Klummer

Rikke May: Sådan bliver du den bedste gæst

Rikke May: Sådan bliver du den bedste gæst
Facts

Rikke May

Rikke May er 35 år, og bor i Singapore med sin kæreste
og 9-årig datter. Til dagligt er hun hjemmegående husmor og blogger.

Læs mere om Rikke på hendes blog: Theinsider.dk

Denne guide kan for nogle virke meget hård, men det er en ærlig guide til, hvordan DU bliver den bedste gæst, når du besøger venner, der bor i udlandet – eller bare generelt. Der er to slags ferier. Ferier, hvor du besøger venner, der har et hus i Frankrig, men ikke bor der fast – eller venner, du besøger, der bor i udlandet, og som har deres hverdag der. Hvis det er venner, der har et sommerhus, så er alle på ferie, og alle slapper lidt mere af, og er i samme båd, og der er man lidt mere på samme side – men er det venner, der bor i udlandet, og man faktisk ‘forstyrrer’ deres hverdag, så er der helt andre spilleregler for den tur. 

LÆS OGSÅ: Hvor blev tiden af?

Lad os starte med grænsen for, hvor lang tid du kan bo hos nogle
Det er jo ikke et spørgsmål om, at man ikke elsker hinanden som venner, det er mere et spørgsmål om, hvorvidt man skal blive ved med at elske hinanden som venner, for der er gruelige eksempler på venskaber, der er gået i stykker, når man har rejst sammen, eller besøgt hinanden. Når man besøger venner, der bor et andet sted, så skal man være realistisk og vide, at de har en hverdag, de har ting de skal, om det er arbejde, børn der skal passes eller andre gøremål de skal klare, så lige gyldigt hvor stille en mus man leger, så er det et brud i den hverdag, som man selv har hjemme i danmark – og man skal vende den om, og kigge sig selv i spejlet. Hvor længe ville man selv kunne holde ud, at man havde gæster? 

Min guide til det er: bliv der ikke mere end 3 nætter – max 4, og rejs så et andet sted hen. Måske kan man rejse med sine venner, men giv dem lige en chance for også at være på ferie. Hvis man er i Asien kunne dette være Bali. Bliv der en uges tid, og så kan man altid snuppe en overnatning eller 2 på vejen tilbage. Det er der mange af vores venner, der gør.  

Gaver til værterne
Når folk bor ude, så savner man altid noget. Om det er leverpostej, lakridser, makrel, en hårshampoo, spegepølse eller et bestemt mærke af bind, bland selv slik. You name it. Lav en liste over de ting, du ved, de elsker, og køb alt det, du kan have med i kufferten. Det er mine veninder altid søde til at gøre, og jeg elsker, når de kommer og har tænkt på mig. Det får mig til at føle mig speciel og værdsat. Min kæreste er ligeglad med bland-selv og pølse, hans krav til husgæster er, at de alle skal have 2 flasker vin med hver, for det er grænsen, når man rejser til Singapore, og vin her er så djævels dyrt. Og med det sagt, så er det altså ikke 2 flasker, som gæsterne skal forvente at drikke, det er 2 flasker hver, som er en gestus for husly. Køb hellere for meget end for lidt, ingen gider at være en fedtsyl, og ingen gider at have en fedtsyl på besøg. Vi kan lige så godt kalde en spade for en spade.

LÆS OGSÅ: Skønhed: Når man endelig har fundet roen

Du skal ikke rejse, hvis du ikke har pengene til at bo på hotel
Jeg plejer at have en tommelfingerregel, der hedder, at hvis du ikke har råd til at bo på hotel i den by, du besøger, så skal du ikke rejse, og ej hellere besøge dine venner. For når man besøger folk, så er man jo en ‘udgift’ for værtsparret.. Om det er mad, drikkelse, aircondition, vand, varme etc. Det kan ikke undgåes, når der flytter et menneske mere ind i huset. Sørg for at dække så mange udgifter, du kan. Du skal ikke have en indstilling til, at du kan spare penge ved at bo ved dine venner, det er en meget forkert opfattelse af en ferie, og faktisk en meget skidt holdning. Hvorfor skal din ferie være en udgift for dine venner, og ikke dig? Vi har nogle venner, der havde hævet 5.000 kr til os som madpenge, da de kom 4 mennesker. Det glemmer jeg aldrig, det var simpelthen så sødt af dem. Det var alt, alt, alt for meget, da de også havde sindssygt dyre vine med, plus en kuffert fyldt med alt, hvad de vidste, vi elskede. Gæster sendt fra himlen.

LÆS VIDERE

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *