Singapore: Ting du skal vide

Ankomst & penge
Når du ankommer til Singapore, vil du opleve, at vi har verdens bedste lufthavn. Der kan København altså ikke følge med (ikke at de nogensinde kan det). Når fra man lander, til man er igennem Security, plejer der max at gå et par minutter, og der vil du allerede blive mødt af din bagage. Det gør lige, at når turen er så lang, så behøver man i det mindste ikke at stå og vente ved bagagebæltet. Det er en god ide at have lidt cash på lommen. Mange taxaer tager ikke kort, og flere street shops er ‘cash  only’-betaling.

Frodighed
Singapore er så smuk og grøn, og jeg glemmer aldrig taxaturen fra lufthavnen til vores hotel, som lå ved Asia Square. Aldrig har jeg været så rørt over det syn, der mødte mig. Her er enormt grønt, og de har virkelig gjort noget ‘for øjet’, når man ankommer til byen. Jeg bliver af og til selv lidt bange, når jeg lander i Danmark og kører i taxa på Amagerlandevejen. Man ved aldrig, hvor man ender. Det er meget råt, det der møder en. Jeg tænker tit på de turister, der kommer. De må da tænke ’what the what’. Men ikke her. Her vil man opleve en nu, der er så grøn, at man kan kun undre sig over, hvordan de holder det så grønt et sted, hvor der er så varmt. Men smukt er det. Så smukt.

Samtaler
Tag det ikke ilde op, hvis Taxa-/Uber-chaufføren stiller meget private spørgsmål. Det kan være alt fra, hvor meget du tjener om måneden, til hvad din husleje er. Dette er alt sammen meget normalt, og en måde at vise interesse på. Dog en anelse anderledes, end hvad vi oplever i Danmark. Jeg aner slet ikke hvad mine veninder tjener, eller hvad deres husleje er. It´s private. Men ikke her, det er nok noget af dét, jeg skal vænne mig mest til.

I have to ask the chef
Det kan være svært at forstå, når man ankommer til en restaurant med en gæst, der er allergisk overfor æg, og som vil ende på sygehuset, hvis hun får det mindste stykke æg i munden. Hvis du så spørger pænt, om de ikke bare kan ’beholde’ ægget, og du så BETALER for at få avokado på din salat.  Så kan det være de kommer tilbage, efter at have snakket med ’kokken’ og meddeler ’CANNOT’. Mange ting giver nogle gange ikke mening, og dette er én af dem.

Undring
Jeg undres flere gange om dagen over ting, der ikke giver mening. Der er rigtig mange ting, der ikke giver mening her, at folk gør eller siger. Men jeg har lært at leve med det, og jeg har faktisk bare accepteret, at i Asien er der mange ting, der ikke giver mening for vestlændinge. Som i rigtig mange. Men man er i deres land, og man må bare ryste på hovedet, skuldre og andre lemmer, for det ændre sig aldrig.

Slang/Singlish
Der er forskellige ord, du skal kende for at kunne begå dig ’in the streets‘. Og det er Singlish. Det er de lokales eget sprog og noget, som er sindssygt svært at kende forskel på, da det hele lyder ens for mig.

CAN?: Kan det lade sig gøre?
Can lah: JA.
Can Can: JA, det kan sagtens lade sig gøre (Den sætning, der bliver brugt mest herude).
Can NOT: Det kan IKKE lade sig gøre (Også et sætning de bruger rigtig meget).

Så når man løser formlen på disse ord, så er du så godt som lokal 😉

Hygiejne
Når man ser mænd med lange negle, så kan det virkelig komme som et chok for en. I Danmark er dette meget unaturligt, og man vil se det som om, personen ikke passer på sig selv eller er særlig hygiejnisk. Men i Asien er det ganske normalt, og man kalder det ’bona fide claws’. Det er et tegn på, at man ikke arbejder i marken, og man er velhavende, eller man har et job, der ikke er særlig hårdt (很贵的) hvilket er status. Det er alt i Asien.

Fodtøj
I Singapore vil du opleve rigtig mange, der går med sko som er 2-3 numre for store, og de vil klapre afsted eller slæbe deres fødder hen ad jorden. De går ikke så meget op i, om det liiiige er den rigtige størrelse, de har fundet. Men så er der jo også 100 % chance for at finde et par, hvis der er udsalg 😉

Køkultur
Singaporeanerne er de MEST tålmodige mennesker, når det kommer til at stå i kø. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. De står gladeligt i kø, hvis det er ved en speciel slagter optil Chinese New Year, om der er udsalg (måske sko), til deres yndlings restaurant, taxa-kø osv. Jeg beundrer virkelig deres tålmodighed, for jeg er den første til at give op, hvis jeg skal stå i kø.

Free Bees
De ELSKER gratis ting. Hvis du køber TV, støvsuger, kamera, senge, you name it, så får du noget gratis med. Jeg købte en HURUM Juicer, og der fik jeg en mega lækker kniv med, et skærebræt, en grøntsagsskræller og ekstra udstyr til maskinen med. GRATIS.

Happy Hour
1 for 1 er nok et koncept, jeg aldrig forstår. Hos os hedder det 2 for 1, når der er Happy Hour, men i Singa er det 1 for 1 (Igen undres man).

Høflighed
Det er vigtig, at man udviser høflighed, når man er i et andet land. Det er ikke velset man står og ’snaver’ på gaden, eller viser andre ekstreme kærtegn. Det må man altid gemme til hotelværelset. Singapore har høje straffe, og det er så dumt, at man ender i et fængsel, fordi man har gjort det. Når man betaler, eller man tager imod/giver visitkort, så gør det med begge hænder. Så viser man respekt mod deres kultur. Det er vigtigt at rumme alle deres ’særheder’, for det er noget, der betyder noget for dem.

Tyggegummi
Nu tænker I, at jeg er blevet helt tosset, siden jeg laver et afsnit, der hedder det. Men det er faktisk en af de vigtigtste. Tyggegummi er nemlig ulovligt i Singapore at tage med ind i landet. Du kan ikke købe det, og du må ikke spytte det ud på gaden. Hvis du bliver taget i at være en rebel og tygge det alligevel, så sørg lige for ikke at spytte det ud, for det udløser en bøde på 5000 kr. Jep, du læste rigtigt. Tyggegummi er kun lovligt, hvis du har fået en recept fra lægen, at du må, og det har en medicisnk virkning på dig. Altså fx nikotintyggegummi.

Paraply
Hvis du ser en kvinde gå med paraply, og det ikke regner, så er det altså ikke fordi, hun er bange for det kommer til at gøre det. Så er det fordi, hun ikke vil have sol. At være solbrændt i Asien er ikke et godt ’look’. Det betyder, at man har arbejdet i rismarken, og at man er fattig. Og det vil man ikke anses for at være.


Vejret
Vi kigger aldrig på vejrudsigten, for man ved altid det vil blive varmt, det vil regne på et eller andet tidspunkt, og det er fugtigt. BUM! Så er der ikke så meget andet, man behøver at vide! Det er Singapore. Vi har ingen årstider, det er hot, hottere og hottest her! Det kan til tider være utroligt ulideligt, og man skal ikke regne med at blive solbrun, hvis man opholder sig i byen, for man er mest indenfor i aircon, da der er så varmt alle steder.

Pakning
Pak lette ting. Pak alle lette materialer, som du kan ånde i. Silke er lidt et utaknemligt materiale i dette vejr. Sørg for sko, du kan gå langt i, og som dine fødder kan ånde i. Mænd skal ikke pakke jakkesæt, for jakken får de ikke brug for. Et lille tørklæde eller en cardigan kan være en god ide, da de er meget gavmilde med aircondition på restauranter. Og her mener jeg MEGET gavmilde. Så hvis man ikke har vænnet sig til kulden, så er det en rigtig god ide at medbringe.

Påklædning
Man vil opleve at kvinderne (og nogle mænd) er virkelig flot klædt. De er lige en tand mere yndefulde, end sådan en dansk-nordisk viking på 1.75 iført Birkenstocks som mig. De har utrolig god stil, og de går meget op i at se flotte ud. Der er ikke et hår, der sidder forkert på deres hovede, og deres make-up er flawless. Sådan ser de ud hverdag, når de går ud af døren. Så det er ligegyldigt, om det er mandag eller lørdag. De har styr på det.

Transport
Det er super nemt at tage toget/bussen I Singapore. Men man kan også benytte sig af taxaer eller UBER (Her er de lovlige). Men husk, at du ikke bare kan stoppe en taxa alle steder. Hvis der er gule striber på vejen, så betyder det, at de ikke må stoppe. Et godt sted at blive samlet op er ved hoteller eller steder, hvor de kan køre ind og holde. Mange steder er ensrettede, så det gør det lidt svært med trafikken. Man oplever sjældent kø. Kun når det regner, så går det helt galt. Der vil man også tit se ulykker på vejene. Jeg har stadig ikke fundet ud af, om det er fordi, de er enormt dårlige til at køre bil, eller om det er fordi, deres dæk ikke kan bremse i regnen. Det må forblive et mysterie.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være