Tanker og følelser påvirker din hud mere end du tror 

Facts


Tina Lykkegaard 

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Tanker, følelser og stress påvirker måske kroppen, mere end du tror. Du er måske ikke bevidst om, hvad du egentlig går og tænker, men det kan være enormt lærerigt at tænke over. Det lyder måske lidt mærkeligt, at du skal tænke over, hvad du tænker på, men det giver mening lige om lidt…

LÆS OGSÅ: Det skal du gøre for at komme akne til livs

Måske kender du det, at du skal til en vigtig begivenhed eller på en spændende date, og så tænker du ”Årh nej, bare jeg ikke får bumser” og hvad sker der? Du får bumser! Kroppen reagerer på alt, hvad du giver den, og det er også dine tanker og følelser. Huden er vores største organ og også vores største sanseorgan. Det betyder også, at følelser spejler vores ydre. Hvem kan ikke lige se for sig, hvordan en top-nyforelsket kvinde ser ud? Hun stråler jo! Hvorimod en deprimeret, trist og stresset kvinde pludselig, efter meget kort tid, se meget ældre ud end hun er. 

Vi har hele 60.000 tanker hver dag, hvilket jo er helt vildt. Derfor er det vigtigt at arbejde med disse tanker frem for at arbejde imod dem. Vi kan reagere positivt på disse tanker, eller negativt, og kroppen vil kunne mærke, hvad du vælger. Reagerer du med frygt, angst eller magteløshed, vil disse følelser sidde i kroppen. Når denne stress-tilstand rammer kroppen, vil huden frigive kemikalier som spiller en stor rolle i hudens udseende. Det kan give øget tendens til inflammation (urenheder/akne/rødmen/rynker), kløe og overfølsomhed (eksem, psoriasis). Derudover vil disse kemikalier vandre op i hjernen, hvor vores følelses/humør-hormoner bliver produceret – og påvirke dem. Det er altså en ond cirkel med hudproblemer og dårligt selvværd.

“Vi har hele 60.000 tanker hver dag, hvilket jo er helt vildt. Derfor er det vigtigt at arbejde med disse tanker frem for at arbejde imod dem. Vi kan reagere positivt på disse tanker, eller negativt, og kroppen vil kunne mærke, hvad du vælger.”

LÆS OGSÅ: Kosttilskud er jo ikke nødvendigt! Eller hvad?

Måske er det på tide at stoppe op og mærke efter. Hvad har DU brug for? Hvordan har DU det lige nu? Hvad giver DIG energi? Hvad dræner DIG for energi? Hvad vil DU gerne i dette ene liv? Slip fortiden, tænk ikke på fremtiden, men vær her, lige nu, der hvor du er.

Kærligst Tina

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være