Derfor skal din mand da også på barsel!

Facts


Anne Sophie Sehested Münster er 34 år og mor til to børn. Til trods for, at hun nød at gå til rytmik, salmesang og babysvømning under sine to barsler, kunne hun alligevel mærke, at hun manglede noget. Noget faglig input og inspiration samt faglige sparringspartnere. Anne Sophie Sehested Münster valgte derfor at tage sagen i egen hånd og grundlagde Inspired Beyond Babies. Et barselsnetværk, der har vokset sig så stort, at konceptet nu tilbydes som personalegode til virksomheder.

Hvis du er på vej på barsel – eller måske lige har født, drøfter I måske nu om, hvem der tager barsel hvornår. Og hvis du spørger mig, skal du skubbe så meget barsel som muligt i retning af din partner, for der ligger simpelthen så mange potentialer i at sende flere fædre på barsel – både for jer som familie og for samfundet generelt, som jo også vil komme jer til gode i sidste ende.

LÆS OGSÅ: Sæt barsel på dit CV – den er det bedste kursus, du nogensinde vil få

Men måske er du eller gemalen ikke helt overbevist endnu, så her får du alle argumenterne:

Tja, whats not to like? Men på trods af alle de åbenlyse fordele, og på trods af fx informationsindsatser som ligestillingsministeriets nylige Aktion Fars Orlov, så er det stadig mor, der holder langt størstedelen af orloven i de fleste familier. For der ligger oceaner af kultur og samfundsstrukturer og skubber os i retning af mor-på-barsel-far-på-arbejde, som gør, at du måske også synes, at det er mest logisk, at du tager al barslen og lader far tage på arbejde, som han plejer.

Hvis du er interesseret i at læse mere om dynamikkerne, der er i spil ift barslen, og hvorfor det er en god ide med far-barsel, er der rigtig mange, der arbejder med emnet. Bl.a.

Så næste gang, der er små vidundere på vej er snakken om far-barsel måske en drøftelse værd.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og