[single_post_category_name]

Miriam Wirenfeldt: Udforsk dine drømme

Mange af os lever en travl hverdag. Både karriere, studie, kærlighedsliv, veninder og familie skal balanceres. Mange af de ting vi foretager os, klarer vi på autopilot, og vores liv er i høj grad styret af kontrol og selvkontrol. Når vi sover, pauser vi vores bevidsthed og vores kontrol. Vidste du at 95% af dine tanker, erfaringer og oplevelser er underbevidste? Drømmene er kommunikation mellem dit underbevidste jeg og dit bevidste jeg – noget skal op til overfladen. 

Hvis du er nysgerrig på, hvad dit indre gemmer på, så kan kontakt til din underbevidsthed være vejen frem. Går du med noget ubearbejdet eller er der noget du mangler at fokusere på i dit liv? Du kan ret hurtigt komme i kontakt med det ved at føre drømmedagbog. Her er et par tips til hvordan: 

Kom i gang med drømmedagbog
Beslut dig for at du vil huske din drøm, når du lægger dig til at sove aftenen inden. Det er smart, at du har en lille blok og kuglepen liggende på dit natbord, så du kan skrive din drøm ned, så snart du vågner. Eller du kan gøre det i note-appen på din telefon, som du alligevel har i hånden, når du slukker din alarm, og ligger i sengen og langsomt skal vågne. Du behøver blot at bruge et par minutter om morgenen. 

LÆS OGSÅ: Rikke May: Gift er noget man tager for ikke at blive det

De 8 spørgsmål til din drøm
Hvad skete der i går? 
Hvad tænkte du på, før du sov? 
Hvor foregår drømmen? 
Hvad forbinder du med det sted (eller de steder)? 
Hvad er forhandlingsforløbet i drømmen, hvis du opsummerer det? 
Hvis der er andre personer, hvordan er dit samvær så med dem? 
Hvis du kender dem, hvad forbinder du dem så med? 
Hvilke følelser oplever du i drømmen? 

Hvad vil din drøm fortælle dig? 
Symbolernes betydning afhænger af dine personlige oplevelser, erfaringer og associationer, men ofte relaterer de sig til et bestemt tema. Hvad det betyder for lige præcis dig i din drøm, kan du finde ud af ved at stille dig selv de 8 spørgsmål. 

Vand i drømme symboliserer følelser. Du må se på vandet for at forstå hvilke slags følelser din underbevidsthed gemmer på. Er vandet dybt eller lavt, klart eller uklart, rart eller ubehageligt? Er det en tsunami, en swimmingpool, havet eller en vandhane? Afhængig af form og omstændigheder kan vandet symbolisere magtesløshed, store uforløste følelser, kærlighed, angst eller renselse. 

Forelskelse og parforhold i drømme fortæller os tit om de knap så lykkelige følelser, som vi muligvis ikke tør give plads i dagligdagen eller i vores bevidsthed. Måske er man bange for tab af frihed, selvstændighed eller måske er man bange for at miste en anden? Det kan også være, at man ikke tør at give sig hen. Hvis man er bange for at miste, kan drømmene fx handle om at den person man godt kan lide eller elsker er sammen med en anden. 

Seksualitet kan komme til udtryk i dine drømme på mange måder. Det kan omhandle uforløste følelser, forventninger, længsler eller hæmninger. Hvis du drømmer, at du har sex med en veninde eller en kollega, kan det også handle om, at hun har nogle egenskaber eller kompetencer, du godt kunne tænke dig. Prøv at tænke over hvad det er hun kan, som inspirerer dig. 

Livsmål, forandring og selvværd. Når der er overgange i dit voksenliv, og der sker betydningsfulde ændringer, justerer og omstrukturerer den enkelte sin indre verden i forhold til sin omverden. Har kan drømmene fortælle rigtig meget om din opfattelse af dig selv, din identitet og hvordan du ser andre mennesker. Din rolle i dine drømme er også værd at se nærmere på. 

LÆS OGSÅ: Min skamfulde kropshistorie, er min sande motivation for en ny

Drømmelivet under graviditet er ofte voldsomt, intenst og sommetider angstpræget. Det kan være, at drømmene handler om at dit barn er vanskabt, handicappet eller dødt. Her skal de kommende mødre huske på, at de angstprægede drømme er helt normale, og et udtryk for det ukendte ved moderskabet og frygten: bliver jeg en god nok mor? 

Sorg. Vi gemmer ofte sorg væk i underbevidstheden, fordi sorger ikke er en følelse vi tillader specielt meget plads til i vores travle hverdag. Har man netop gennemlevet en skilsmisse, har man ikke kontakt til sin far eller mor, eller har man mistet en nær, kan den uforløste sorg vise sig i dine drømme. Her må du ind og se på stemningen, for at finde ud af hvad din underbevidsthed vil fortælle dig om din sorg. Der er mange faser i sorgprocessen, så dine drømme om den samme person, vil udvikle sig over tid, ligesom din sorg gør det. 

Selvindsigt er selvudvikling
Du vil hurtig blive god til at huske dine drømme, skrive dem hurtig ned, og kunne tolke dem. Før en lille drømmedagbog, stil dig selv de 8 spørgsmål, og find ud af hvad din underbevidsthed vil fortælle dig med denne unikke smukke historie, som din drøm er. Du er din egen bedste drømmetyder. Din underbevidsthed og dine drømme rummer et kæmpe potentiale for selvudvikling – som bare venter på at blive udforsket af dig. 

Kilde: Pia Skogemann – Dialog med dine drømme Kilde: Ole Vedfeldt – Drømmenes dimensioner 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide