[single_post_category_name]

Det sunde valg: Jeg har ikke råd til det hele! 

… Sagde min veninde forleden. Det forstår jeg også godt. Så derfor fortalte jeg hende, hvad hun kunne prioritere. Her snakkede vi primært kost, så vi gennemgik hendes køleskab – på kærligt vis selvfølgelig. 🙂 Det første jeg fortalte hende om var sunde fedtstoffer. Jeg ser liiidt for mange af de (virkelig) kedelige olier rundt omkring. Så derfor sagde jeg som det første, at hun skulle prioritere sunde olier – både som smør og flydende olier.

Et ret godt basis kit kunne være:

Økologisk kærnet smør (Til brød, stegning og evt. bagte rodfrugter)

Økologisk kokosolie (Til stegning og bagning)

Økologisk koldpresset olivenolie (Til kolde retter, humus, pesto og lign.)

Evt. en hampefrøolie (1-2 spsk. dagligt til dig med tør hud)

Fiskeolie (Til alle, også børn!)

LÆS OGSÅ: Hvorfor egentlig vælge naturlig/økologisk hudpleje?

Du tænker måske, at det er dyrt, og det er rene kvalitetsolier, men vælg så hellere hvad du skal bruge og drop det andet – også det billige! Derefter skal man forsøge at vide, hvad man rent faktisk spiser. Nogle tænker ikke over, hvad den mad man spiser egentlig indeholder. Pålæg, færdigretter, “frugt”-yoghurt (indeholder meget sukker!), brød, kiks og meget andet du køber i supermarkedet, indeholder rigtig mange underlige ting. Det kan indeholde store mængder salt, sukker, dårlig olie, konservering og meget andet. Maden du laver selv ved du trods alt, hvad indeholder. Her kan du bedre administrere, hvad du putter i munden. Spis så mere “rigtig” mad, som grøntsager, bær, frugt, bønner, linser, frø, nødder, kerner, og alt hvad naturen tilbyder, og mindsk indtaget af færdigvarer.

LÆS OGSÅ: Kosttilskud er jo ikke nødvendigt! Eller hvad?

Vi talte også om økologi, og her anbefalede jeg hende at vælge økologisk, hvis muligt. Koster det almindelige baby spinat 12 kr., hvor den økologiske koster 13 kr., så vælg økologisk. Forsøg at sammenlign og ellers vælg dansk. Dansk er oftest langt bedre end økologi fra både Spanien og Holland.

Hvis du køber komælk (og tåler det!) så vil jeg anbefale økologisk, da disse køer går på græs. Græsfodrede køers mælk indeholder omega 3 som er super sundt. Husk så også at spise varieret, så du ikke spiser boller til morgenmad, rugbrød til middagsmad og pasta til aftensmad, altså gluten, gluten og lidt mere gluten. Eller mælk til dine havregryn om morgenen, mælk til frokosten og sovs til aften OGSÅ med mælk. Varier dit daglige indtag, så du ikke får det samme hele tiden.

Kærligst Tina

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide