Når virkeligheden rammer..

Når virkeligheden rammer..


af Mia Sonali


Mia Sonali Toft er 25 år gammel og  uddannet sygeplejerske. Privat er hun gift med Sebastian, som hun bor med på 2. år i Singapore, da han blev tilbudt job der for to år siden. 

Mia er født i Indien og adopteret til Falster, hvor hun er opvokset, men har sidenhen været bosat i København. 

Du kan desuden følge Mia på hendes Instagram @miasonali og hendes blog sonali.bloggersdelight.dk.

Vores nye klummeskribent Mia Sonali, har givet os den fantastiske mulighed at 'være med', når hun rejser tilbage til Indien til det børnehjem, hun blev adopteret fra. Det næste stykke tid kan du læse om hendes tanker om at tage afsted, hvordan det kommer til at foregå, og hvad hun finder ud af på sin rejse. Vi glæder os til at læse med <3

________________________________

Det hele er virkelig overvældende! Menneskerne, lydene og duftene, det hele er bare.. virkelig meget. 

Indien omfavner os, som et kæmpe eksotisk tæppe, der samtidig invaderer alle vores sanser. Jeg føler, at jeg har ventet så længe på at stige ud af lige dette fly, og alligevel føler jeg mig slet ikke forberedt. Men nu er jeg her. Lige her i Nagpur. 

LÆS OGSÅ: Om at finde sin "rigtige" mor..

Min guidebog beskriver byen, som en lidt afsides by uden de helt store seværdigheder på trods af dens 2,4 millioner indbyggere. 

En by, der er rummer lidt under halvdelen af Danmarks befolkning, og så er der ikke noget at se? Jeg har virkelig svært ved at tro det, men jeg er egentlig også lidt ligeglad. Jeg har min helt egen grund til at være her. 

Vi har tre overnatninger i byen og lige fra starten tager jeg mig selv i at prøve og finde en form for relation til byen, et sted, hvor jeg kan se mig selv, men det sker bare ikke rigtigt.. 

Den første dag tager vi rundt for at se byen og de seværdigheder, som hotellet anbefaler. Mit indtryk er, at Nagpur er en by, hvor man ”bare” lever. Folk gør deres ting og tingene går sin gang, der er en konstant summen, som man kan forvente af en by med så mange indbyggere, men storbyfornemmelsen, den udebliver. 

Jeg prøver stadig ihærdigt at finde ligheder med mig selv i både byen og menneskerne, men følelsen opstår bare ikke rigtigt - ærlig talt, følte jeg mig mere hjemme i Mumbai.. 

Vores overnatninger strækker sig henover juleaften, og overvejelserne omkring at holde jul langt fra alt og alle har ikke været særlig store. Vores familier har været enormt forstående og den resterende omgangskreds har kun heppet i kulissen, når nu jeg har begivet mig ud for at finde mit ophav.

Mit ophav? Det er endnu et sted, hvor jeg føler et personligt ’adoptionskompleks’ (ja, det kalder jeg det) - mit biologiske ophav er fra Indien - min mørke hud, brune øjne og mørke hår stammer alt sammen herude fra. Men mit ophav er i den grad også fra Falster, dér hvor du har benene solidt plantet i jorden og kender din nabo. 

Jeg kan endnu engang ikke helt tage til takke med kun at have én udgave af tingene. 

Men ikke desto mindre, så er det mit biologiske ophav, som jeg efterlyser på denne rejse, og d. 23. december var jeg til møde for at høre lidt om min fortid.


Da vi ankommer, bliver jeg mødt af en dame, Medha, som er iført meget smukt traditionelt indisk tøj i brændte røde farver. Hun har en rød plet i panden og hun hilser på mig ved at samle hænderne og sige ’namaste’. 

Hun betragter mig med store øjne, og siger så pludselig, at hun synes jeg har forandret mig meget. 

Efter at have følt mig som en pige i et ingenmandsland de seneste par dage, så bliver jeg faktisk lettet over, at der er en, som finder mig bekendt.

Mødet består af Medha, vicepræsidenten for hospitalet, en overlæge, samt Sebastian (min mand) og jeg. Rygtet om vores ankomst har virkelig spredt sig, og efter diverse kopper the, rundvisninger og hilsner, får mødet endelig lov at begynde. 

Omkring 15 minutter inde i mødet føles det som om, at jeg får smidt en kold spand vand direkte i ansigtet! Vicepræsidenten begynder at stille seriøse spørgsmålstegn ved min alder, og mener bestemt, at jeg er to år ældre, end dét jeg fortæller. Jeg kan ikke rigtigt trække vejret og forestiller mig, at jeg mest af alt har lignet en strandet torsk på land..

Sebastian kommer mig heldigvis til undsætning og efter en del forvirring på begge sider af bordet, viser det sig, at jeg hverken er den pige, som de forventede at møde eller er født i Nagpur! 

Mine papirer har været til registrering på hospitalet/adoptionscentret i Nagpur, da de på daværende tidspunkt var de eneste med licens til at lave internationale adoptioner. Jeg selv derimod, har aldrig fysisk været der..

Men hvad så? Hvor er jeg så født henne, og hvor stammer jeg så fra? 

Vicepræsidenten mener, at jeg skal finde svaret på børnehjemmet Bal Vikas, i Mumbai, da det er dem, der har modtaget mig i sin tid. Ydermere får hun også lige tilføjet: ”You’re probably born a slum child, like most others..” Endnu en ordentlig røvfuld rå virkelighed rammer mig lige i ansigtet. Jeg er da godt klar over, at jeg da nok ikke blev født som en indisk prinsesse, men ’slum child’, den er sgu da lidt barskt? 

Til slut tager Sebastian og jeg med Medha tilbage til hendes kontor, hun mener nemlig at have nogle filer på mig, fra dengang jeg blev indstillet international adoption. 

Kontoret er placeret inde på selve hospitalet, som er offentligt drevet, så standarderne er ikke specielt høje. Glem alt om nye problematiske it-systemer og besparelser, her arbejder vi på et niveau, hvor skiltene beder dig om ikke at spytte på gulvet.

På kontoret bliver vi mødt af tre små piger, Medhas kontor ligger nemlig i forlængelse af selve børnehjemmet. Imens Medha leder efter mine filer, kigger Sebastian og jeg os lidt omkring og leger lidt med pigerne. 

To af pigerne er seks og tre år gamle, de er søskende og er blevet efterladt på en togstation for nogle måneder siden. Den tredje pige blev efterladt på selve hospitalet, hun vejede kun 1,5 kilo, da de fandt hende og blev født med misdannede ben, så nu kravler hun rundt på gulvet med begge ben i gips. Heldigvis har hun fået en ny familie, og om et par måneder er hun på vej imod USA. 

Medha kommer endelig tilbage med et gammelt kladdehæfte, og jeg er virkelig skeptisk, men helt uden grund! Lige dér, midt på siden står mit navn og diverse informationer om, hvem der skal adoptere mig og hvorfor jeg skal overgå fra national til international adoption.

I det øjeblik vidste jeg ikke, om jeg skulle grine eller græde - tænk sig, at Medha for 25 år siden har stået og skriblet mit navn og informationer ned i lige præcis dét kladdehæfte! I alt må jeg have læst linjerne mindst 100 gange.. 

Jeg kan dog kun få alle de praktiske og formelle informationer i Nagpur, og selv om mødet varer i fire timer, må jeg konkludere, at mine svar skal findes i Mumbai. Medha ringer også til børnehjemmet i Mumbai, for at fortælle dem om min situation og påminde dem om, at jeg kommer den 28. december. Jeg tror faktisk, at hun føler sig skyldig over ikke at kunne hjælpe mig yderligere. Dog kan jeg ærligt sige, at hvis jeg er blevet passet af mennesker med bare halvt så stort et hjerte som hendes, så har jeg også været heldig i mit første år af livet-

Telefonsamtalen til Bal Vikas bekræfter desuden ikke kun vores aftale, men det bekræfter også 100 procent, at damen, Jaisita, som passede mig dengang, stadig arbejder der! Og ifølge Medha bør hun have nogle svar.. 

