[single_post_category_name]

Klumme: Om at være Superfit mom

Crossfit Moms er lokaliseret i 5 af Crossfit Copenhagens Centre og er struktureret på den måde, at det er et fast træner team, som har Moms holdene. Oftest er det de sammen moms og babyer, som kommer på det enkelte hold, og derved skaber man hurtigt et lille hyggeligt træningsfællesskab. Alle timerne starter med en kort introduktion til, hvem man er, hvad ens baby hedder, hvor gammel babyen er, og hvor længe man har dyrket Crossfit. Så allerede inden timen er startet, er man kommet lidt ind under huden på hinanden. Et stort blødt tæppe foldes ud på gulvet og her ligger de babyer som er vågne, mens resten er placeret med alarmer lige udenfor døren. Træneren gennemgår dagens program og så står den kommende halvanden time på opvarmning med udstrækning, en session styrketræning, et længere varende cardiointerval og afslutningsvis ofte coretræning. Hver eneste Crossfit time er forskellig men de tre vigtigste pointer er:

1. ALLE kan være med! Crossfit er ikke tung styrketræning, som gør kroppen maskulin. Crossfit er en kombination af styrketræning som toner kroppen og cardiotræning, som sørger for, at alle de overflødige graviditetskilo rasler af.

2. I den halvanden time du er til Crossfit, forsøger træneren efter bedste evne dels at presse dig fysisk, men ligeledes at underholde og stimulere din baby, så du får ro til din træning. Børn er forskellige og selvfølgelig har nogen mere brug for deres mor end andre, men trænerne forsøger i hvert fald så godt de kan at aflaste dig, lege med dit barn, stimulere det og give dig plads til at træne.

3. Crossfit er et træningsfællesskab, som for mig personligt blev min mødregruppe. Hos Crossfit Moms mødte jeg nogle piger, som alle havde det tilfælles, at vi elskede vores babyer og elskede at træne. Vi skabte et fantastisk træningsfællesskab og endte med at være den samme gruppe, som kom til de samme træninger med den samme momstræner, Jeanette. Selvom vi havde meget tilfælles og tonerne gik højt, var der respekt og målrettethed omkring træningen og bagefter blev vi og ammede og gav vores babyer mad, mens snakken fortsatte.

Nogle gange kan det virke fuldstændig uoverskueligt at komme ud af døren med en lille baby. Tro mig jeg har været der, og opgaven bliver ikke mindre overskuelig med tvillinger. Man har ikke sovet hele natten, kroppen føles tung og slasket og man er nervøs for om baby vågner på det forkerte tidspunkt, og vil have mad midt i træningen. Men fysisk aktivitet, socialt samvær og stimulation af din baby giver overskud og netop på disse timer er der plads til alle dine bekymringer. Timen er forlænget med en halv time grundet disse udfordringer og derudover skal du huske, at du er omgivet af kvinder, som er vant til babyer, en træner som er der for at hjælpe og et træningsprogram, hvor selv den søvnløse kan være med – alle på deres niveau.

LÆS OGSÅ: 3 gode råd til hvordan du holder din nye livsstil

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide