[single_post_category_name]

Far til fire Piger: Hej far passer du på dig selv?

Denne artikel er oprindeligt bragt i ChriChri Magasinet ‘The Self-care Issue’. Du kan blive abonnent her.

Allan Stage er far til fem børn. Så der er knald på derhjemme i Stage-familien med masser af kærlighed, ballade og hverdagsliv. Men nogle gange, bare en gang i mellem, så skal man måske også huske på at tage sig tid til bare at være sig selv? Her kan du læse Allans tanker om at indse, at Allan-alene-tid ikke nødvendigvis er egoistisk, men en nødvendighed for at være den bedste FAR.

Jeg værdsætter min tid alene, nu hvor jeg har huset fuld af børn. Misforstå mig ikke, jeg elsker naturligvis mine børn (alle 5) og hustruen udover alle grænser. Men det er blevet mig klart i løbet af årene, at den der alene tid er magisk. Ligegyldigt om det er et kvarter i bilen, eller sådan rigtigt for sig selv.

Jeg rejste meget med mit arbejde tidligere og må indrømme, at jeg nød det. Alene på et hotelværelse og ens eget tempo. Jeg savnede min familie, dog var jeg nødt til at parkere denne følelse af savn, hvis jeg skulle være produktiv, effektiv og gøre mit arbejde til den standard, jeg selv ville have. Når jeg kom til hotellet, var det sådan helt zen (i en periode føltes det som at komme ”hjem” til nogle af hotellerne, så meget var jeg der). Og ro.

Nu efter et år som selvstændig fuldtidsinfluent og konsulent har jeg arbejdet meget hjemme. Og det er lige med at holde tungen i munden, være på ungerne som alle har været hjemme, MEN også at skulle arbejde med stramme deadlines og igen performe i sit arbejde. Det er lige med at kunne følge med og samtidig være til stede i hverdagen. Jeg må indrømme, at det kræver sin disciplin – af et til tider (læs for det meste) ustruktureret kreativt væsen som mig.

MIDT i alt det her i år blev det top tydeligt, at der uden tvivl er brug for også at passe på sig selv – på mig selv, og finde små øjeblikke, hvor jeg ikke bare arbejdede eller var sammen med familien. Jeg forsøger at løbe. Jeg forsøger at holde pauser i hverdagen med ting som ikke føles som arbejde. Jeg har fundet ud af, at det kan være så simpelt som at hente sine døtre på gåben. Løbe med dem i skole om morgenen (og helst liiige løbe lidt mere). Det kunne være, at man skulle booke en massagetid, starte op til reformer træningen igen og bare huske at hellige sig alene tiden. At huske at passe på sig selv.

Ingen tvivl om at en happy far giver et happy Life. Sådan er det med garanti her. Især efter mange år hvor jeg har arbejdet meget og været meget væk. Så er det klart, at luftforandringen med at være mere hjemme naturligvis er skøn men også i underskud af alenetiden. Den der selfcare tid hvor man lige trækker vejret. Hvor jeg lige trækker vejret… Der hvor jeg tanker op til at være den voksne, husbond, far, ven, det menneske jeg stræber imod at være.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide