, når de så mine billeder.

LÆS OGSÅ: WeyWey’s Column: Er du skruk nok til at prøve Babyfar Tinder?

Det virker ellers super nemt det der tinder. Du skal ikke tage stilling til så meget. Der er ikke som med datingsider på nettet spørgeskemaer, der skal svares på. Du skal ikke oplyse, hvad du vejer, og det er også lige meget, om du har taget en videregående uddannelse eller ej, som elitedaters.dk kræver. Det er bare at downloade appen og logge ind via din facebookprofil. Så skal du bare finde ud af, hvor langt du egentlig gider cykle for en date og hvilken aldersgruppe du gerne vil date med. Og så er det bare i gang med at swipe højre for match og venstre for ikke et match. Vente på, at en verden åbner sig med mænd, der også swiper til højre, og som vildt gerne vil date dig.

Det er dét! Eller det var, hvad jeg troede. For egentlig handler det ikke om så meget andet end de billeder, du har på din profil. Hvis du vil have likes – og det vil du, indrøm det bare, skal dine billeder være lækre. Det skal være den rette vinkel, det rette filter, den rette kavalergang. For du bliver vurderet ene og alene på dine billeder. Det handler om at være fotogen.

“Hvis du vil have likes – og det vil du, indrøm det bare, skal dine billeder være lækre. Det skal være den rette vinkel, det rette filter, den rette kavalergang”

Jeg har en veninde, og som alle mine veninder er hun smuk, men der sker noget helt specielt, når hun får taget et billede. Så bliver hun en græsk gudinde. Fantastisk smuk. Hun matcher med mange. Så mange at hun fik tinder-paranoia. Det vil sige, at hun i perioder har været bange for at gå rundt i sit kvarter af skræk for at rende ind i en, hun har matchet med. For mig var det tinder-angst med det samme, for jeg fik 3 matches. Ja, du læste rigtigt: 3 matches. Men den ene slettede mig igen. Og jeg er faktisk bare helt normal. Det gjorde mig virkelig ked af det.

LÆS OGSÅ: Kan man finde kærligheden på Tinder?

Tinder er noget overfladisk og mærkeligt noget. En af mine venner, der for nylig er blevet single, siger, at han ’bare var derinde for likes’. At han faktisk ikke var ude efter en date – og slet ikke en kæreste. Vi er blevet likehuntere, der konstant søger bekræftelse af vores person. Jeg får koldsved, når jeg lægger et billede op på Instagram eller skriver en status på Facebook. Jeg tjekker og opdaterer hele tiden. En anden ven bad mig forleden om at like et af sine billeder på Instagram, fordi ingen havde liket det. Jeg forstod ham og likede med det vuns. For hvad hvis ingen liker – det betyder jo, at ingen kan lide mig. Og hvis ingen kan lide mig på de sociale medier, så kan ingen lide mig i virkeligheden, eller hvad? På Tinder ville jeg bare gerne have, at nogle syntes, jeg var pæn og sød nok til at gå på date med mig.

“.. det betyder jo, at ingen kan lide mig. Og hvis ingen kan lide mig på de sociale medier, så kan ingen lide mig i virkeligheden, eller hvad? På tinder ville jeg bare gerne have, at nogle syntes, jeg var pæn og sød nok til at gå på date med mig”

Jeg sad en aften og drak noget vin med et par singleveninder – og så kom spillet “Tinder-like’ på tale. Som når du får et match på appen, og tinder spørger dig, om du vil ’Keep playing’ eller ’Send a message’. Blive ved med at lege? De opfordrer selv til, det bare er en leg. Og der findes åbenbart den her drukleg, der handler om, at man bare liker de ti første, der dukker op, og den, der har fået færrest matches skal drikke det antal shots eller slurke, den med flest matches har fået. Jeg blev meget fuld den aften.

LÆS OGSÅ: Mænd vs. kvinder: dating

Til gengæld kender jeg kun EN, der har mødt sin kæreste gennem tinder. Og alle de singler, jeg kender, endda også et par enkelte i parforhold, er på tinder. Faktisk er det estimeret, at der på verdensplan er 50 millioner brugere hver måned. Der er mere end 1 milliard swipes pr. dag og ca. 12 millioner matches. 12 millioner matches ud af 1 milliard swipes. Det er fandme ikke mange matches – men jeg tror også, jeg de sidste par dage mindst 100 gange, som prinsessen i Klods-Hans, har swipet ’Dur ikke. Næste.’ Betyder det så også, at der er mange andre end mig, der aldrig har fået et match?

“Til gengæld kender jeg kun EN, der har mødt sin kæreste gennem tinder. Og alle de singler, jeg kender, endda også et par enkelte i parforhold, er på tinder”

Men ja, jeg er ikke et hak bedre end mændene, der swiper forbi mig. Mine kriterier for, hvordan han ser ud på billeder er helt klare. Og har han et billede af sig selv, hvor han bider i en medalje, han lige har fået for at gennemføre et marathon. Har han en selfie af sig selv, hvor han ligger i bar overkrop i sin seng med morgensolen perfekt strålende ind i ansigtet. Eller har han en selfie af sig selv foran et spejl på et toilet. Så betyder det for mig: Desværre – dur ikke. Næste. Tinder-angst er noget selvskabt – hvorfor sidde og have det skidt over mænd, man ikke har mødt. Jeg er hundrede gange bedre i virkeligheden, så jeg tror, jeg sletter tinder igen, tager i byen med veninderne, og så stalker jeg bare mændene på Facebook og Instagram. Det er meget sjovere og giver ikke angst.

“..Eller har han en selfie af sig selv foran et spejl på et toilet. Så betyder det for mig: Desværre – dur ikke”

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide