Klummer

Carolines klumme: Billigt bryllup – det kan man faktisk godt

Carolines klumme: Billigt bryllup – det kan man faktisk godt
Facts


Caroline Bundgaard Hyldig

Skribent, (frivillig) bondekone og selvdiagnosticeret serienarkoman. Gift med Frederik og bosat lige nord for Aalborg.

@caroline.b.h

Jeg indrømmer det blankt: Jeg har svært ved at forestille mig noget meget smukkere end Christianes eventyrlige julebryllup. Høvring couture, et sneklædt slot, eget monogram og verdens måske bedste chokoladekage. Dén fest gad jeg godt have været med til.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du et bryllupshashtag, som ingen andre har

Omvendt kender jeg også mig selv godt nok til at vide, at sådan behøvede mit eget bryllup ikke være. Og gudskelov for det. Havde det modsatte været tilfældet, føler jeg mig ret overbevist om, at min bankmand den dag i august enten 1) ville have sat mig ned og i en venlig, men bestemt tone spurgt mig, om det virkelig var værd at miste hus og hjem for en enkelt fest (en ganske særlig fest, men dog stadig en fest). Eller 2) allerede ligge på intensiv med et eksploderet hoved.

Heldigvis blev ingen af delene nødvendigt. Skal vi smide svesken på disken? Vi havde 30 gæster, og vores bryllup kostede på den anden side af 30.000 kroner, der ikke giver mig åndenød og fugtig overlæbe. Dertil kom fotografen og det tøj, vi allerede havde liggende i skabet. Og ja, du læste rigtigt. Min mand tillod sig den frækhed at blive viet i de samme bukser, som han allerede havde båret på arbejde og til sin kusines fem års fødselsdag. Ikke at hans bagdel tog sig dårligere ud af den grund.

Nu har jeg så tilpas meget realitetssans, at jeg godt ved, at 30.000 kroner stadig er mange penge. Et romantisk bryllup kunne også inkludere et enkelt glas champagne, en privat middag og en svingom hjemme på stuegulvet, men vi ville gerne have festen. De ømme fødder, stjernekasterne og den fedtede burger til natmad. Med det in mente – og efter hvad jeg hører ude i byen – håber jeg ikke, at nogen føler sig snydt, når jeg kalder vores bryllup billigt.

Vi slog et telt op i mine svigerforældres sommerhushave, som vi dekorerede med lyskæder, rustikke duge og min mormors gamle syltetøjsglas. Blomsterne købte vi i den lokale brugs, og maden grillede vores kokkeven på terrassen. Der var teriyaki laks, tigerrejer, spareribs, amerikansk oksekød og de grillpølser med ost og chili, jeg stadig drømmer om hver nat. Bagefter serverede vi byg-selv vaffelis og til kaffen min svigermors drøm af en chokoladekage. Så kan det godt være, at den ikke har modtaget prisen som verdens bedste, men jeg har aldrig set et større smil brede sig over min mands ansigt.

LÆS OGSÅ: Sådan ser årets bryllupstrends ud i år 2017

Kjolen? Den var fra H&M. Godt nok fra den der gamle Conscious-kollektion, som modefolket ville give deres førstefødte i bytte for, og som selveste kronprinsessen hoppede i ved et statsbesøg fra Finland. Mit princip: Er den god nok til Mary, er den god nok til mig.

Og ved I hvad? Vi kunne ikke have ønsket os en bedre dag.

_______

Vil du se mere til Caroline og små bidder fra hendes bryllup? Så følg hende på Instagram her

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *