[single_post_category_name]

Guide: Her kan du tage sommerens bedste dukkerter

Selvom Danmarks sommer næsten er ovre før den begynder, så har vi faktisk et hav af lækre strande og havnebade i landet. Vi har samlet vores favoritter til dig lige her!

København

Havnebadet Islands Brygge

Et skønt friluftsbad midt i København der tiltrækker børnefamilier, motionssvømmere og strandløver fra hele byen. På varme sommerdage kan du bade her med fri udsigt til byens tårne og livet i havnen. Der er i alt fem bassiner, hvoraf to af dem er til børn. Du kan også få lov til at hoppe fra udspringstårnet fra enten en, tre eller fem meters højde, hvis du er en ægte dare-devil 😉 På plænen foran badeanlægget er der god plads til at folde tæppet ud og slappe af, holde picnic og spille bold. 

Hvor?
Islands Brygge 14 
2300 København S 

Havnebadet Fisketorvet

Havnebad Fisketorvet ligger ved siden af shoppingcentret Fisketorvet og består af tre bassiner: et børnebassin, et springbassin og et motionsbassin. Derfor er dette sted både for dig som ønsker en hyggelig dag med familien, dig der vil have lidt alternativ motion eller dig som bare vil slappe af og plaske lidt i vandet.

Hvor?
Kalvebod Brygge 55
1560 København V

Havnebadet Sluseholmen

Her kan du også uden tvivl have børnene på slæb til en hyggelig dag i solens stråler. Havnebadet Sluseholmen er opbygget med et børnebassin, et ungdomsbassin og et bassin til motion og udspring. Dette havnebad adskiller sig en smule fra de andre ved at være inspireret af korallers former og koralrevet som naturfænomen – et besøg værd!

Hvor?
Ben Websters Vej 69
2450 København SV

Amager Strandpark

Badet er inddelt i fællesbad, damebad og herrebad, samt en stor trappe ned i det åbne Øresund. I herre- og dameafdelingen er nøgenbadning tilladt, men i fællesbassinet er du nødt til at hive badetøjet på. Stranden er perfekt til afslapning såvel som boldspil, og det er København største strand, så der er massere af plads til alle – store som små!

Hvor?
Amager Strandvej 110
2300 København S

Svanemøllestranden

Synes man der er for langt til Amager og øens strandpark, men vil man ikke gå på kompromis med sand- og strandfølelsen, er Svanemøllestranden stedet at tage hen. Den mere end 130 meter lange mole ud i vandet deler vandet i to. På den ene side kan man soppe og bade stille og roligt med børnene i syne, mens man fra molens anden side kan hoppe i vandet, og opføre sig lidt mere vild og tovligt 😉 Selvom flere havnebade er dukket op de seneste år, er sandstrande stadig en sjældenhed i København – og den egne sig både til vandhunde, strandløver og solbadere.

Hvor?
Strandpromenaden 30
2100 København Ø

LÆS OGSÅ: Top 10: Verdens lækreste strande

Århus

Bellevue Strand

Fire kilometer nord for Århus finder du Bellevue Strand ved forstaden Risskov. Her kommer du tættest på følelsen af syden, da sandet er meget fint og med få sten – som ellers tit er et dilemma på de danske strande! Der er også en badebro ved stranden, som du kan bade fra og en kiosk, så du kan købe en lækker is i varmen.

Hvor?
Bellevue Strand
8240 Risskov

Ballehage Strand

En lækker strand i utroligt smukke omgivelser da den er placeret midt i Marselisborgskoven et lille stykke fra Århus centrum. Udover flotte omgievelser er der gode faciliteter med en stor badebro, toiletter og omklædning med bad og parkeringspladser oppe i skoven. På bestemte dage spilles der musik på stranden, så du kan smutte ned og grille med vennerne eller familien.

Hvor?
Ballehage Strand
8270 Højbjerg

Den Permanente

Uden tvivl det mest besøgte badested i Århus om sommeren. Her kan du bade, sole dig, spise og meget mere. På denne strand er der også adgang til omklædningsrum, så du ikke behøver at hoppe ind i bilen i våde badebukser efter din sidste dukkert.

Hvor?
Salonvejen 1
8240 Risskov

Strandbaren

Her kan du få alvor få et pust af sommer med musik, sol, drinks og lækkerier som nachos, burgere, is, juice, smoothies, frozen yoghurt og meget mere. Du kan enten nyde dagen med ren afslapning eller beachvolley, yoga eller f.eks. zumba.

Hvor?
Dagmer Petersens Gade 101
8000 Århus C

LÆS OGSÅ: Hold ferie på stranden og ikke på potten

Ålborg

Ålborg Havnebad

Her har du mulighed for at nyde vejret og den lækre havnefront, imens du snupper dig årets dukkert. Havnebadet ligger lige i hjertet af Ålborg og med Jomfue Ane Parken som forhave.

Hvor?
Slotspladsen 1
9000 Ålborg

Bisnap Strand

En børnevenlig strand med hvidt sand og en svagt skrånende strandkant som er perfekt til børnefamilien i sommerdagene. Kysten er en barre-kyst som betyder, at der bliver mere og mere sand med årene, så der dannes laguner og småøer. Du kan altså være så heldig at finde din egen helt personlige bade-ø.

Hvor?
Bisnapvej
9370 Hals

Hesteskoen – Limfjorden

Det er et af de eneste naturområder i Aalborg, hvor du kan komme helt tæt på fjorden. Der er mange muligheder for friluftsliv, en fin sandstrand og gode bademuligheder for både børn og voksne. Der er lavt vande, så du kan slappe af i det fine sand, mens børnene leger. Her har du også muligheden for at snorkle, hvor du svømmer langs et tov på 100 meter.

Hvor?
Park Alle 26
9000 Ålborg

 

Fotos: www.visitaalborg.dk, www.visitaarhus.dk, www.visitcopenhagen.dk

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide