[single_post_category_name]

Far til Fire Piger: Om kærlighed

Denne artikel er oprindeligt bragt i ChriChri Magasinet ‘The love issue’. Du kan blive abonnent her.

Kan man elske fem personer lige højt? Og er det den samme kærlighed, man føler til dem alle fem? Allan Stage har fem skønne piger i sit liv, og han elsker dem alle. Men selvom kærligheden på mange måder er ens, er der også tydelige forskelle.

LÆS OGSÅ: Far til Fire Piger: Hvor blev tiden lige af?

Jeg havde et rart og ukompliceret forhold til mine egne forældre. Vi kastede ikke om os med ”jeg elsker dig”, men vi vidste, hvor vi havde hinanden. Og jeg er sikker på, at de elskede mig dybt. Helt til de ikke var her mere. Nu har jeg så fire dejlige døtre og en lige så dejlig hustru. Og det er en lige så ukompliceret kærlighed. Dog til tider forskellig kærlighed.

Min hustru er fantastisk. Hun viser mig hver dag, at hun elsker mig. Og er fuld af kærlighed – hvilket jeg er enormt taknemmelig for. Hun er på mange områder bedre til at give mig kærlighed, end jeg er retur. Ikke fordi jeg ikke elsker hende lige så højt – eller har mindre kærlighed til hende. Jeg viser det bare ikke helt så tit.

Døtrene er på mange måder ens med deres kærlighed og den måde, de viser den på. For vi siger faktisk hver dag, at vi elsker hinanden. Ikke på den der amerikanske soap-opera-måde. Men den der ”du skal vide, at jeg elsker dig! For det gør jeg”-måde… Det kommer tit til udtryk i enorme krammere. Hygge og puttetid på sofaen, eller når jeg læser godnathistorie om aftenen. Det kan komme til udtryk i, at jeg vågner ved et kys på kinden og små nuttede buttede hænder, der nusser mig på den anden kind, imens en lille kær stemme siger: ”Godmorgen, far”. Det kan komme til udtryk i, at en lille eller stor hånd tager min, når vi går på gaden. Sådan en ”Hej far”-kærlighed, som jeg er vild med – og håber, aldrig løber ud?

Børns kærlighed til en – og retur – er mega svær at forestille sig, indtil man selv oplever den. Den kærlighed, man mærker, fra det øjeblik man hilser på sit barn allerførste gang. Den kærlighed, man bare med et har. Den kærlighed, man faktisk var lidt nervøs for, om der var nok af til at dele imellem hustruen og barnet. Men også den kærlighed, man som sagt aldrig vidste, man indeholdt. Jeg var i hvert fald i tvivl, om jeg kunne indeholde så meget eller nok kærlighed til alle i min familie. Kunne jeg elske alle mine døtre lige meget?

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: 20 tegn på at du er far til et barn på halvandet år

Og ja, det er nok det spørgsmål, jeg får stillet alleroftest om kærligheden. ”Elsker man alle sine børn lige højt?”. Øeh, ja sgu da! Jeg har forskellige connections med mine døtre. Forskellige ting, hvor vi finder hinanden helt. Men kærligheden, den er ens til alle 4. Kærligheden til hver og en af de skønne 4 døtre er lige høj! Altid. Også selvom de er irriterende – og det er de absolut en gang imellem!

Jeg tænker tit over, hvordan kærligheden kan komme til udtryk i andre hjem. Er andre også lige så heldige som mig? Er andre måske bedre til at vise kærlighed end mig? En ting er absolut vigtig for mig at slå fast. Jeg kunne ikke være gladere for at være endt i den her smukke familie. Fyldt med kærlighed!

Foto: Privat

Kunne du lide artiklen, og vil du læse flere som denne, kan du blive abonnent på ChriChri Magasinet lige her.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide