Livet handler om de små øjeblikke

Facts

Kirsten Lynggaard

Født i august 1991

Opvokset i Vejle, men bosat i København

Life og Business Coach, blogger og frivillig business mentor

Vi får tudet ørene fulde af kommentaren: Tid er penge! Og uden at stille spørgsmålstegn ved dette udsagn, følger vi blot strømmen. Livet er blevet gjort til et kapløb med tiden, og det at huske at være nærværende og til stede drukner i alle vores mange gøremål. 

Jeg kender det selv så udmærket fra min egen fortid. Hvis jeg kigger blot 3 år tilbage, var mit liv en stor opgave, som jeg hver eneste dag forsøgte at løse, og glæden i min krop var minimal.

LÆS OGSÅ: At sætte sine egne grænser i forhold til mænd

I mine tanker vekslede jeg mellem fortiden og fremtiden. Nuet var slet ikke i mit ordforråd. Det var langt uden for rækkevidde. Hvad fandtes i nuet? For mig var nuet noget hokuspokus, som en eller anden flippet hippie havde opfundet. Nuet var der ingen fremdrift i – alting stod bare stille, og hvor ville det få mig hen i livet? Det var ofte det første spørgsmål, der optog mine tanker, når folk forsøgte at få mig til at se nuet som en gave. I mine øjne tog de dog helt fejl.

Tid, tid, tid. Jeg var konstant i kapløb med tiden, og jeg havde ikke i sinde at tabe det kapløb, så jeg løb altid lidt hurtigere! Jeg havde altid planlagte aftaler nedskrevet i min kalender, selv når arbejdsdagen var overstået. Mine weekender var planlagte ned til mindste detalje – for nå ja, så slap jeg jo også for at mærke, at jeg manglede glæde i mit liv. Jeg så ikke de smukke øjeblikke, der hver dag berigede mit liv, fordi tiden spillede en større faktor. Som du måske ved, så har jeg i mine andre klummer skrevet om, at jeg gik ned med stress som 22-årig og det her var bl.a. en af årsagerne dertil. Jeg brugte mange år på at stresse rundt for at suge så megen livskraft ud, som jeg kunne. Mit blik var rettet imod fremtiden karrieremæssigt såvel som privat. Hvordan kunne jeg optimere mine dage, så jeg kunne få mest ud af livet? Hvordan kunne jeg planlægge dagene sådan, at jeg også kunne nå at nyde mit liv? Ups! Afsløret! Hvordan kan jeg planlægge mine dage, så jeg også kan nyde livet? Hvordan endte jeg der?

“Mine weekender var planlagte ned til mindste detalje – for nå ja, så slap jeg jo også for at mærke, at jeg manglede glæde i mit liv”

Hvis jeg kunne have givet mig selv et godt råd til mit dengang 22-årige selv, så havde jeg rusket mig selv og sagt: Vågn op! Hvad har du så travlt med? Hvor er du på vej hen? Hvis du har travlt med livet, så åbn dine øjne og kig dig omkring. Livet er her! Du lever det hver eneste dag. Hvis du prøvede at stoppe op og trække vejret helt ned i maven, ville du mærke roen. Du ville mærke livet, og du ville kunne mærke dig selv. I roen vil du mærke det, du virkelig ønsker, at dit liv skal indeholde.

I dag ser mit liv anderledes roligt ud. Tiden spiller en mindre væsentlig faktor i mit liv, fordi jeg sørger for at prioritere de ting i mit liv, jeg har brug for for at kunne mærke ro og glæde.

Jeg får engang imellem fornemmelsen af at være med i en af de der slowmotion film, hvor der i midten af skærmen er placeret en person, som står helt stille og alt rundt omkring personen går i ”lyn”-tempo. Kender du dem? Jeg kan få fornemmelsen af, at jeg er personen i midten med mennesker, der rundt omkring mig fare forvildet rundt i jagten på det, som de mangler i deres liv.

LÆS OGSÅ: Life & Business Coach: Det tager tid at finde sin indre passion

Hvornår giver du dig selv tid og ro? Hvornår lader du din strikte tidsplan skride blot 5 minutter, fordi de mødte et menneske på din vej, som du udvekslede et par ord med? Hvad hvis du, næste gang du går på gaden eller cykler, giver slip på dit tankemylder og din tidsplan, kigger op, møder folks blikke, smiler til dem og skaber dit eget hyggelige øjeblik med en fremmed?

Livets små øjeblikke kan sjældent planlægges. De opstår, når vi mindst venter det og hverken er optaget af fortiden eller fremtiden. De opstår lige nu og her.

Det, at du læser klummen, er et øjeblik med dig selv eller i selskab med andre. Tanker opstår – måske er de positive, måske er de negative. Men øjeblikket kan ingen tage fra dig. Det er dit! Hvad, du vælger at bruge øjeblikket til, er dit valg. Hvordan, du vælger at tolke det, er dit valg. Men det er her lige nu, så husk at nyde det! 

“The quieter you are inside, the more you can hear”
– Ukendt

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er