Det har været en turbulent start på rejsen, og jeg har været hele følelsesregistret igennem, men alligevel sidder jeg nu tilbage med en følelse af afklaring. 

Jeg ved nu, hvilken rolle Nagpur har spillet i mit første år, og den dør kan nu med ro lukkes.

Jagten forsætter dog i Mumbai, på Bal Vikas - jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal forvente, men jeg er åben, spændt og ikke mindst nysgerrig! So let’s go! 

Vi skrives ved!

- Mia Sonali!

Det ER intimt og et kontroltab at have sex

Læs mere

Klumme: Er det hårdt at få tvillinger?

Læs mere

Rikke May: Sol, sommer & planlagt optimisme

Læs mere
ChriChri Food Gå til shop
Din Barndom Gå til shop
Din Barndom Gå til shop

Tilmeld dig
nyhedsbrevFølg os

Abonnér på
ChriChri Magasinet

Læs mere

Abonnér på
ChriChri Magasinet

Læs mere


#chrichridk #chrichriinterior #chrichrimom


chrichridk
🙋🙋 Vi startede morgenen ud til Magnum Pleasure Store Event og fik lov at designe og SPISE vores egen unikke magnumis - lige fra morgenstunden! 🍦🍪🍭 MUMS! Psssst.. Det koster kun 40 kr. 🙆 #magnumCPH #chrichridk #magnumpleasurestore

chrichridk
Er du også vild med blomster? 🌸🌸 Se Christianes smukke kjole fra ELLE Style Awards, og af hvem og hvordan kjolen blev designet! 💋 🔹 Link i bio 🔹 #ellestyleawards #welove #flowersallover #chrichridk

chrichridk
FARS DAG er allerede på søndag d. 5. juni. Har du fået købt en gave til en af de vigtigste mænd i dit liv? 😳🙆 Vi har fundet 10 gaveidéer frem til dig! 💋 🔹 Link i bio 🔹#fathersday #chrichridk

chrichridk
Nu kan du læse dit horoskop for Juni måned! 🐑🐠🦁🦀 Kunne du tænke dig et personligt horoskop? Læs hvordan på sitet. 🔹 Link i bio 🔹 @kvindetid #chrichriscope #chrichridk #june

chrichridk
Vi har taget en 'walk down memory lane' og set tilbage på vores top 7 over tidligere kendispar! 😍 Hvilket par er din favorit? ❤️❤️ 🔹 Link i bio 🔹 #hollywoodcouples #memorylane #chrichridk

pernillesschristensen
😍🙌🏼 #finally #igotmyyellowshirt 🍌 #Ganni #chrichridk

chrichridk
"Save your skin" og beskyt dig selv og dem, du har kær, mod solens dejlige, men farlige stråler ved at bruge høj solbeskyttelse. 🙅 Hvem vil du beskytte? 🌞💋 🔹 Link i bio 🔹 #saveyourskin #chrichridk #sponsoreret #vierrykketudpåtagterrassen @larocheposaynordic

hverdagsguf____
Coffeemoment ☕️

chrichridk
Vi siger farvel til maj måned og kigger tilbage på nogle fantastiske minder! 💗 Vi viste bl.a. vores Lady Boss' babybule, tog i biografen med vores læsere og meget meget mere! 💋💋 🔹Link i bio 🔹 #chrichridk #newmonth #newmemories #hellojune

chrichridk
🍻 Så er det i morgen, damer! Distortion 2016 byder på et hav af fester, og det kan være svært at finde rundt i! Vi har fundet de ting frem, som vi mener, at du i hvert fald skal opleve 👀🎤🍻💃🏻💥 🔹 Link i bio 🔹 #distortion #distortion2017 #guide #chrichridk

kyssclerosefarvel
#Repost @chrichridk ・・・ Støt godt om et godt formål og modtag disse bedårende kort tegnet af @simonethoruperiksen til fordel for kampagnen "Kys sclerose farvel" 💋💋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
🙋🙋 Husker du at prioritere dig selv en gang imellem i en presset hverdag? 😘 Det er vigtigt at huske din kvindetid, så du kan få fornyet kræfter 💪🏻 Vi bruger kvindetid.dk som en virtuel veninde der er fyldt med gode råd! 💗 🔹 Link i bio 🔹 @kvindetid #kvindetiddk #chrichridk #rememberyou

chrichridk
Genbrug er det hotteste for tiden 🙋 Læs Christianes tanker om tendensen 👠 🔹Link i bio🔹 #chrichridk #sponsoreret

chrichridk
Støt godt om et godt formål og modtag disse bedårende kort tegnet af @simonethoruperiksen til fordel for kampagnen "Kys sclerose farvel" 💋💋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Mondayvibes..... 🙈🙉🙊 Kan I også mærke, at det er mandag?? #chrichridk

chrichridk
Der er words fra @christianesm og de mest fantastiske billeder fra den ferie, hun netop er vendt hjem fra 💕 Find ud af, hvor turen gik hen ✈️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Pærer og chokolade klæder hinanden godt, så den her pære-chokolade kage kan ikke være andet end god! 🍐🍐🍐😋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Forkæl din krop med fødevarer, der giver dig et skønt boost 🍉 🔹Link i bio🔹 @tinalykkegaard #chrichridk

chrichridk
Har du husket at deltage i konkurrencen om billetter til Chris Brown-koncerten? 💕🙋 🔹Link i bio🔹#chrichridk

chrichridk
😵😵😵 Har du nogen idé om, hvor meget det forringer dit sexliv, hvis du faker en orgasme? 😵😵😵 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
😍 Kender du til taskebrandet "Coach"? Vi er faldet pladask for det amerikanske mærke 😍 Læs mere om mærket og se, om ikke også du bliver lige så forelskede, som vi er! 🙏 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Sommer er lig med sommerlige håropsætninger! 😍 Vi guider dig på sitet N U ! 🙏 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Husk, at det er om en lille halv time at du kan se HELE videoen til @szhirleys nye single "Splittet" 💕 Vi er SÅ spændte! 😀😀😀😀 🔹Link i bio🔹 #chrichridk #splittet

chrichridk
👠 Vi starter dagen på Israels Plads, hvor vi er klar til besøg 🙋 Vi sælger nemlig ud af vores garderober, så kom og sig hej og gør et godt køb👗💄 Vi står her fra 10-16 💋 Ses vi? #chrichridk #CPHSB #Tradono

chrichridk
Dagens undskyldning 👆 🙈😂🙈😂 #chrichridk #sunday

chrichridk
Doppelbanger, Hotline Bling, Postboned...... Er du helt up to date med 2016's sexslang?? 😆 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Vi er helt skudt i vinduetrenden! Se, hvordan du kan indrette dig på charmerende vis med vinduer ☺️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Forkæl din søde tand med denne forårskage og støt samtidig op om en god sag! 🙏 Skal du bage i eftermiddag? ❤️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Får du nok søvn? 💤 Hvis ikke, vil du med garanti få en ekstra time på øjet fremover, når du har læst dette 😳😳 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Det sporty look er det nye sort, og H2O har netop lanceret deres første fashion kollektion! 😍😍 Se alle billederne via link i bio 🙋 #chrichridk

chrichridk
Vidste du, at hudkræft kan kureres i 90% af tilfældene, hvis blot det opdages i tide? Sørg derfor for at beskytte dig selv med en høj solfaktor og tag ingen chancer! ☀️ @larocheposaynordic #saveyourskin #sponsoreret #chrichridk

chrichridk
🚨SNACK-ALERT🚨 😻😻😻 #chrichridk #fredagssnack

chrichridk
🍸🍸 Vi har brugt dagen på 3 Days of Design, hvor vi har kigget på smukke nyheder, drukket champagne og spist masser af kage 🍰🌸 Tak for en dejlig dag! 🙋#chrichridk #3daysofdesign

chrichridk
Hvad enten du bor i København, Århus eller Odense, guider vi dig til, hvad du skal bruge weekenden på ☺️☀️ - og så krydser vi fingre for godt vejr! 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

nicciwelshacademy
Today the students are also creating looks inspired by a beauty photoshoot that @nicciwelsh created💕 How cool is that? #nicciweshacademy #nicciwelsh #makeupskole #beauty #photoshoot #colours #chrichridk

chrichridk
Vi har i dag været til pressemøde i forbindelse med Top Model Curves! 💕 I kan godt glæde jer, dejlige damer 💕 #chrichridk #kvinderkommeriallestørrelser

chrichridk
Kvadratisk, praktisk og god opsummerer fredagens kage 😋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Cointreau Fizz er det ULTIMATIVE alternativ til vores elskede gin&tonic's, og så er den både elegant og sofistikeret ligesom de 'parisiennes' vi alle drømmer om at være 💁💕 🔹Link i bio🔹 @cointreau_officiel @cointreau @perrier #cointreaufizz#cointreaudk#chrichridk

suitfood.dk
Skal du grille i aften? Så er der en idé til grillet spidskål på bloggen ☀️ #grilletspidskål #grilldinegrøntsager #spidskål #grill #grillaften #grøntsager #kål #summer #sommer #grillaften #tasty #healthy #healthyfood #chrichridk #chrichrifood #food #mad #grillmad #foodie #colourful #suitfood #dansksommer #dkblogs find opskriften på www.suitfood.dk

chrichridk
Psssst.... Få et eksklusivt sneak peak på vidunderlige @szhirleys nye single "Splittet" 🎤 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#sneakpeak

chrichridk
Er du i tvivl om, hvorvidt dit crush er lige så meget "into" dig, som du er "into" ham? 🤔 Vi har 8 tegn, som kan gøre dig klogere 💕 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
😂 Det er lille fredag, ladies! Bare én dag mere til weekend 🙋💗 #yay #onedaytogo #chrichridk #happythursdaynight

lifeby_baarsoe_
BØF SALAT ALA CHRI CHRI | skønne @chrichridk er inspirationen bag aftenens middag. Den står på bøfsalat med parmesan/peberrodsdressing og lækkert brød #chrichridk #bøfsalat #sundmad #sommermad #mandengrillerbøffen

chrichridk
Det er ikke altid, at din fyr er lige så begejstret for pastelfarver og nipsting, som du er! 🙄 Vi har derfor fundet 4 måder frem, hvorpå du kan snige dine feminine fund ind i boligen 🙊🙋💗 🔹 Link i bio 🔹 #girly #interior #howtotrickhim #chrichridk

chrichridk
Vi er vilde med den sarte, babyblå farve til sommer! 💙💙 Vi har fundet 7 items frem til dig, som alle koster under 600kr. Hvilken farve crusher du på til sommer? 💋 🔹 Link i bio 🔹 #shopping #fashion #chrichridk

chrichridk
❤️❤️ Vi ved alle sammen, hvor nemt det er at holde forelskelse ved lige på rejsen, eller når kontoen er på sit højeste og kun fantasien sætter grænser. Men vi har fundet 25 søde og billige idéer, som du kan lave med din kæreste, når økonomien er presset! 💑 🔹 Link i bio 🔹 #todo #love #nomoneyinthebank #chrichridk

chrichridk
Vi starter morgenen ud med det helt store photoshoot 📸 Glæd jer til lækkerier på sitet! 🍸🍸 @cointreau_officiel @perrier #cointreaufizz #cointreudk #cointreu #sponsoreret #chrichridk

chrichridk
Var det noget med en rigtig nem og lækker sommermad på sådan en grå torsdag? 💋🍴 Vi giver dig lidt inspiration til weekenden! 🙋 🔹 Link i bio 🔹 #foodporn #foodlovers #morefoodplease #chrichridk

chrichridk
🍸🍸 Kunne du tænke dig at lære at nyde smagen af snaps og få nye idéer på drinkskortet til weekenden? På redaktionen har vi lært det. 🙋😍 Nu er det din tur 💋 🔹 Link i bio 🔹 #minbasis #aalborgbasis #sponsoreret #chrichridk @aalborgbasis

chrichridk
Sexolog og parterapeut @amandalagoni hjælper dig lige nu med at besvare alle de tanker omkring dit sexliv, som du måske går rundt med i din graviditet! 💗💑👶🏻 🔹 Link i bio 🔹 #sexornot #preggolife #sextalk #babytalk #chrichridk
ChriChri.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere