Klumme: Kejsersnit og tvillingefødsel – to skræmmende ord..

Facts


Sarah er 35 år og forsker til daglig i træning og cancer på Rigshospitalet. Derudover dyrker hun triatlon IRONMAN, er gift og blev for 10 måneder siden mor til tvillingerne, Tristan og Victor efter et længere fertilitetsforløb. En kæmpe omvæltning i en tilværelse præget af karriere, elitesport og masser af ego-tid!

Jeg besluttede mig for at være åben omkring mine tanker, og hvor bange jeg i virkeligheden var, hvilket gav kirurgen og anæstesipersonalet en reel mulighed for at være den støttende fagperson, jeg havde brug for. Efter adskillige kirurgiske prik i huden, måtte jeg erkende, at bedøvelsen virkede og samtidig have tiltro til, at jeg var i de bedste hænder – og det var jeg. Anæstesisygeplejersken støttede mig gennem den indledende fase og pludselig, uden den mindste smerte, kunne jeg høre et barneskrig bag afdækningen. Lille Victor var kommet til verdenen og tårerne trillede ned af mine lykkelige kinder.

LÆS OGSÅ: Klumme: Om at bevare styrken og håbet under fertilitetsbehandling 

Efter et tilsyn hos børnelægen i forrummet, fik min mand lov til at holde vores lille nyfødte dreng. En stolt far bøjede sig ned til mig med vores lille vidunder, mens kirurgen arbejdede for at skabe plads til at tvilling B, Tristan, kunne komme til verdenen. Noget rumsterer inde i dig og du kan mærke, at de skubber lidt rundt i maven, men smerten mærker du aldrig og alle bekymringer forsvinder, så snart du hører det lille nyfødte skrig. Tristan kom til verdenen i kejserhinden – liggende på min mave i de hinden, som omgiver ham inden i maven og derfor ikke bevidst om, at han var kommet til verdenen.

Det var først da kirurgen brød hinderne, at den lille dreng begyndte at trække vejret og give lyd fra sig. Efter et kærligt tjek hos børnelægen, fik jeg de to små drenge op på brystet, mens kirurgen syede mig sammen forneden. Endnu en smertefri procedure, som samtidig forsvandt i et enestående øjeblik med mine tre drenge knugende tæt ind til mig.For mig var fødslen en utrolig livbekræftende og smuk oplevelse, fordi det skete under så rolige og kontrollerede forhold.

Tiden efter bliver udfordrende nok i sig selv – mest af alt fordi en helt ny og ukendt verden venter og man bruger ubeskrivelig mange kræfter på den nye rolle som forældre. To små væsner er pludselig afhængige af din kærlighed, tilstedeværelse og omsorg, men selvom det til tider kan føles fuldstændig uoverskueligt, så kommer man igennem. Min mand og jeg levede på filosofien om en dag ad gangen – en time ad gangen. En masse forberedelse i hjemme og en masse mentale tanker, men da drengene første meldte deres ankomst, tog vi en dag ad gangen – en time ad gangen – og huskede at støtte hinanden, hjælpe hinanden og rose hinanden for de fantastiske forældre vi var.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og