Rikke May: Hold på ‘hat og handsker’- Turen går til Bali 

Af alle feriedestinationer, må jeg nok sige at Bali er mit ultimative favorit sted at flyve hen, ikke kun fordi det tager 2 1/2 time fra Singapore, men fordi det virkelig er et skønt sted at besøge. Folkene er venlige, maden er magisk – og priserne er helt i bund. Det kan få selv en på SU til at føle sig som dronning (…eller konge). 

LÆS OGSÅ: Rikke May: Når man starter fra bunden. Sutter den op fra slap og lever af popcornpenge

Det er da også stukket helt af, som fluepapir på en varm sommeraften. Fra første gang Mie ( www.wewonder.dk) & Kat  ( www.wearemad.dk) drog afsted til Bali, uden at vide, hvor vi skulle bo, hvad vi skulle spise eller opleve, er Bali blevet kåret som nummer 1 rejsedestination, foran New York, LA, Paris etc. Og det kan jeg virkelig godt forstå. For der er virkelig dejligt.

Jeg har selv været på Bali 6 gange nu, og min 7 tur bliver i Oktober, hvor jeg skal afsted med min svigerfamilie. Vi er nok ikke så gode til, der skal være for mange forandring hele tiden, vi kan godt lide det trygge og det velkendte, så turen for os går altid til Seminyak. Det ligger 20 min fra Denpensar hvor lufthavnen ligger. Jeg har en chauffør som jeg bruger hver gang, og vores hotel kan også tilbyde afhentning for det sølle beløb af 120 kr.

Rigtig mange skriver til mig, hvad skal vi medbringe til Bali, hvad skal vi se, og hvad skal vi ikke spilde tiden på, så jeg vil prøve at koge det lidt ned til hvad jeg synes der er Do´s and Dont´s;

VALUTA: Medbring altid penge, der er vekslet til IDR Indonesian Rupiah, for i mange af deres hæveautomater kan du kun hæve 750 kr ad gangen, og det er altså noget af et arbejde, hele tiden at skulle hæve penge. Så sørg for at have rigeligt med i din ‘Portemone’. Godt nok er det billigt på Bali, men så billigt er det ikke, at man overlever på så lidt cash… Du skal IKKE bruge US Dollars når du rejser til Bali, som mange tror. No need ; )

Når du skal hæve penge, så må du aldrig, og jeg siger aldrig hæve i kioskerne rundt omkring, de har nemlig ATM´s, men jeg har hørt om mange episoder, hvor folk ikke får deres kort med retur, og når de opdater det er væk, så er der misbrugt 10-15.000 kr på dit kort, på én aften – og det er super ærgerligt. Så altid gå ind i de hæveautomater, der ligner en telefonboks.

UDREGNING AF VALUTA: Jeg plejer at sige som hovedregel, man fjerner nullerne og dividere med 2. Så hvis jeg har en million 1.000.000 Rupiah så fjerner jeg de 3 nuller, og halvere 1000 : 2 = 500. Så det vil sige 1 MIO svarer til 500 danske kroner /-

TYVERI: Du skal passe rigtig godt på dine ting, for folk er fattige, som i rigtig fattige på Bali. Så frist ingen svage sjæle. Lad ikke ting ligge på dit hotelværelse, ej hellere computer fremme etc. Hvis du har ‘guld og diamanter’ så lad dem blive hjemme i Danmark, for du skal ikke bruge dem alligevel. Jeg har lært min lektie, jeg har lige været i Frankring og fået stjålet mit ur, fra vores hotelværelse, fra min håndtaske, der var gemt i vores klædeskab under to hovedpuder. Det kommer ikke til at ske igen. Lesson learned. Så flash ikke dine ting rundt omkring.

TAXA TRANSPORT sørg altid for i tjekker om taxaen har taxameter. Hvis den ikke har det, skal i IKKE og jeg siger IKKE sætte jer ind i den. Så bliver i 100% taget ved næsen. Den skal starte på 7000 af deres penge, hvilket svarer til 3.5 DKK. Taxa er meget billigt på Bali du kan nærmest køre til verdens ende, og stadig kun betale hvad der svarer til startgebyr i DK. De tager KUN i mod cash betaling. Så ha´altid små sedler, for de kan ikke give tilbage (siger de). Kør KUN med taxa firmaet der hedder BLUE BIRD, og lad dig ikke narre af kopi firmaerne derude. 

CHAUFFØR hvis i ankommer til Denpensar Lufthavn og mangler en god chauffør, så skal i skrive til vores ven der hedder KADEK IBOB i finder ham på Facebook og kan bare adde ham som ven, og skrive til ham der, han skriver tilbage med det samme. Husk tidsforskellen. Du kan også finde ham på Whats App: 62 81 236 52846 Han er både loyal og enormt rar, bare hils fra mig. Et stort 5 tal til Ibob ♥ 

TRANSPORT FRA LUFTHAVNEN: Hvis du ikke har aftalt noget med hotellet eller ‘Ibob the man’, så er der en lille transport bod, når du kommer ud af lufthavnen, lige efter du har fået bagage. De hedder BLUE BIRD ligesom taxaerne i byen. De ligger til højre, når du kommer ud i ankomsthallen, før du går helt ud af lufthavnen. De er sjovt nok iklædt blå uniform og der et stort skilt hvor der står BLUE BIRD. Men jeg vil klart anbefale at man har aftalt det på forhånd. Tag IKKE en random taxa, for de står og de er meget aggressive, og du kommer til at betale 10X prisen. 

LAV NU DIN REASEARCH på Bali kan du leve på lige den måde du vil. Er du til grønne områder og muligheden for at støde på dyr der IKKE findes i Danmark så er UBUD et godt svar på det eksotiske. Hverken M eller jeg er til survival livet, så vi bor altid på TS SUITES der er et city hotel i Seminyak, høøøøjt oppe hvor ingen dyr kommer. Der føler jeg mig tryg og 100% sikker når jeg er sammen med Bella. Så er du til Wild Life så kan du sagtens tage til de lidt mere grønne/skov områder, er du ikke til det, så skal du nok finde en anden løsning. Jeg bor feks. heller ikke i hus her, for jeg er så enormt bange for små krible krable dyr, og mange huse er åbne og der er ingen tag over badeværelserne, og det magter Riksen bare ikke. Baaaaah.

BEFOLKNINGEN er SÅ søde. Der er ikke det de ikke vil hjælpe med, og de spørger gladeligt hvor man kommer fra, og hvordan man har det etc. etc. Altid smilende og med hjertet på det rette sted. Man skal prøve på ikke at blive sure på dem, for det forstår de ikke. De kæmper alle for at overleve, og de har alle børn der skal have mad på bordet, og vil til hver en tid gerne sælge en masse (lort) til en, om det så er en stor mørk oplukker i form af en diller, eller FALVIN FLEIN t-shirts, You name it. They got it.

REJSEBOG: Glem alt om kedelige rejsebøger, som alligvel ikke fanger en. Den bedste bog til Øen er skrevet af Anna som jeg kender fra Singapore, hendes bog hedder LOST GUIDES, og det har skabt hele min grundviden for Bali. Den kan købes på Amazone, og hun har også lige udgivet én om Singapore.

PAK LETTE TING ting der er hurtige til at tørre, tøj hvor kroppen kan ånde i det. For her er varmt på Bali. Rigtig varmt, men ikke noget man ikke kan holde ud, så længe du har en pool du af og til kan tage en dypper i, så skal det nok gå. Man kan gå rigtig meget rundt her i Seminyak hvor vi altid bor, så medbring sandaler der er behagelige, også selvom fødderne hæver op (charming) men det sker altså ; )

BILLETTER TIL BALI: Nu har jeg af erfaring fundet ud af, at det er ikke en skide god ide at booke en billet fra Danmark til Bali igennem et rejsebureau. Medmindre, du skal på den helt store rejse rundt på Bali, og andre steder, så kan det selvfølgelig godt svare sig. For hvis uheldet er ude, og det kan jo ske, så er du ikke særlig godt stillet. Nu har jeg set med egne øjne, at to piger jeg kender, er kommet til skade på Bali, og begge har haft brug for at forlade øen, og gerne ville til Singapore, for at komme lidt væk – men da de havde en sammenhængende billet der har heddet København -> Singapore -> Bali og hjem hed den modsat, havde de en ‘mellem’ billet, som gjort det umuligt for dem, at flyve fra Bali til Singapore (eller andre destinationer). 

For når du har en mellem billet altså Bali -> Singapore, så kan du bare ikke gøre noget, hvis du køber en billet med et andet firma, hvis du vil hjem før tid. Hvis du ikke bruger din billet fra Bali til Singapore, så mister du resten af din billet; Altså fra Singapore til KBH. Så mit råd er: book fra Danmark til Singapore, med Singapore Airlines, og så køb din mellembillet med Air Asia fek.s for så har du ikke en billet der hænger sammen. Og det gælder alle slags rejser, man drager ud på. Det er nemmere at rejse med to forskellige bureauer, hvis du gerne vil ændre lidt på dine rejsetider. Og så kan man jo også lige nuppe et par dage i Singapore, og se byen, for den har også meget at byde på – jeg viser gerne rundt ; )

Min ene veninde faldt i et hul og slog hul i hovedet, og hun ville gerne før tid til Singapore for at komme hjem til mig, men det kunne hun til at starte med ikke, fordi hun havde booket igennem et bureau, og havde en sammenhængende billet, så hun  skulle  bruge sin billet fra Bali, hvis hun købte en ny mellem billet med et andet firma, så var alt lost., og hun ville miste hele billetten videre til København fra Singa.  

