[single_post_category_name]

Stokholm tur-retur: Forberedelserne til det perfekte frieri

For ca. et års tid siden slog det mig, at jeg vil giftes med Mussemor. Ikke at det kom bag på mig, for det har jeg altid vidst, men jeg tog en beslutning om, at det skal være indenfor en nær fremtid. Så da beslutningen var taget, startede syv måneder med planlægningskaos og ja… læs med her:  

Hvordan fanden giver man den ultimative kærlighedserklæring? Det må ikke være smagsløst, men det skal på den anden side stadig være romantisk. Det må gerne være kreativt men det må heller ikke blive mærkeligt. Heldigvis kender jeg Isabella bedre, end jeg kender mig selv. Hun er meget klassisk og ikke customize-typen. Så jeg skulle ikke have en guldsmed i Marokko til at smede en ring af guld og tårer fra en bjergged. Så langt var jeg med. Og jeg kendte jo også til de steder, hvor hun elsker at komme, og sidst men ikke mindst vidste jeg også, hvilken dato der ville være perfekt. 

“Hvordan fanden giver man den ultimative kærlighedserklæring? Det må ikke være smagsløst, men det skal på den anden side stadig være romantisk”

I sommerhalvåret bruger vi Tivoli som vores kolonihave – ikke forstået som at jeg har sået gulerødder og ærter på plænen, men vi elsker at komme der, gå ture, spise smørrebrød og sidde på Nimbs terrasse og drikke cocktails. Så stedet, hvor frieriet skulle finde sted, var selvfølgelig et værelse på Hotel Nimb midt i Tivoli. Datoen var heller ikke svær. Hun har fødselsdag i december, og den faldt sidste år på en søndag. Så jeg ville fri til hende dagen forinden, og så kunne vi vågne op i Tivoli på hendes fødselsdag. Jeg ville invitere hendes familie og min egen, og så skulle vi alle sammen på Isabellas og min stamrestaurant, Café Gammeltorv og fejre det med smørrebrød og snaps. Hold nu kæft, for en fed plan! What’s not to like??? …det er engelsk.

LÆS OGSÅ: Vi har fået ny klumme skribent! YAY!

Jeg fik skrevet et klassisk brev til hendes forældre, hvor jeg bad om hendes hånd. Jeg fik booket både restaurant og hotel og købt en ring. En lille sjov historie, fra da jeg skulle købe ringen, var, at efter jeg havde fået verdens fineste service og juveleren havde fortalt mig alt om diamanter, gør hun mig opmærksom på, at hun ikke pakker den ind, for der er jo forskellige måder at fri på. Herrtil svarer jeg så: “Det behøver du heller ikke, for den skal jo moses ned i en rejecocktail”, og der gik et sus igennem den gamle smykkeforretning. Det er et klassisk træk for os komikere… Vi siger dumme ting – også når der ikke er et publikum.

“…så skulle vi alle sammen på Isabellas og min stamrestaurant, Café Gammeltorv og fejre det med smørrebrød og snaps. Hold nu kæft, for en fed plan!”

Anyways…det er også engelsk. Alt var planlagt – og dog… for Mussemor fik nemlig den fremragende ide, at hun gerne ville holde sin fødselsdag om lørdagen – altså på selve aftenen. Her kom jeg ikke i kridthuset, for jeg var nødt til at opfinde en historie om, at jeg havde fået et stand-up job på Fyn, som jeg ikke kunne komme ud af. Hendes forældre måtte også finde på en løgn, så hun heller ikke kunne invitere dem. Jeg fik Isabellas veninde, Rikke, til at invitere hende på frokost samme dag. På den måde kunne jeg få gelejdet Isabella ud af vores lejlighed, så jeg kunne redde op til hendes familie, der kom fra Aarhus samme dag. Hold nu kæft, hvor det kørte. Hendes fødselsdag havde vi udskudt på ubestemt tid, så den snakkede hun heller ikke så intenst om længere. Jeg betragtede mig selv som genial. Alt var fuldstændig timet og tilrettelagt, og jeg gik i flere uger med hagen oppe og tænkte: “Gode gamle Stokkemand (det kalder jeg mig selv inde i hovedet), du er nu en mand med karakter”. At jeg kunne stå for alt det alene, holde tæt på hemmeligheden OG afværge hendes fødselsdag. Jeg forstår godt, hvis Hendes Majestæt vil give mig elefantordnen for den præstation.

LÆS OGSÅ: Stokholm tur-retur: Jeg skal giftes!

Men det største bump var endnu ikke ramt! Og her vil jeg forlade jer før næste måned. Dog vil jeg lige tilføje, at hun sagde ja til sidst, men fortsættelsen af denne historie, er historien om en ung komiker, der er tæt på at knække og en vis frk. Mussemor, der uden at vide det, kommer med hints i alle retninger. Jeg håber, at du vil læse med i næste måned.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide