Klummer

Klumme: Om at være Superfit mom 

Klumme: Om at være Superfit mom 
Facts


Sarah er 35 år og forsker til daglig i træning og cancer på Rigshospitalet. Derudover dyrker hun triatlon IRONMAN, er gift og blev for 10 måneder siden mor til tvillingerne, Tristan og Victor efter et længere fertilitetsforløb. En kæmpe omvæltning i en tilværelse præget af karriere, elitesport og masser af ego-tid!

Kender du det? Under din graviditet har du fortrængt din dårlige samvittighed og fundet undskyldninger for, hvorfor du gerne må hyggesnacke og sofahygge lidt ekstra med veninderne. Slankekuren og løbeturene er blevet lagt på hylden og langsomt begynder kiloene at sætte sig på sidebenene. I starten kæmper du lidt med drømmen om at være superfit gravid, men efterhånden som du kommer hen i graviditeten, begynder du at anerkende de høje tal på vægten og retfærdiggør dem som en ”normal” graviditet. ”Baby skal jo have noget at leve af”, og det eneste som hjælper mod trætheden og kvalmen, er flødeis og inaktivitet.

Da badevægten rammer de 90 kg og der stadig er 2 måneder tilbage af graviditeten, begynder det at gå op for dig at størstedelen af fedtet på sidebenene, ikke er graviditetsbetinget. Men nu er det for sent, overbeviser du i hvert fald dig selv om – og fortsætter sofastilen.

LÆS OGSÅ: Klumme: Om at bevare styrken og håbet under fertilitetsbehandling

Efter baby har meldt sin ankomst og fødslen er kommet lidt på afstand, opdager du, at graviditetskiloene endnu ikke har forladt dit korpus..!! Ifølge alle de kendte mummy bloggere, skulle amning, gåture med barnevognen og den nye rolle som mor være slankekur nok i sig selv, men intet  virker – graviditetskiloene har bosat på din krop og derudover kæmper du med manglende overskud, søvn og alt for meget kold kaffe.

Men hvordan kombinerer man det at være en god mor med en superfit krop, sundhed, mere overskud og socialt samvær med veninderne? Crossfit Moms i CrossFit Copenhagen var min personlige redning. Og nej, dette er ikke en reklame for et lokalt træningstilbud eller en provi- sionslønnet aftale under bordet. Det er mest af alt et ønske om at give en helt fantastisk træningsmulighed videre til alle kommende mødre. Og ja, det kan være helt uoverskueligt bare at komme ud af døren med en lille baby! Og samtidig utrolig skræmmende og angst- provokerende, for hvad er egentlig det der crossfit? For mange, herunder mig selv, står crossfit som en hardcore vægtløftningssport, hvor der handler om at løfte så tungt som muligt samtidig med, at man bliver en lille firkantet muskuløs figur.

Det var derfor en meget skeptisk pige, som blev lokket med til en prøvetime i det lokale crossfit-center ”Klubben”. Normalt var jeg vant til at være med forrest konditionsmæssigt, men pludselig befandt jeg mig i et træningsfællesskab og med nogle træningsformer, som jeg aldrig tidligere havde stiftet bekendtskab med. Burpee, boxjump, squat, wallball.. Ord som skræmte mig, dels fordi jeg var bange for, at jeg ikke havde konditionen og teknikken til at følge med de andre og dels bekymrede det mig, hvordan mine tvillinger ville reagerer på omgivelserne. Men Crossfit Moms blev en kæmpe succes!

LÆS VIDERE

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *