Rikke May: Sådan bliver du den bedste gæst

Rikke May: Sådan bliver du den bedste gæst
Facts

Rikke May

Rikke May er 35 år, og bor i Singapore med sin kæreste
og 9-årig datter. Til dagligt er hun hjemmegående husmor og blogger.

Læs mere om Rikke på hendes blog: Theinsider.dk

Hjælp hvor du kan
Når du besøger venner, så rejser du på en anden måde, og det er et valg, du selv har taget. Du kan ikke sove til langt op på dagen, og bare slentre ned til poolen, og forvente at alt bliver ordnet for dig. Sørg selv for din morgenmad, sørg selv for at skaffe frokost, forvent ikke at aftensmaden bare står på bordet kl 18.00 – tag et aktivt ansvar, når du er ‘husgæst’. Vær en god gæst over for dine venner. Din opførsel afhænger af, om du bliver inviteret igen. Hudløst ærligt. Er du en dårlig gæst, skal du altså ikke regne med, at der ligger en invitation igen. Vær den gæst, som du selv ønsker, at andre skal være i dit hjem. De er sikkert pressede på familiefronten, når de ikke har nogen tæt på sig, hvor de bor, og hvis de har børn, så kan du evt. tilbyde at passe børnene en aften, så de kan gå ud og være kærester. Giv dem lidt frihed, det koster ingenting, men betyder så meget.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om at bo i Singapore

Mad i køleskabet mm.
Igen, det er en kæmpe udgift at have gæster, det ved jeg noget om. Jeg bor i et land, hvor broccoli kan koste 80 kroner, så at brødføde flere fuglemunde, kan økonomisk være en kæmpe udfordring. Min ene veninde er mega sej, når hun har gæster, så gemmer hun alle kvitteringer, og så bliver det hele delt ud i, hvor mange gæster, man er, og det er stadig skidebilligt for gæsterne at ‘leve’. Jeg har aldrig selv gjort det, men det kunne være en måde at gøre det på. For vi lever i ét af verdens dyreste lande, og jeg kan også godt få det skidt over, at min kæreste skal finansiere mine gæster. Her skal han klart bestikkes med vin, det ville være det klogeste kneb fra deres side af. Siger det bare 😉

Spiser du noget op, så fyld det op igen, du ved, hvor supermarkedet er. Har du specielle madkrav, så forvent ikke, at de bliver mødt af dine værter, dem må du selv sørge for. Så spiser du græsk yoghurt i stedet for det frugtyoghurt med masser af sukker i, der står i køleskabet, så køb det selv. Er du mere til Heineken end Tiger, så køb det selv. Er mælken sødmælk og ikke skinny, så køb det selv. Er der ikke Nutella i skabet, så køb det selv (det sker dog aldrig, vi har altid Nutella på lager). Før du kommer, kan du altid spørge, om der er en website, hvor du kan handle ind for at imødekomme dine madønsker. Vi har f.eks. noget der hedder Redmart, og der kan man købe alt, hvad hjertet begærer, og så bliver det leveret lige til døren. 

LÆS OGSÅ: Tænk & tal med hjertet

Ryd op efter dig selv
Det her er en af de vigtige. Du er ikke hjemme i din ‘jordhule’, du lever i andres hus. Sørg for at ryd op efter dig selv. Red din seng. Sørg for at pakke din kuffert ud, hvis der er plads til det, eller ryd den væk, så det ikke ligger og flyder. Spred ikke dine ting over hele lejligheden/huset, for det generer dine værter. Du lever i deres ‘liv’ for en kort stund, men prøv at være respektable omkring deres hjem. Fyld så lidt som muligt. Skal du bruge én slags håndklæder, når du går til poolen, så tager du selvfølgelig de grå og ikke de hvide med derned. Skal du slukke din aircon på dit værelset, når du forlader det, så gør du selvfølgelig det. Skal du bruge poolelevatoren, ude bagved, når du skal i poolen, så tager du selvfølgelig den, og ikke hovedelevatoren. Får du besked på at tørre dig, inden du går ind i lejligheden, så gør du selvfølgelig det. Alle de husregler der er, hvor skøre de end lyder, dem skal du følge. Deres hus, deres regler. 

Giv en middag eller en frokost
Når I er ude, er det god stil at give frokost og middag, som tak for at du måtte bo hos dem. Hvor end man vil det eller ej, så tager folk tid ud af deres kalender for at give dig muligheden for at komme på besøg, så er det mega god stil at vise sin taknemlighed. Der er jo ingen, der siger, at det skal være på MASH.

LÆS VIDERE

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være