[single_post_category_name]

Guide: Det skal du lave med dine børn i efterårsferien

Mørket tager til, og dagene bliver kortere. Træerne er i gang med deres forvandling, og inden længe smider de deres smukke orangebrune blade. Kalenderen siger oktober, og efterårsferien er lige om hjørnet. Du har nogle dejlige fridage i sigte med dine børn, som skal nydes i fulde drag, men hvad skal de bruges til? Vi har nedenfor samlet en række tips, til hvad dig og din familie kan bruge jeres efterårsferie på.

Jylland

Meyers Måltidsfestival

Det siges at mad er en af menneskets største glæder, og det er i køkkenet der sker de største mirakler. I efterårsferien står Meyersmad for at præsentere en række alsidige madoplevelser. Madfestivalen vil foregå over 10 dage, hvor dig og din familie kan lave gode måltider og få nogle fælles madoplevelser sammen.

Hvor?

Storkøbenhavn

Hvornår?

Fra fredag den 9 oktober til søndag den 18 oktober
 

Leg Lego arkitekt

De fleste af os har nogle gode Lego barndomsminder, og i efterårsferien kan de blive større og endnu vildere. Dansk Arkitektur Center leger med legoklodser, og du er velkommen til at lege med. Du vil få din egen byggeopgave, som senere vil blive en del af resten af en fælles Legoby.

Hvor?

Dansk Arkitektur Center
Strandgade 27 B
København K.

Hvornår?

Fra lørdag den 10 oktober til søndag den 18 oktober.

Der er 3 tidsintervaller i løbet af dagen: Kl. 10 – 11.45, kl. 12 – 13.45 og kl. 14 – 15.45

Ramasjang mysteriet i DR koncerthuset

Ramasjang går atter live. I efterårsferien bliver DR Koncertsalen omdannet til en underjordisk hule med masser af musik og spændende oplevelser. Der foregår mystiske og mærkelig mysterier, som detektiven Kristian har brug for børnenes hjælp til at opklare.  

Hvor?

Koncertsalen 
Ørestads Blvd. 13
2300 København

Hvornår?

Søndag den 18 oktober kl. 10.00

Fyn

Harry Potter Festival i Odense

Harry Potter festivalen er en tilbagevende begivenhed, som byder på magiske oplevelser både for store og små. Magien spreder sig i byens gader, hvor du vil kunne opleve en ægte troldmandsstemning og få en tur i Hogwartsekspressen. 

Hvor?

Flakhaven 1
5000 Odense C

Hvornår?

fra onsdag d. 14. oktober til lørdag d. 17. Oktober

Egeskov slot

I efterårsferien slår Egeskov slot porten op for masser af sjov og leg. Riddersalen bliver omdannet til et enormt udklædningsrum med prinsessekjoler og børnerustning. Ikke at forglemme slottets legeplads med svævebane, Treetop Walking, Segwaybane og labyrinten.

Hvor?

Egeskov slot
Egeskov Gade 18
5772 Kværndrup

Hvornår?

Mandag den 12 oktober til fredag d. 16 oktober 2015

Efterår i Odense Zoo

I Odense har du også muligheden for at få nogle hyggelige dage i byens ZOO. Her kan du blandt andet være med til at lave græskar mad til dyrerne, besøge frygtens hule og tag med Halloween ekspressen.

Hvor?

Odense ZOO
Sdr. Boulevard 306
5000 Odense C 

Hvornår?

Fra fredag den 9 oktober til 18 oktober.

Jylland

One Sky One World

Hvis der er vind nok, så står Århus Drageklub i efterårsferien for dragefestival. Hvis du har en aflagt drage, så få børstet støven af og tag den med til festivalen, for der vil hele dagen blive givet gode råd til drageflyvning. I løbet af dagen vil der også foregå faldskærmsudspring – så sørg for at medbringe din modigste bamse, så den kan få en flyvetur.

Hvor?

Tangkrogen

Hvornår?

Søndag den 11 oktober kl. 11.00 – 16.00 

Leg med Kartofler på kvindemuseet

I efterårsferien byder kvindemuseet i Aarhus på stort set alt, hvad der har med kartofler at gøre. Du kan lave kartoffeltryk, løb kartoffelløb, høre kartoffelhistorier og spise kartoffelkage.

Hvor?

Kvindemuseet
Domkirkepladsen 5

Hvornår?

Fra den 12 oktober til den 16 oktober kl. 10.00 – 17.00

Dinosaur ZOO

Hvis du tør – så kan du opleve Dinosaur Zoo, som i efterårsferien gæster Aalborg. Det er en fortælling som tager både børn og voksne på en rejse for mere end 65 millioner år siden for at vise dinosaurernes liv.  

Hvor?

Europahallen i Aalborg

Hvornår?

Torsdag den 15 oktober kl. 14.30 og kl. 17.00

 

Læs også: Guide: Det skal du lave i efterårsferien

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide