[single_post_category_name]

Rikke May: Sådan bliver du den bedste gæst

Rikke May: Sådan bliver du den bedste gæst

Forventninger til hinanden
Jeg tror, at det er vigtigt, at man afstemmer forventninger, inden man aftaler et besøg. For forventer DU, at din vært skal være din tourguide hele tiden, hele dagen, så kan det godt være, at det lige skal afstemmes. Når man har boet et sted i lang tid, så har de nok set alle de seværdigheder, man kan se, og det kan du nok gange med 10. Det er ekstra hårdt at have én gæst, for så er man mere på som vært, og føler et større ansvar for, at de er underholdt. Tit har mine veninder haft arbejde med, så har de kunne sidde med det, mens jeg har været på Bellas skole til et arrangement, været ude og handle, til lægen etc. hvad livets udfordringer for dagen nu må bringe.

Du skal være villig til at lave noget research selv – være villig til at tage ud og se byen på egen hånd – find ud af hvordan det offentlige system virker, eller restauranten du gerne vil spise på.. Vær forberedt og gør en indsats for, at du kan få dagen til at gå, selv hvis det ikke lige passer ind i planerne for din vært at tage med dig rundt. 

LÆS OGSÅ: Rikke May: Hængepatter, strækmærker & alt det vi ikke snakker om! 

Når man rejser med små børn
Mange har jo små børn, og det er super nuttet, og alle elsker jo børn. Men her er det vigtigt, at man er 100 % realistisk overfor sig selv og sine venner. Hvis jeres venner har børn, hvor stor en aldersforskel er der på alle børnene. Er jeres venner stadig vant til natteroderi, eller er de for længst over det stadie, så skal man måske ikke campe hos dem særlig længe, og måske slet ikke. Måske er det bedre, at man finder sig en service lejlighed i nærheden, og så bare kommer på besøg. For det kan godt være rigtig hårdt at have små børn i hjemmet, hvis man ikke selv har børn eller de andres ikke små mere. 

Sørg for at være en god gæst her også, lad ikke dine børn splitte hele hjemme af, sæt grænser for dem, da de ikke er hjemme hos dem selv, hvor jeres egne regler gælder. Det er ikke sikkert jeres værter ønsker en leverpostejmad i deres nye hvide Bo Concept sofa, som de lige har købt, fordi deres børn nu er pre-teens og de nu endelig kan få den sofa, de har drømt om, siden de blev forældre. Vær opmærksom på, at dine regler måske ikke er lige så fantastiske, som du selv synes. Alle opdrager forskelligt, og heldigvis for det – så her kan du ikke tillade dig at blive fornærmet, hvis de andre retter på dit barn. Det er deres hjem, og deres regler, der gælder, det var dét, du sagde JA til, da du selv valgte en ferie, hvor DU besøger ‘DERES verden’. Her har du desværre mistet retten til at trumfe dem igennem. 

Men til gengæld har værter så også det ansvar at være 100% ærlige. De skal være ærlige omkring deres regler, og ikke sige det modsatte af, hvad de oprigtigt mener. Så hvis du spørger, om du skal hjælpe med aftensmaden, og de siger ‘nej tak den klarer jeg’, så skal det være dét, de mener. For det er ikke fair overfor gæsten, hvis værten så går i seng om aftenen, og er fornærmet, så kan det ikke være på din ‘kappe’. Spørger du, om du skal handle ind, og du får svaret igen, ‘nej det er fint, den klarer jeg’, så har du spurgt pænt, og fået et svar, som man kun kan håbe på, er gældende. 

LÆS OGSÅ: Rikke May: Ensomhed. Kasseret glimmer & frækt undertøj!

Så man skal gøre op med sig selv, når man besøger venner, hvad det er for en slags ferie, man gerne vil på, for der er en forventning til én på en helt anden måde. Det er bare pludseligt andres spilleregler, der gælder. Så hvis du har overskud til at være på, på den måde det kræver, så er det jo også en sindssyg hyggelig måde at rejse på, da man får oplevet en meget mere lokal livsstil og levemåde.

Så håber jeg efter denne guide, at du stadig er venner med dine venner, når jeres ferie er ovre, for husk lige, at så opladet, som du kan være efter din ferie – lige så brændte i begge ender kan dine værter risikere at være. Det kan faktisk være, at de trænger til ferie efter din ferie, er din dør så åben?  😉

God rejse, og husk de gyldne regler.

XX

R

LÆS FORRIGE

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide