Klummer

Rikke May: Sol, sommer & planlagt optimisme

Rikke May: Sol

Sommeren nærmer sig her i Singapore, og det kan man mærke på flere måder. Byen tømmes ud for alle expats, der skal hjem og holde sommerferie i de respektive lande, de kommer fra, og varmen gør, at folk stikker af til lidt koldere himmelstrøg. Jeg selv er ved at være godt træt af de grader vi er på nu, og en fugtighed der føles som 100%. Der er ‘fugt i fundamentet, som vi siger’ 😉 

LÆS OGSÅ: 4 lækre solbriller, der får solen til at skinne

Selvom min sommer kommer til at se helt anderledes ud, end jeg regnede med. Planen var at tage til Faaborg og se min fars nye hjem, og få catchet up på de sidste par år, hvor vi har boet væk fra hinanden. Men det var faktisk meget typisk min far, han havde altid en overraskelse oppe i ærmet og tydeligvis andre planer. Noget af et afsluttende ‘cirkusnummer’ – og nu er han et sted, hvor jeg ikke får mulighed for at se ham foreløbigt. Håber jeg da ikke på. Min fars død i en alder af 55 år, det har virkelig ændret mig fundamentalt, og jeg kan ikke gennemskue om det er en permanent følelse, og det her nu bare er ‘ a new kinda normal’!! Bliver jeg nogensinde mig selv igen? Kommer jeg nogensinde til at trække vejret helt ned i maven, der hvor de ‘onde sommerfugle’ ikke sidder?

Tiden må vise det, for lige nu overlever jeg kun på overfladisk vejrtrækning, for mærker jeg for meget efter, så ved jeg bare, den rammer mig hårdt. Jeg har været rigtig sur på min far, eller det vil sige, jeg har været igennem hele følelsesregistret. Lige nu er jeg ingenting, andet end bare et såret barn, der har mistet sin farmand. Men jeg har været rigtig vred på ham, fordi jeg følte han havde taget en del med af mig, en del der gjorde, at jeg aldrig ville blive glad igen. Men så vendte jeg det om, og så det på den her måde. Den plads som min far har haft i mit hjerte, da han levede, den plads er han jo blevet nødt til at tage med sig, for han kan ‘overleve’ dér, hvor han er, og så fandt jeg roen igen. Jeg forenede mig med det stykke, jeg følte, jeg manglede, der stod jo alligevel hans navn på det, og det var også helt okay, han beholdt det. 

LÆS OGSÅ: Lange, farverige kjoler til sommeren

Jeg har besluttet mig for, at min fars død ikke må ødelægge mit liv, min lykke og min familie, for det ved jeg, at han var blevet tosset over. Så derfor har jeg planer om at have den bedste sommer, når jeg rammer Danmark. Jeg vil hellere grine, mens jeg græder, end bryde sammen og ikke være i stand til at nyde, hvad livet har af muligheder for mig. Jeg ved, at det måske lyder helt skørt, men det er min livsplan, jeg har lagt for mig selv, og selvom jeg tager en dag af gangen, så er det til tider meget godt at have en plan. 

LÆS VIDERE

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *