[single_post_category_name]

Mor med ambitioner: Graviditet hindrer  ikke succes på din arbejdsplads!

Jeg har fået en flyvende start på juli og min snarlige barsel – en rigtig god halvårsevaluering i PA Consulting Group! Yes manner! Det er selvsagt altid bekræftende at få en god evaluering, men denne gang betyder det endnu mere, fordi jeg har tænkt meget over at have en god worklife-balance, mens jeg har været gravid. Faktisk har et af mine mål for dette halvår været at undgå at blive sygemeldt. Det kan selvfølgelig godt lyde lidt overdrevet, men statistik viser, at to ud tre gravide har mere end fire ugers sygefravær under deres graviditet. Det er både en dårlig business case for virksomheden og uden tvivl også ærgerligt at være så meget syg og i værste fald ende med en sygemelding.

“Faktisk har et af mine mål for dette halvår været at undgå at blive sygemeldt”

De tre første måneder var jeg virkelig træt, men havde stadig en til to aftenarrangementer med PA om ugen. Jeg prioriterede derfor at gå tidligere nogle andre dage for at nå en lille før-aftensmad-lur. Så kunne jeg både være på som mor og nå at arbejde lidt igen, når Alexandra sov. Helt generelt har det været min prioritet at være meget selektiv omkring, hvilke interne arbejdsaktiviteter jeg deltager i (de aktiviteter vi deltager i ud over de kundeprojekter, som vi arbejder på). Jeg har bl.a. været buddy for en af vores nye graduates og også været en del af team, som arrangerer erfaringsudvikling med henblik på at fremme salgskulturen i PA. Det er nogle opgaver, som jeg er gået 100% ind i, og som jeg har prioriteret at levere max på. Mit fokus har kort sagt været at levere kvalitet, fremfor at fokusere på kvantiteten af opgaver, som jeg har været involveret i.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Har du styr på din tid?

Når det er sagt, er der selvfølgelig også visse charmerende udfordringer, der følger med det at være gravid og samtidig være management konsulent. For det første har jeg skulle tisse en gang eller to i timen, hvilket har resulteret i, at jeg er blevet ekspert i at rejse mig, som om jeg har et meget vigtigt formål og planlægge alle dagens møder i tæt koordination med det nærmeste toilet. Trods alt vidste jeg denne gang, at det skyldtes, at jeg var gravid. Da jeg var gravid med Alexandra bællede jeg nemlig tranebærsaft i rå mængder de første syv uger, da jeg troede, at jeg havde fået mig en ordentlig omgang blærebetændelse. Jeg fandt dog senere ud af, at det ikke var tilfældet. Derudover er jeg flere gange blevet anbefalet af jordmoderen at hvile mig i løbet af dagen. Dette er selvfølgelig ikke en mulighed, når jeg er ude hos kunder, og jeg kan forestille mig, at mine kolleger inde på PA ville se noget mærkeligt på mig, hvis jeg tog mig en lille powernap på gulvet. Vi har nemlig ikke ét rum uden glasvægge – bortset fra toiletterne, men gulvene der bliver det et stort nej tak til.

Så alt i alt er jeg yderst tilfreds med mine prioriteringer under min graviditet, som har sikret succes i form af at undgå sygemelding og derudover en god evaluering. Nu tæller jeg timerne ned til, at jeg kan gå i gang med mit redebyggeri. Jeg har indtil videre brugt nogle aftener på at sætte et gammelt skab i stand til Alexandra – bevares, jeg har bare malet det, men det tæller vel også som istandsættelse? Jeg har dog lovet Anders, at jeg ikke gentager ”successen” fra sidste barsel, hvor jeg gik shop amok i muffin-bagningsudstyr (jeg, som ellers aldrig bager). Mine muffins blev desværre ikke så gode, så Anders nægtede at tage dem med på arbejde. Så denne gang står den på gør-det-selv projekter, og så håber jeg, at gør-det-selv-kvinden i mig bliver vakt til live samtidig. Så må vi se, om det bliver med succes eller ej.

“Så alt i alt er jeg yderst tilfreds med mine prioriteringer under min graviditet, som har sikret succes i form af at undgå sygemelding og derudover en god evaluering.”

Hav en rigtig god sommer, allesammen. For mig står den på dansk sommer og jeg håber, at der bliver behov for min nyindkøbte bordvifte ventilator til at køle mig ned på de varme sommerdage – ja, man har vel lov at håbe.

LÆS OGSÅ: Mor med ambitioner: Om at være på barsel og tankerne om at skulle tilbage igen

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide