At sætte sine egne grænser i forhold til mænd

Facts

Kirsten Lynggaard

Født i august 1991

Opvokset i Vejle, men bosat i København

Life og Business Coach, blogger og frivillig business mentor

Engang gav jeg mænd magten over mig. Jeg beskyldte dem for at påføre mit liv negativitet, fordi de behandlede mig dårligt. 

Jeg henkastede mig totalt til mænds charme. Jeg var forblændet af en drøm om, hvordan jeg ønskede, at de skulle behandle mig, og hvordan jeg ønskede, at fremtiden skulle se ud sammen med dem. Drømmen var mere virkelig for mig end selve virkeligheden. Jeg levede i et stort drømmebillede af, hvordan jeg ønskede mit liv med en mand skulle se ud. Jeg glemte alt om mig selv og mine egne grænser. Jeg glemte alt om, hvordan mændene i virkeligheden behandlede mig – de var egoistiske og tog ikke hensyn til, at de havde med et menneske af kød og blod at gøre, et menneske med følelser og sårbarhed.

LÆS OGSÅ: Life & Business Coach: Det tager tid at finde sin indre passion

Når jeg sås med mænd, gik det fint i et stykke tid, hvorefter jeg så blev droppet som et stykke slikpapir, der blev krøllet sammen og smidt i skraldespanden: Ubrugelig efter indholdet var spist – if you know what I mean. Jeg kom altid med bortforklaringer over for veninder for at undskylde disse mænds opførsel, fordi jeg på den måde blev fri for at se virkeligheden i øjnene. Den gjorde nemlig alt for ondt. Jeg var jo blevet kasseret. Men når jeg havde undertrykt frustrationen over igen at være blevet dumpet længe nok, væltede sætninger såsom ”Hvordan kan han gøre det imod mig? Det er ikke okay”/ ”Hvordan er det muligt at behandle et andet menneske sådan?”/ ”Kan han ikke se eller mærke på mig, at jeg er ked af det” ud af min mund. Sætningerne skar igennem luften som knive og ramte mine veninder. De blev ligeledes påvirket af min negativitet. Jeg kunne se og høre på dem, at min frustration plantede sig i dem som en dårlig påvirkning, og det var en øjenåbner!

“Jeg kom altid med bortforklaringer over for veninder for at undskylde disse mænds opførsel, fordi jeg på den måde blev fri for at se virkeligheden i øjnene.”

Det gik op for mig, hvor stor magt jeg egentligt har over mine egne tanker, og hvordan det, jeg føler indeni, smitter af på mine omgivelser. Det var et stort wake up call for mig. Virkeligheden ramte mig, og jeg opdagede, hvor dårligt jeg havde behandlet mig selv og ikke mindst andre. Jeg havde givet tilladelse til, at mænd kunne behandle mig dårligt. Det gjorde jeg, fordi jeg ikke kendte min egen grænse, og fordi jeg ikke respekterede, at jeg havde en.

Jeg havde fralagt mig al ansvar for min egen lykke. Min lykke var i hænderne på de mænd, jeg mødte. Jeg forventede, at de skulle give mig en følelse af glæde, lykkerus og kærlighed, fordi jeg ikke vidste bedre.

LÆS OGSÅ: Nedgradér ikke dine drømme for at tilpasse dem din virkelighed…

Faktum er bare, at ingen mennesker kan vide, hvad vores liv skal indeholde for at vi to, du og jeg, bliver fyldt med kærlighed, glæde og alt det andet dejlige, vi ellers har brug for i livet. Vi har selv det store ansvar for at fylde os op og finde ud af, hvad meningen med vores liv er, så vi kan fylde vores liv med netop det, der løfter os op, hver eneste dag. Mænd må vi vælge TIL i vores liv, fordi vi kan mærke, at de opløfter os, og fordi de supplerer vores iboende kvaliteter godt – uden at vi bliver afhængige vel at mærke. At være afhængig af nogen afsender i sig selv en negativ vibe. Det er ikke sundt, og det svarer til, at andre mennesker kan føre dig rundt i manegen som din dukkefører og styre, hvornår du skal være glad, og hvornår du skal være ked af det. Det er tit det, der sker når vi ikke har fundet ind til vores kerne. Vi lader os selv blive drevet rundt i manegen af andre mennesker – og særligt af mænd. De er nu også ret lækre og dejlige, ik’? De er specielt dejlige, når vi er i kontakt med vores egne grænser og tør stå ved dem! Når vi har fundet ind til vores kerne, hviler vi piger/kvinder så dejligt i os selv, og det smitter af på dem.


“Vi har selv det store ansvar for at fylde os op og finde ud af, hvad meningen med vores liv er, så vi kan fylde vores liv med netop det, der løfter os op, hver eneste dag.”

Voila… Et forhold kan spire, fordi det er blevet plantet i sund og frugtbar jord. Det kan lade sig gøre, fordi du samtidig har fyldt dig selv op i sådan en grad, at du faktisk flyder over med kærlighed og overskud. Du kan give ud af dit overskud til andre mennesker, din kæreste, din mand uden at få noget igen, fordi du allerede har sørget for at fylde dig selv op med det, der gør dig glad. Måske har du tilbragt tid sammen med dine veninder, gået en lang tur, trænet, spist lækker mad, forkælet dig selv med en ansigtsbehandling, læst en god bog, været i biografen eller noget andet. Det handler om at finde ud af, hvad du kan gøre af gode ting for dig selv.

I dag vil jeg gerne give noget til dig: Hvis du læser denne klumme og ikke har meget kærlighed i din krop, så vil jeg gerne give dig den kærlighed, som jeg har i overskud.

Værsgo, skønne menneske!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være