Heldigvis havde jeg masser af tid den dag, og informerede flyselskabet om, jeg ikke gik fra deres hovedekontor før de havde sørget for hun kom på en flyver før tid. Det gjorde de så efter et par timer, men det var mest fordi de blev trætte af at glo på mig, og min sure citron mund ; )   

HVAD MED DE DER STRANDE?: Man skal nok ikke tage til Bali, hvis man forventer flotte hvide strande, for det har de ikke. Måske på GILI Øerne, men ikke i Seminyak etc. Det er sådan lidt mørkt sand, og ikke særlig ‘white beachy’ men det er fint, og de har ikke store sten, som ligger over det hele. Vi bruger Beach Clubs mest, så, så meget er vi heller ikke på stranden. 

HVOR SKAL JEG SPISE: jeg har endnu ikke oplevet at få dårlig mad på bali, for de er gode til at mestre alle slags køkkener. Jeg har fulgt de råd der var i min  LOST GUIDES bog, og det har vist sig, at være lige efter min smag. Men her er mine favoritter:

Breakfast/Lunch

SHELTER (min nummer 1)

SISTERSFIELD (også dinner)

GRAIN

NALU BOWLS

ORGANIC CAFE

SEA CIRCUS (også dinner)

Dinner

MAMA San

MÉTIS

KILO

BABARCOA

Alle super gode steder, med de bedste råvarer. De mestrer alle alt hvad de laver laver til UG kryds bolle og slange. Bali er klart mit favorit sted at spise, da man får SÅ meget for pengene♥ 

HVOR SKAL JEG BO: Jeg har ikke boet andre steder end  TS SUITES, da det er nemt, og location er sådan semi midt i det hele. Jeg kan gå til det meste, ellers kan jeg altid hoppe i en taxa. Husk efter 17.30 der kan det tage virkelig lang tid at komme frem til de steder man ønsker, også selv det kun er 4 km væk. Jeg ved ikke hvor de får deres kørekort, men det virker nogle gang som om det er i LEGOLAND, for de kan ikke køre bil, og give plads til hinanden. De har ikke meget pli på vejene, så det ender tit i store trafikpropper. Det skal man lige lægge til sin tidsplan. Skal du være et sted 19.30 så kører du 18.45 eller før. Altid en god tommelfinger regel. Men der er rigtig mange lækre steder at bo, det er alt efter behov, budget og location. 

MASSAGE: Er noget som er enormt billigt. På vores hotel koster 1 times massage 120 kr, og det er altså på hotellet. Hvis man går andre steder hen, så kan man få dem til 50 – 70 kr. Og det er så skønt, de er virkelige gode til massager, og andet Beauty. De laver Shellak for 100 kr, vasker og fønner hår for 35 kr, fletter, krøller, klipper you name it, for få ører. Så hvis man trænger til en ‘pick me up’ så er det lige på Bali du skal gå amok. 

BEACH CLUB´S: Bali er jo kendt for deres Beach Club´s og dem bruger vi rigtig meget. Vi bruger POTATO HEAD mest, og hvis man vil ha´en seng, så skal man komme kl 9.00 reservere sin seng, og komme igen kl 10.00 når de åbner. Der er minimum spend af 1.000.000 Rupiah (altså 500 kr) men det får man hurtigt brugt, for i det er der inkluderet den frokost du spiser der, som er virkelig lækker. Hvis du skal på POTATO HEAD så book din seng, og gå hen og spis morgenmad på ORGANIC CAFE den ligger 5 min på gåben, og bed om regningen når du har modtaget din mad, for så kan du smutte med det samme, når du har spist. Du skal jo nå din reservation ; )  

POTATO HEAD

KU DE TA

FINN´S BEACH CLUB (hvis man har tid, klart et besøg værd)

HVAD SKAL MAN ELLERS SE? Man kan booke en chauffør, som kan køre en lidt rundt. Mange tager turen til UBUD, CANGGU eller længere ned af kysten, for at se de andre stande. Det er helt op til hvad der passer til ens temperament. Der er også mange der tager til GILI øerne. Det er jeg selv rædselsslagende for, grundet transporten derover, som foregår i små både, og nogle gange er der altså søgang – så den research skal man lige lave. Tag aldrig en billig båd, du sætter dit liv på spil, og selv de store både kan være sindssyge. Man skal virkelig passe på. Så personligt, ville jeg aldrig gøre det, og slet ikke med min datter. Men måske andre har andre oplevelser end jeg har. Det håber jeg.

///

LÆS OGSÅ: Rikke May: Gift er noget man tager for ikke at blive det

Jeg vil til hver en tid tage til Bali, hvis jeg skulle vælge et sted at rejse hen, hvor der er varmt, smukt og maden er i top – og øllerne er billige – og jeg glæder mig allerede til næste gang♥

Enjoy

XX 
R

REJSEBOG: LOST GUIDES  www.lostguides.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være