Klummer

Carolines klumme: IKEA, dit stakkels mobbeoffer

Carolines klumme: IKEA
Facts

Caroline B.H.

Skribent, (frivillig) bondekone og selvdiagnosticeret serienarkoman. Gift med Frederik og bosat lige nord for Aalborg.

Find Caroline på Instagram under navnet @caroline.b.h

Jeg vil gætte på, at mit hjem består af cirka 80 procent IKEA. Det siger jeg ikke med skam i stemmen eller bøjet hoved. Det er bare sandheden. “Den triste sandhed!” tænker du måske, mens du forestiller dig en stue, der er som revet ud af årets forårskatalog. En Malm kommode i hjørnet, et rødlakeret lockerskab til tv’et, det klassiske Lack bord foran sofaen (Karlstad, selvfølgelig!).

LÆS OGSÅ: Klumme: “Er der egentlig internet på landet?”

Nu er jeg af den holdning, at IKEAs kataloger er det bedste alternativ til barndommens BR-blade, der blev tuschet til med store krydser, men ikke desto mindre vil jeg gerne afvise at bo i liveversionen af side 39 (eller hvor vi nu lige finder Lack og Karlstad). “Puha,” ånder designentusiasten lettet op, og lige præcis dét er, hvad denne klumme skal handle om i dag.

– Den skamløse hån af skandinaviske drengenavne. Rynken på næsen over toiletbørster til sølle tre kroner. Elitens foretrukne mobbeoffer.

Tillader vi os at glemme Alexander Skarsgård for et øjeblik, er IKEA nemlig – efter min beskedne mening – det smukkeste vores naboland mod øst endnu har præsteret. Jep, her taler vi om nationen, der bragte os kanelbullar.

Og selvom jeg hverken er blevet bestukket med kager eller kolde kontanter, vil jeg gerne slå et slag for den lille mand (eller i dette tilfælde: en gigantisk svensker med en svag dunst af brune pølser). Han er god nok, og man kan faktisk også interessere sig for boligindretning, selvom man bor med overvejende IKEA. Præcis ligesom, at man kan shoppe i Zara og H&M og stadig ligne en supermodel.

Som med så meget andet handler det vel om at gøre det til sit eget. Et nyt greb her, en pyntepude dér. Et miks af andre gode ting. Og så kunne man jo vælge at gå en bue uden om lockerskabet eller Lack bordet, der sikkert dufter af kanel, uanset hvor meget man skrubber på det.

LÆS OGSÅ: 5 seje IKEA-hacks: sådan forvandler du dine møbler

Så vil nogle måske argumentere for, at min kærlighed til svensken skyldes det faktum, at jeg med et nyerhvervet bondehus på den sjove side af 250 kvadratmeter ikke ville kunne indrette mere end stueetagen, hvis favoritmærket hed Hay eller Royal Copenhagen. Det godtager jeg gerne, men sagen er bare den, at det ikke stod meget anderledes til, da jeg boede i lejlighed. Dengang lavede jeg også pletter i sofaen, jeg kom nogle gange til at skubbe en tallerken på gulvet, og selvom tingene er dyrere, ville de jo stadig ligne alle de andres. Hvorfor betale overpris for det?

PS. Morgenmad i restauranten til en 10’er? I rest my case.

Pssst! Vil du kigge ind i Carolines hjem? Så følg @caroline.b.h på Instagram.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *