[single_post_category_name]

Mor med ambitioner:”At hun lavede nr. to i poolen var ikke optimalt” – & andre rejseanekdoter med barn

Skrigende baby, en stress-svendende mor og nogle ret så irriterede fly-naboer er (7-9-13) heldigvis ikke et genkendeligt scenarie fra vores ferier. Selvom Alexandra er bare 2,5 år, har hun allerede været med på i Marocco, Norge, Mauritius, Tyskland, De Kanariske Øer, Frankrig, Kroatien, Italien og selvfølgelig også fløjet flere gange med Air Taxi til mine forældres sommerhus på Anholt. Og hun elsker at flyve! Vi har seriøst også dyrket det, som at skulle på den vildeste rutsjebanetur med kilden i maven og den fedeste udsigt– mission accomplished! Ud over at det for os er en essentiel del af opdragelsen at opleve verden, så er ferierne hamrende vigtige for os, da det er et åndehul i en ellers travl hverdag.

“Og hun elsker at flyve! Vi har seriøst også dyrket det, som at skulle på den vildeste rutsjebanetur med kilden i maven og den fedeste udsigt– mission accomplished!”

Hver gang vi er på ferie med Alexandra, opdager jeg noget nyt, hun kan og bliver forundret over, hvor stor hun er blevet. Hverdagene og weekenderne er tit så proppede med aftaler, at det kan føles som om, at tiden går lidt i stå, når vi er på ferie. Jeg prioriterer derfor, at al min ferie skal holdes sammen med Alexandra (bortset fra vores årlige kærligheds-get-away), så tøseture og så videre afholder jeg som ekstraordinær ferie. Når jeg som mor har valgt at prioritere et job, som fylder meget i hverdagen, er det vigtigt for mig at få mest muligt ud af ferierne. At rejse er at leve, sagde en klog mand en gang. Jo bevares – men det skulle hverdagen også gerne være – så jeg er bestemt også opmærksom på ikke at udskyde hyggen til ferierne. Det er hverken godt for familie- eller kærlighedslivet.  

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Sæt pris på det uperfekte

Vi har gjort det rigtig meget i at rejse sammen med familien, da det udover at være hyggeligt er en super måde for dem at få en endnu dybere relation til Alexandra. Derudover er det en kæmpe hjælp for os, da der altid er et par ekstra øjne ved poolen eller nogen til at hjælpe med at putte – så lækkert! Det er også en god mulighed for os i forhold til at sikre os, at vi ikke bliver ulidelige at være sammen med og får en god balance imellem at sige, hvad vi har behov for og også ’let go’ på nogle ting. Det duer f.eks. ikke at være totalt rigide omkring, hvornår det er, at hun skal sove til middag og putte, så det ikke kommer til at sætte dagordenen for ferien. Der er også store fordele ved at rejse med familien, da vi så både kan tage os nogle små kærlighedsture og arbejde lidt, hvis det er nødvendigt. Jeg er i øvrigt stadig ved at finde ud af, hvad jeg synes om det der med at arbejde på ferien. Som udgangspunkt bør jeg undgå det, men på den anden side kan et par timers arbejde være det, som får det til at hænge sammen, når jeg er hjemme igen.

“På vores seneste ferie valgte lillepigen at lave nummer to i poolen – ikke optimalt!”

En anden virkelig vigtig ting i forhold til at rejse er opdragelse. Inden vi skulle have et barn talte vi om, hvilke værdier og hvilke ting vi ville prioritere i opdragelsen. Gode manerer var én af de vigtigste. Det gør, at vi kan holde alle muligheder åbne for os som familie og også for Alexandra. Så er det ikke noget problem at være til middag hos venner lige så vel, som vi kan have hende med på fine hoteller og restauranteruden at skulle bekymre os over, om hun smider med maden (gælder også på Mac D!). Der er selvfølgelig nogle ting, som vi ikke kan gardere os imod, uanset hvor umage vi gør os. På vores seneste ferie valgte lillepigen at lave nummer to i poolen – ikke optimalt!

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Kan kærligheden have spilleregler?

Da jeg har termin midt august og derfor ikke må flyve, har vi ikke de store rejseplaner her til sommer, men skal i sommerhuset på Anholt og til Rusthållergården i Sverige sammen med mine forældre. Til gengæld planlægger vi at rejse en måneds tid under barslen enten til Asien eller til USA, så vi har da lidt at se frem til. Den rejse bliver endda med to unger, så vi krydser fingre for, at lillebror bliver lige så nem at rejse med – hvilket efter min erfaring bliver helt op til os selv.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide