Mor med ambitioner: Målrettede rekrutteringsevents for kvinder – go or no go?

Facts


Cathrine Louise Buhl

27 år, Management konsulent i PA Consulting Group. Cathrine er forlovet med Anders og de har sammen Alexandra på 2 år.

I og med at kvinder langt hen ad vejen er en minoritet i konsulentbranchen, afholdt vi i mit firma for et lille stykke tid siden et såkaldt Female Event for kvindelige studerende – et event som fik en del kommentarer med på vejen af min omgangskreds. Nogle synes, at det var plat at holde et arrangement udelukkende for kvindelige studerende, og andre synes, at det var diskriminerende over for mændene. Kort sagt, kom fordommene kommer op i folk. For nej, vi holder ikke et arrangement med lyserødt tema og cupcakes, hvor vi taler om, hvor hårdt det er at være kvinde i en mandsdomineret verden. Female Eventet er et ganske almindelig rekrutteringsevent bl.a. med undervisning i, hvordan man strukturerer sin argumentation på en måde, som underbygger ens budskab bedst muligt.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Har du styr på din tid?

At afholde Female Events er i øvrigt ikke noget nyt koncept, og der er flere konsulenthuse, som gør det. Efter min mening er disse arrangementer vigtige, fordi vi ønsker at få flere kvinder ind PA. Præcis ligesom vi også aktivt opsøger studerende på DTU og ITU. Det er altså en rekrutteringsevent, der er målrettet en gruppe, som vi ønsker flere af i PA. For jeg synes bestemt, at vi har behov for flere kvindelige konsulenter. Ikke fordi det hjælper på diversitet-imaget, men fordi vi vil have de bedste konsulenter – og hos os er de kvindelige konsulenter bestemt også top-in-class.

“Nogle synes, at det var plat at holde et arrangement udelukkende for kvindelige studerende, og andre synes, at det var diskriminerende over for mændene”

Den manglende diversitet er dog ikke noget, som jeg tænker over i hverdagen. Helt generelt oplever jeg umiddelbart ikke de store forskelle mellem kvindelige og mandlige konsulenter. Så nej, det kræver ikke sin mand at være kvinde i konsulentbranchen. At få succes kræver derimod, at jeg blandt så mange ambitiøse og dygtige mennesker opbygger et godt personligt brand – både internt og eksternt – og opbygger mig et værdifuldt netværk bestående af både mænd og kvinder. Netop derfor synes jeg også, at det er cool at opleve, hvor mange som tager kontakt til mig i forhold til at høre mere om et job i konsulentbranchen. Jeg holder som regel et par kaffemøder om måneden med bekendte, hvor vi taler om PA, generelt om konsulentbranchen og hvordan det umiddelbart matcher deres ønsker og kvalifikationer- præcis ligesom vi også gør det under vores Female Event.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Sæt pris på det uperfekte

I forhold til min aktuelle situation med baby i mavsen er der både fordele og ulemper ift. at arbejde i konsulentbranchen. Fordelen ved at være konsulent er, at jeg ikke på samme måde ”efterlader” et job ligesom ude i industrien, da vi jo kan rulles af og på de projekter, vi er på. Længden på min barsel er derfor heller ikke afgørende, da jeg ikke på samme måde skal skynde mig tilbage og ”forsvare” min stilling. Det er i øvrigt heller ikke så vigtigt for mig, at vi på grund af ligestilling skal dele barslen, men derimod dele den op, så det passer bedst muligt til vores aktuelle situation. Det er dog vigtigt for mig, at jeg ikke sakker bagud lønmæssigt i forhold til Anders, blot fordi jeg tager størstedelen af barslen. Derfor kan jeg mærke, at løn i disse år er vigtigere for mig, end det ellers ville have været.

“At få succes kræver derimod, at jeg blandt så mange ambitiøse og dygtige mennesker opbygger et godt personligt brand – både internt og eksternt”

At være kvinde og konsulent er ikke noget, jeg dyrker, men lige vilkår for mænd og kvinder i erhvervslivet er vigtigt for mig. Og det gælder også vores muligheder, men vi kommer ingen vegne, hvis – vi – kvinder ikke selv kommer mere på banen. Talentmassen til vores Female Event var i hvert fald ikke til at tage fejl af. Så derfor, kære medsøstre, vis hvad I kan, vi har så meget at give af – og I skal være hjerteligt velkomne i konsulentbranchen.  

“Så derfor, kære medsøstre, vis hvad I kan, vi har så meget at give af – og I skal være hjerteligt velkomne i konsulentbranchen”

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være