Guide: Disse parker må du grille i

Når det danske sommervejr endelig spiller, solen står højt på himlen og aftnerne er lysere og føles længere, så er der intet som at finde grillen frem i parkernes idyl! Men hvilke parker er det nu lige, hvor det er lovligt at grille i?

LÆS OGSÅHalloumi-vaffelsandwich med hummus og grillede grøntsager

København

I disse parker må du grille:

Enghavepark

Parken ligger i hjertet af Vesterbro, hvor du kan finde opstillede borde til formålet. Parken er en lille smule gemt, men det er det helt perfekte sted for lidt frirum fra hverdagen. Træer og fine skulpturer fylder parken, så der er nok at se på.

Ørstedsparken

Her er du helt afskærmet fra larm og trafik, selvom parken faktisk kun befinder sig få meter fra Nørreport station. Nyd udsigten over søen imens du vender pølserne på grillen.

Tavsens Park

Midt på i alt stress, larmen, trafikken, myldretiden og jaget på Nørrebro finder du en lille grøn Oase. Her behøver du faktisk ikke engang at have din egen grill med, da det allerede er blevet sørget for til dig. Dette er den perfekte park for dig med børn, da parkens legeplads og klatrevæg er god underholdning på en varm solskinsdag.

Fælledparken

En af Københavns mest velkendte parker, Fælledparken, er naturligvis også med på grill-listen. Men her må du ikke medbringe din egen fancy engangsgrill(!!!), men der er også her rig mulighed for at benytte de i forvejen opstillede grillfaciliteter.

LÆS OGSÅ: Must-haves til din picnictur

Amager Strandpark

En park med noget at byde på! Du kan bade, stå på rulleskøjter, spille minigolf eller surfboarde, imens der grilles på land. Perfekt til en heldagsoplevelse og børnefamilien!

Amager Fælled

Den lidt mere rolige og sumpede del af Amager, hvis du netop søger en aften væk fra børnefamilier og aktiviteter. Her kan du i stedet nyde freden og din grillpølse med udsigt over Ørestad.

Islands Brygge

Havnebadet er blevet yderst populært blandt københavnerne, og de flokkes på Islands Brygge med engangsgrill og dåsebajere. Her kan du også smutte hen i den nærliggende isbutik, og skylle grillpølsen ned med en softice 😉

Valbyparken

Denne park er et syn for guder, når du bevæger dig igennem de 17(!!!) temahaver eller slår et smut forbi naturlegepladsen med børnene. En kæmpe park med et hav af grillmuligheder.

I disse parker må du ikke grille:

Frederiksberg Have, Søndermarken, Kastellet og Kongens Have.

LÆS OGSÅ: Den bedste is i sommervarmen

Århus

I disse parker må du grille:

Universitetsparken

Den park i Århus som er omkranset af Århus Universitets bygninger og kollegier samt Naturhistorisk museum. Området er en del af campus, men det er perfekt til en sommeraften med grilludstyret. Parken er udformet i et bakket terræn omkring to søer (måske bedre kendt for det årlige kapsejlads), og så er den desuden Danmarks største egepark, så der er nok af smukke træer at kigge på, imens I griller.

Botanisk Have

En af Århus største parker som er anlagt i et meget kuperet terræn med mange små, intime, grønne rum og store åbne plæner. Et vandløb løber gennem hele haven igennem tre søer og videre gennem ‘Den Gamle By’ og dens kanaler. Du kan bruge parken som et udflugtssted, hvor du kan nyde medbragt mad. Har du din egen engangsgrill, kan du benytte bordene med monteret metalplade – husk at smide din brugte grill i en af de opstillede affaldstønder til formålet.

Rådhusparken

En åben park med store træer som står spredt på græsplænen ud mod Frederiks Allé. I den sydlige del af parken står skulpture, mens det særlige åndehul i parken er Rådhushaven. Haven er omgivet af store gamle lindetræer samt en enkelt hestekastanie og en ahorn, og farverne på blade og blomster er holdt i de naturlige farver: grøn, hvid og gul.

Skanseparken

Skanseparken er et parkområde mellem Strandvejen, Svendborgvej, Marselisborg Allé og Heibergsgade. Skanseparken er offentligt parkområde med eksempelvis naturlegeplads og staudehave. Den fantastiske udsigt over byen og fjorden fra Skansebakken gør Skanseparken til et sted, hvor det altid er muligt at komme væk fra hverdagens stress og larm og slappe af i naturskønne, grønne områder.

Tangkrogen

I de smukke omgivelser langs Aarhusbugtens sydlige kyster ligger Tangkrogen, og det er perfekt til en tur med engangsgrillen under armen. Tangkrogen er et grønt område i den sydøstlige del af Århus midtby. Stedets navn stammer fra den tang som driver ind på området. Her er der også mulighed for forskellige aktiviteter i området, såsom cirkus, kræmmermarked, koncerter, motionsløb og endda udendøres kunstudstillinger.

Vennelystparken

Vennelystparken ligger midt i Aarhus mellem Vennelyst Boulevard og Nørrebrogade. Det er den ældste park i Århus, og den er helt klart en sommeraften værd. Parken har et smukt haveanlæg med blomster og træer, som er værd give et ekstra blik. Parken udvikler sig til et yndet fristed for århusianere der flittigt bruger de grønne områder til dates, skovture og andre sjove sommerarrangementer.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste guide til smilets by Aarhus!

Mindeparken

En af redaktionens favoritter til et fredeligt ophold i et af haverummene, en gåtur, solbade, motionere og naturligvis grille.

I disse parker må du ikke grille:

Marselisborg Slotshave, Hørhaven, Marselisborg Lystbådehavn, Dronnings Have.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive