[single_post_category_name]

Studiestartsguiden: Læsesale i København

September måned betyder, at efteråret er ved at være over os, og at mange nye studerende tager hul på deres første studieår og dermed studiestarten!

Som nyudklækket universitetsstuderende vil man hurtigt opdage, at mange timer af studielivet foregår på en læsesal. ChriChri guider dig derfor til de bedste steder at holde overspringshandlingerne tilbage – i det mindste for en stund…

LÆS OGSÅ: Studiestart er svært, hvis man er introvert

De fleste uddannelsessteder har deres egen lokale læsesal – men det betyder ikke, at du kun kan læse der. Der er et hav af lækre læsesale rundt i de danske universitetsbyer. Vi starter her med et overblik over gode læsesale i København.

 

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek

Biblioteket indeholder både loungeområder og flere mindre læsesale, som er til at overskue. Har man brug for et break i læsningen ligger Botanisk have lige ved siden af. Der er ingen kantine tilknyttet biblioteket, men i kælderen kan dog få stillet sin sukker og kaffetrangen på automater. Læsesalene bliver hurtigt fuldt optaget hen ad formiddagen, så det gælder om at møde tidligt op.

Gothersgade 140, København K
Læs mere her

 

Den Sorte Diamant

Arkitekturen er i højsæde og bygningen er storslået både ude og indefra. Udsigten er unik fra de to læsesale, Læsesal Øst og Læsesal Vest, hvor man ser udover Københavns havn.  Café Øjeblikkets kaffepriser er ikke ligefrem SU-venlige – medarbejderkantinen i Den Sorte Diamant kan derfor anbefales, hvis man trænger til at forsøde læsetilværelsen her. Derudover er der tit udstillinger, foredrag og musikalske arrangementer i Den Sorte Diamant – og man kan som studerende få ekstra billige billetter gennem bibliotekets gratis kulturnetværk ’Students Only!’.

Søren Kirkegaards Plads 1, København K
Læs mere her

 

CBS Bibliotek

På biblioteket på CBS er der indrettet læsepladser i tre etager. Hvis man ikke er CBS-studerende, må man gerne sidde i kælderen, i stuen og på 1.sal, mens faciliteterne på 2.sal er forbeholdt CBS’ere. Forholdene er lyse og moderne, og man sidder godt ved borde og stole. I eksamensperioden er der rift om pladserne, så det er en god idé at komme tidligt og stille sig i kø. Kantinen har et stort udvalg af kaffe, mad og slik. CBS ligger lige over for Frederiksberg Centret, som man kan besøge, hvis den værste eksamenssurhed skal shoppes væk.

Solbjerg Plads 3, Frederiksberg
Læs mere her 

LÆS OGSÅ: 11 fashion webshops du skal kende, hvis du vil have din studierabat

 

Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Faktultet

Der er dejligt med plads i Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, hvor der er flere læsesale, stillezoner og gruppearbejdspladser. Foran hovedindgangen er der også et hyggeligt haveareal, som dog kan være en tidsrøver på solbeskinnede dage. Kantinen har også et fint udbud af mad.

Nørre Allé 49, København N
Læs mere her

 

Det Humanistiske Fakultetsbibliotek

Biblioteket er lyst og luftig med store glaspanoramaer. Læsefaciliterne er i flere etager med siddeområder, stillezoner og mulighed for gruppearbejde. Har man brug for mere rolige læsepladser, kan man snige sig op på 4. etage i fakultetets hovedbygning, hvor der findes store og ofte ubenyttede læsesale som ligger i forbindelse med lækre loungeområder. Kantinen findes på nederste etage i fakultetets hovedbygning og er ganske lækker men også en smule dyr.

Njalsgade 112, København S
Læs mere her

 

Københavns Hovedbibliotek

På Hovedbiblioteket er der indrettet studiepladser på alle etager. Har man brug for mere ro til læsningen er 4. sal indrettet  med stilleområder. Nogle af pladserne har faktisk også en smuk og alternativ udsigt over indre bys tagrygge og Rundetårn.

Krystalgade 15, København K
Mandag-fredag fra 8-19, lørdag fra 9-16
Læs mere her

LÆS OGSÅ: 10 af sæsonens trendy rygsække til studiet

 

Studenterhuset

Ganske tæt på Hovedbiblioteket ligger Studenterhuset, som i dagstimerne primært fungerer som cafe og læsested. På første etage kan man finde både læsepladser og grupperum. Priserne i cafeen er dejligt SU-venlige. Og man kan kombinere læsningen med sociale aktiviteter, da der ofte afholdes koncerter, debatter, pub quizzes og Swing Dance i Studenterhuset.

Købmagergade 52, 1150 København K
Cafeen har åbent mandag-lørdag fra 11-24.
Læs mere her

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide