Det fulde program for dette års CPH:DOX er offentliggjort, og festivalen løber i år af stablen den 5. – 15. november. 

CPH:DOX står for Copenhagen International Documentary Film Festival som er en af de største dokumentarfilmfestival i verden. Igennem de sidste mange år har dokumentarfilmen været i rivende udvikling, og genren udvikler sig konstant. Flere danske dokumentarfilm har vundet indpas og store priser på den internationale scene. Vi på Team ChriChri kan ikke andet end at klappe i vores hænder, for vi ELSKER dokumentarfilm.

Festivalen er eftertragtet, og med et udvalg på over 200 film kan det være svært at beslutte sig, for hvad man har lyst til at se. Men der er helt sikkert noget for enhver smag.

Men CPH:DOX er meget mere end en festival, for udover en masse spændende dokumentarfilm så er der koncerter, kunstudstillinger, seminarer og ikke mindst fester.

På redaktionen glæder vi os til at deltage i CPH:DOX, og nedenfor kan vi afsløre nogle af de film som vi på ChriChri helt sikkert skal se.  
Sugar Coated
Af Michéle Hozer

Den største ændring i vores spisevaner er den ekstreme stigning i hvor meget sukker vi – ofte uden at vide det – indtager hver dag. Der er gode penge i den søde ingrediens, som gør os afhængige af næsten alt vi indtager. En rystende film om hvordan sukkerbranchen i mange år, har forsøgt at maximere den daglig dosis, som er i gang med at rydde dele af menneskeden, og som nok vil komme som et chok for de fleste. Det vil få dig til at tænke over hvad du spiser – og hvem der er herre over hvad der er i din mad. Det er aldrig behageligt at skulle se sandheden i øjnene!

Waiting for B
Af Paulo Cesar Toledo & Abigail Spindel

At vente i to måneder for at få en billet til en koncert med Beyoncé er langtid, men for fansene i den brasilianske by Sao Paulo er det den eneste løsning, hvis man vil sikre sig en god plads til superstjernenes spektakulære show. Det bliver et mødested hvor unge og forfulgte homoseksuelle endelig kan slå sig løs, da de på alle andre tidspunkter bliver mødt af diskrimination. Er I klar til at shake your booty? 

Banksy Does New York
Af Chris Mourkarbel

Den berømte og samtidig mest berygtede graffiti – kunstner Banksy sætter sine spor rundt i New Yorks gader. Banksy har formået at holde sin sande identitet for offentligheden, men sætter hver dag nogle ledetråde, for at fange newyorkernes opmærksomhed. Det bliver en jagt mod tiden, for at finde værkerne inden de igen forsvinder. I det skjulte foregår der en intern kamp med Banksy og skattejægerne over retten til kunst og ikke mindst over gaden, da det ikke er alle der bærer samme holdning omkring gadernes udsmykning. Vi ELSKER diverse udsmykninger – men spændende med en skattejagt!

The Wolfpack
Af Crystal Moselle

Hele deres barndom har de seks Angulo – brødre været indespærret i en lejlighed i New York. Deres eneste kontakt til omverdenen har foregået gennem videofilm. Som teenager genskaber drengene videofilmene i lejligheden med hjemmelavede rekvisitter og et gammelt kamera. Men en dag undslipper en af drengene. Det lyder surrealistisk – men vi er spændt på følge drengenes liv!

He named Me Malala
Af Davis Guggengeim

Et intimt portræt af Nobelpris – modtageren Malala Yousafzai, som blev angrebet og skudt af Taliban men som overlevede mirakuløst. Malala blev udpeget til at kæmpe for pigers uddannelse og leder globalt en kampagne, hvor hendes familie også er engageret i kampen for uddannelse til alle piger i hele verdenen. Hvor har vi meget RESPEKT for Malala!

Naturens Uorden
Af Christian Sønderby Jepsen

Jacob er for handicappet til at anses for at være normal, men han er stadig for normal til at acceptere at skulle anses som en handicappet. Han kaster sig ud i et teaterstykke for at forstå sin skæbne og for at udfordre sig selv. Undervejs møder han modstand, og må tvinges til at indse sine begrænsninger. Sikke en fighter!

Læs mere på CPH:DOX.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide