[single_post_category_name]

Guide: Græskar på 5 måder i København

Jeg tager imod Halloween i København med læbestift og kysmund. Ikke så meget pga. udklædning og rædselsaspektet, men mest pga. de mange græskar, som er vidunderlig skrigorange og smager helt eventyrligt. Tivoli er det ypperste mekka for græskar i alverdens afskygninger, men hvor og hvordan skal man så spise græskar i byen? Det har jeg flere bud på;

Græskarpizza og -drinks

Neighbourhood på Istedgade er lige blevet 1 år, men for mig er den slet ikke en baby på den københavnske restaurantscene. Forvent ikke pizza på traditionel vis, men en meget tynd sprød bund (de kalder den selv ”low carb”) toppet med en masse økologisk fyld og krydderurter. Græskaret finder du på deres smagfulde ”Pumpkin Chorizo”-pizza og i drinken Pumpkin Sour med bl.a. rom, græskarsirup og æggehvide.Tip: fuldend pizzaen med de vanedannende lækre hvidløgs- og chiliolier.

NEIGHBOURHOOD
Istedgade 27
1650 København V

 

Sund vegetarisk græskarfrokost

Københavns salatkonge Smag leverer cremet græskarpuré og fornuftig græskarsuppe. Derudover har kæden fået en ny smørrebrødsprins ved navn Smurt, som ikke blot leverer sunde rugbrødsmadder med fisk, høns osv., men også vegetarisk fyld til fuldkornene. Græskar kombineret med feta, citron og rosmarin er både spændende og farverigt – og gør det seriøst sjovere at være på plantevognen.

Smurt
Fælledvej 25
2200 København N

Græskar på italiensk

I år fik jeg den bedste risotto nogensinde på Scarpetta på Nørrebro. Og den var selvfølgelig med græskar! Den er ikke i øjeblikket på deres menu, men jeg har spottet en fyldt pastaret med græskar salvie og salsiccia, som også helt sikkert er en tur til Rantzausgade værd. Scarpetta er i øvrigt med sin høje charmefaktor et oplagt sted at dele sine græskar med en helt speciel person denne Halloween.  Skal man prøve et spritnyt sted i byen, har australske Banksia også ravioli med græskar på menuen. (Banksia – Food & Beer, Gothersgade 8D, 1123 København K)

Scarpetta – Cofoco
Rantzausgade 7
2200 København N

 

Klassisk ”American Pie”

Ingen Halloween uden græskartærte! Og hvis det skal være på ægte amerikansk vis, er der nu kommet en helt ny tærteshop på Skindergade med både søde og salte tærter,  som helt oplagt hedder ”The American Pie (Company)”. Her kan man få fingre i en ”Pimped Out Pumpkin pie” med flødeskum. Man kan også smutte forbi Café Rosa i Torvehallerne, som er kendt for den hjemmelavede græskartærte.

The American Pie Company
Skindergade 25
1159 København K
 

Glutenfri/raw græskarkage

Er man glutenallergiker eller lignende, er der også hjælp at hente hos 100% veganske Botaniq lige over for Torvehallerne, som sælger raw græskarkage. Prisen er ret høj for det rå bekendtskab, men selve kagen er en kær godbid – og nærmere en treat end et trick her i efterårskulden.

Botaniq
Frederiksborggade 26
1360 København K

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide