Kirsten Lynggard: Derfor er det vigtigt at elske sig selv

Facts

Kirsten Lynggaard

Født i august 1991

Opvokset i Vejle, men bosat i København

Life og Business Coach, blogger og frivillig business mentor

Se mere til Kirsten på www.kirstenlynggaard.com og @kirstenlynggaardp

Kender du det med at du møder et menneske, som bare trykker på dine knapper. Måske tænker du ”ej hvor fylder hun meget.” ”Kunne hun lige skrue bare lidt ned for den energi”. 

Har du hørt om ordene ”skygger” og ”blind spot,”? Hvis ikke, så betyder det, at alle vi mennesker har nogle sider af os selv, som vi syntes mindre godt om, og som vi mere eller mindre har fejet under gulvtæppet. Det er sider af os selv, som vi ikke har accepteret at vi også består af. Det er ofte sider der udtrykkes som vred, doven, usikker, irritabel m.m. – ord som har en negativ klang i ørene.  

LÆS OGSÅ: Stop med at putte folk i kasser!

Jeg skriver om et emne, som potentielt kan trykke på dine “knapper”, men som også kan have en enorm befriende effekt på en. Jeg er af den stærke overbevisning, at hvis vi vil opnå den helt store indre frihed, så vi kan leve det liv vi drømmer om og fortjener, så må vi kigge på det der vækker de helt store følelser i os – det er der, den største personlige udvikling ligger. Jeg har mærket det på egen krop efter at have arbejdet med og udfordret mig selv i flere år, og derfor bringer jeg dette emne til dig, dit dejlige menneske, i denne måneds klumme.   

Som jeg skrev længere oppe, så ser vi vores egne negative sider i andre, hvilket betyder, at vi kan bruge andre mennesker som spejl. Ment på den måde, at når du oplever, måske, at kritisere et andet menneske – som mange af os kan komme til engang imellem, selv os der ikke bryder os om at tale dårligt om andre, kan du bruge dine egne ord til selvransagelse. Hvis du finder en person for egoistisk, så vil du på nogle områder i dit liv selv besidde den ”kvalitet”, måske ikke i helt samme grad, men på din egen måde. De sider er vigtige at vi begynder at acceptere ved os selv, for de er i ligeså høj grad en del af dig som de positive sider er. Hvis ikke du accepterer dine negative sider, svarer det til, at du kun accepterer halvdelen af dig selv. 

“Jeg er af den stærke overbevisning, at hvis vi vil opnå den helt store indre frihed, så vi kan leve det liv vi drømmer om og fortjener, så må vi kigge på det der vækker de helt store følelser i os – det er der, den største personlige udvikling ligger “

Betyder det, at vi så bare skal give slip og være egoister overfor andre mennesker – alle mennesker – nej bestemt ikke, men den vigtige pointe at understrege her er, at vi også må acceptere de negative sider af os selv for at vi kan arbejde konstruktivt med dem. Når vi kan acceptere os selv for alt hvad vi består af, kan vi også nemmere acceptere andres mindre gode sider – og det gælder også en kærestes. Forståelsen for andre mennesker vil vokse og det vil din rummelighed også. Hvis vi skal kunne rumme andre mennesker som de er, så må vi først rumme os selv for alt hvad vi består af. Næste gang du møder et mennesker som du har en holdning til, så husk på, at det er en side af dig selv du ikke tillader, af en eller anden grund.  

Måske sidder du med en tanke som: ”Hvorfor er der sider af mig selv som jeg har svært ved at rumme? ” Ofte har mennesker der har spillet en vigtig rolle i vores liv, haft en holdning til og ment, at det ikke var en anstændig måde at vi opførte os på, og derved har vi undertrykt den side af os selv for at passe ind og for at kunne være socialt accepteret – det er en vigtighed for alle mennesker. Et ægte selvværd handler dog om at elske sig selv helt. Når du elsker dig selv helt vil du nemlig udstråle balance hvilket betyder, at du vil tiltrække andre mennesker med den udstråling. Et faktum der også gør sig gældende i datinglivet.  

LÆS OGSÅ: Livet handler om de små øjeblikke

Når vi ikke accepterer os selv for dem vi er, slår vi os selv i hovedet og det udsender en negativ energi til andre mennesker, også dig selv, hvilket ikke er den mest konstruktive vej at gå, hvis du ønsker mere balance og indre frihed. Du fortjener at opnå stor lykke, og det kan blive til en realitet hvis du begynder at kigge på dine ”skyggesider” og ”blind spots.” Når du rummer dig selv, udstråler du også tryghed og tillid og andre vil kunne finde ro og inspiration i dit nærvær. 

Kærligst Kirsten

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være