Mor med ambitioner: Om at være på barsel og tankerne om at skulle tilbage igen

Facts


Cathrine Louise Buhl

27 år, Management konsulent i PA Consulting Group. Cathrine er forlovet med Anders og de har sammen Alexandra på 2 år.

Nu er der under to uger til, at hele PA Consulting i Danmark går på sommerferie, og at jeg trækker stikket til konsulentlivet for en stund – eller gør jeg?

Under min sidste barsel, da jeg endnu ikke var ansat i PA, vidste jeg, at jeg ville tilbage til et andet job end det, jeg forlod. Denne gang glæder jeg mig til at komme på arbejde i PA igen, og jeg glæder mig også til en barsel uden jobsøgning og til at vænne tilbage et job, jeg kender. Det betyder dog ikke, at jeg lægger karriereambitionerne helt på hylden. Det er vigtigt for mig også at være synlig på min arbejdsplads under min barsel – selvfølgelig i et omfang, som passer godt til at skulle have en lille ny (please lad det ikke være en kolik-baby) og vænne os til at være en familie på fire. Jeg tænker derfor, at vores månedlige all-staff møder og vores teammøder vil være oplagte at deltage på, ligesom jeg også vil tjekke mailen mere eller mindre jævnligt. Derudover har min nærmeste leder foreslået, at vi sætter nogle møder op under min barsel, som stiger i frekvens frem mod, at jeg skal tilbage igen. På den måde kan jeg blive holdt opdateret om ændringer i PA, så det hele ikke føles alt for nyt og forandret, så jeg hurtigere kan falde til igen.

“Det er vigtigt for mig også at være synlig på min arbejdsplads under min barsel – selvfølgelig i et omfang,som passer godt til at skulle have en lille ny
og vænne 
os til at være en familie på fire”

Min nærmeste leder har også foreslået, at vi ud over at holde kontakten under barslen også gjorde os nogle tanker om, hvordan jeg skulle komme tilbage på arbejdet. Det er ikke ment på den måde, at jeg skal igennem et decideret introforløb igen, men derimod at opsætte en række møder med kolleger og have mere kontakt til min nærmeste leder i starten. Det tror jeg, bliver et godt forløb.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Derfor blev jeg ung mor & sådan håndterer jeg det

Den 1. september 2014 var både min første arbejdsdag i PA og også min første dag tilbage fra barsel, som bød på to gange fem dages rejse til England for at deltage på introkursus (og jo, jeg tudbrølede hver gang, jeg skulle afsted fra Alexandra, som på det tidspunkt var bare 11 måneder). Alt var nyt – både jobbet som management konsulent og det at skulle være en working mum. Det gik rigtig godt, men jeg havde også brugt lang tid på at forberede mig selv og havde nogenlunde realistiske tanker om, hvad der skulle til for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Jeg havde f.eks. ikke overskud til at se lige så mange venner, som jeg plejede. Jeg brugte det meste af min energi på at få en god start på det nye job og på at skulle være overskudsmor for Alexandra.

“Alt var nyt – både jobbet som management konsulent og det at skulle være en
working mum”

Når jeg vender tilbage fra barsel næste gang, er jobbet ikke nyt, selvom det at skulle starte på et nyt projekt selvfølgelig minder meget om at skulle starte et nyt job. Til gengæld bliver det nyt at skulle være working mum med hele to børn. Og hvem ved, hvilke andre omstændigheder, der også kan nå at ændre sig i mellemtiden? Derfor synes jeg, at tanken om at lave et ’tilbage-fra-barsel-forløb’ er en ret betryggende tanke. Hvem ved – måske tiltag som dette kan gøre op med de mange opsigelser fra kvinder ude i erhvervslivet, som vender tilbage fra deres barsel?

Med knap et år til at jeg forventer at vende tilbage fra barsel, er der selvfølgelig rigeligt med tid til at finde ud af, hvordan jeg bedst muligt vender tilbage til jobbet. Jeg regner med at skulle have 10 måneders barsel, og resten får Anders fornøjelsen af. Jeg har fået et par kommentarer med på vejen om, hvordan det dog kan være ligestilling, at vi ikke fordeler barslen lige. For mig er det dog ligestilling, at vi gør det, som passer os bedst. Jeg synes dog, at det er rigtig godt, at Anders denne gang også prøver at gå hjemme, så han får et indblik i, hvad det vil sige at være på barsel og mest af alt får kvalitetstid sammen med lillemanden.

“For mig er det dog ligestilling, at vi gør det, som passer os bedst”

Og så vil jeg bare glæde mig, til lillemanden skal hilse på verden – og jeg vil glæde mig til at komme tilbage på arbejde. De to ting kan sagtens følges ad.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Byg et netværk omkring dit barn

Rigtig god sommer til alle!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er