[single_post_category_name]

Kvinder tager ikke initiativ. Øh… hvabehar?

Jeg hører nogle gange udtalelser i stil med ’kvinder må også lære at tage initiativ’, ’vi lever ikke længere i 1800-tallet’ og ’der er ligestilling mellem kønnene, så kvinderne må også ud af busken’. Hhmm … okay!! Ja, vi er lige, men vi er ikke ens. Som regel er de sagt af mænd, som måske ikke selv gider komme ud af busken? Eller kvinder, som er i et stabilt, trygt og langvarigt parforhold og ikke rigtig har nogen føling med, hvor meget singlekvinder faktisk gør.

For i min optik tager danske singlekvinder masser af initiativ, men det skal retfærdigvis siges, at det selvfølgelig også netop er de kvinder, der kommer til mig, og som ønsker coaching omkring deres kærligheds- og datingliv. De vil virkelig gerne finde en kæreste og have et parforhold til at fungere, og de har knoklet med at få en mand til at vælge dem til og investeret tid, penge og energi på terapi, coaching og litteratur om emnet. De ligger ikke på den lade side, skulle jeg hilse og sige. De giver lang snor og tildeler mænd masser af chancer, og de vrider deres hjerne for at finde ud af, hvordan de undgår at skræmme en mand væk. Så igen … de tager masser af initiativ (og ikke mindst masser af ansvar).

Kvinder giver grønt lys

Når der alligevel kan tegne sig et misvisende billede af, at de IKKE tager initiativ, er det, fordi deres initiativ ikke bliver anerkendt som et reelt initiativ. Og det er, fordi kvinders initiativ ofte ser lidt anderledes ud end mænds. Kvinder giver med andre ord grønt lys. De viser en mand, at han er mere end velkommen til at nærme sig. Problemet opstår, når manden ikke ser denne invitation og så påstår, at kvinder ikke gør noget.

Nogle kvinder er mere direkte og utålmodige end andre, men et grønt lys kunne være et smil, et ’hej’, at indlede en samtale, langvarig øjenkontakt (den kræver mod), at swipe til højre på Tinder og at skrive den første besked. Kvinder har i øvrigt altid givet grønt lys – også i 1800-tallet. Vi var heller ikke dengang passive. Vi kvinder inviterer altså mændene til at tage det efterfølgende initiativ (som nogle mænd så ser som det første initiativ). Så når vi har fx har skrevet frem og tilbage gennem et stykke tid, så er det rigtigt, at vi kvinder da godt kan lide, at manden spørger, om vi skal mødes, men altså … vi har jo vist vores interesse ved at blive ved med at skrive, ikke?

Det er naturlig adfærd fra kvinders side at vejre stemningen og ikke bare spurte hen imod en mand. Vi er trods alt ikke jægere, men vil gerne ’kurtiseres’. Sådan ER det bare, og mon det nogensinde ændrer sig? Jeg tror det ikke. Men hvis manden har afvisninger med i bagagen og måske er usikker på sig selv, kan han faktisk godt opleve, at han ikke har mod til at gå skridtet videre. Han kan endda blive fornærmet over, at HUN ikke inviterer HAM ud, og det hele kan nærmest ende i en skyttegravskrig: Pigerne mod drengene … eller mændene mod kvinderne. Og det hele bliver enormt besværligt, og alle hader hinanden endnu mere, end de gjorde, før de havnede på Tinder og i dette syndige rod.

Den organiske og trygge proces

Men når alt kommer til alt, er selve initiativet ikke så vigtigt, for kender du det med, at du slet ikke har noget imod at tage et initiativ, hvis du føler dig tryg ved det, fordi han har vist dig, at han ønsker dit selskab? Hvis vi kan mærke, at en anden VIL os, er der ikke nogen risiko forbundet med at invitere på kaffe, eller hvad det måtte være. Men vi skal mærke denne tryghed – og det skal mænd i øvrigt også. Når begge er trygge, foregår hele processen meget mere organisk, og man tæller ikke beskeder eller timer, før man får svar eller selv svarer. Det er nemlig en adfærd, der trigges af utryghed. En sådan utryghed melder i den grad sin ankomst, når vi har fattet interesse for en, og han begynder at trække sig. Først skrev han en masse, så droslede han ned, eller først sås I hver anden dag, og så blev det til en gang om ugen osv.

Og lige netop her kan man tale om, at det sjældent hjælper at tage initiativ – hvilket mange kvinder gør, fordi de ønsker at holde fast i det, der er ved at forsvinde. Men man kan diskutere, hvor mange datingtricks der i realiteten virker, hvis udgangspunktet er, at han ikke ønsker et forhold, ikke ønsker et forhold med netop dig eller ser en anden. Så giv endelig grønt lys i starten, og stop med at ’gøre mere’, hvis han er passiv eller trækker sig. Husk: Du er ikke jæger, og mænd gider ikke jagtes. Jo, narcissister gør, men det er en helt anden snak.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide